Прицезата Султана (Џин Сасон)

Дискусија во 'Книги' започната од WomanInRed, 2 август 2011.

1. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не ја имам читано,но ми изгледа доста интересна и привлечна книга... :geek:

2. 117111

117111 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Jас ја имам прочитано 1 и 2 дел од книгата и многу ми се допадна

3. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Историска е или..? :^)

4. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151

Не,не е историска,ова е интимна исповест за жените од Саудиска Арабија.
    Ја имам читано и ја препорачувам.

5. Moschino

Moschino Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    17
    Не е историска.Принцезата за која е напишана книгата е уште жива,ама никој не знае која е таа принцеза.Таа пишува анонимно,со името султана.Летово ја прочитав книгата и стварно е многу добра.
    Инаку оваа книга те тера да сфатиш дека ние имаме неизмерно богатство т.е. слобода.Жените во С.Арабија иако им е пружено се(материјално) ,тие го немаат најважното-слободата. :hai:

6. stefo-rey

stefo-rey Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    јас сум само 13 години и многу ме интересира оваа книга и да ве прашам дали е оваа книга ко за мене???

7. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    КОНЕЧНО тема за книгава :clap: книгава си ја прочитав за 2 дена + ги имав и останатите 2 дела:Ќерките на принцезата Султана и Прстенот на принцезата Султана и овие ги прочитав за 2 дена затоа што беше толку неизвесна и само ко да ми вика некој ајде јуле седни прочитај да видиш што ќе се случи :D болна бев за книгиве..татко ми по дома ми викаше :D а сега во врска со книгите....јас немам зборови останав со подотворена уста за Султана колку е таа борбена и преку што ќе помине за да помогне...ќе го ризикува угледот на познатото семејство само за малку почит кон жените...фантастична е книгава т.е книгите вредат да се прочитаат,го одземаат здивот едноставно те тера да читаш и читаш се до самиот крај.....
    :bow: за Џин Сасон и храбрата девојка насловена како Султана :*

8. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Го прочитав третиот дел - прстенот и не ми беше нешто којзнае што. Идејата и пораката на принцезата се предобри, да им се помогне на жените почнувајќи од нивната околина, но нешто ми штимаше. Добар е и стилот на пишување и се, но не ми остави некој си огромен впечаток.
    Бргу ја прочитав, но не беше тоа - тоа. Не знам зошто, очекував многу повеќе.