Овој не ги измислил компјутерите. Светот треба да се заблагодари на Charles Babbage, Konrad Zuse, Ј. Presper Eckert (првиот целосно функционален компјутер)
Тој го измисли првичниот со цел да спаси милиони животи и успеа во тоа. Научник, матемтичар, логичар, филизоф, биологичар, геј, атеист и тако даље.. Измислил направа со цел да ги дешиврира кодовите на нацистите, и запрел масовно бомбардирање над Полска. Денес го викаме компјутер.. За на крај да биде отруен од страна на црквата во Англија затоа што бил геј, излажале дека се работи за самоубиство..Нели во заповедите пише не треба да се лаже. Ама ајде
Не го измислил. Пред него го измислиле, а напишав и кои. Ти тоа што го зборуваш е резултат на маркетинг и геј лоби. Ко што снимија филм за три црни жени заслужни за првата вселенска програма која нема врска едно со друго.
Геј лоби е.. Пази да не станеме сите геј, од толку лобирање. Може без невротични изјави? Ава Ловлејс е првиот човек, во случајов жена, која го створила концептот за компјутерот. Ова е од феминистичко лоби. Првиот функционален компјутер бил тој на Алан Тјуринг.. За усовршување.. И Стив Џобс усоврши технологија, ама не измисли компјутер.
https://en.wikipedia.org/wiki/ENIAC Theanalytical engineis a machine, first proposed byCharles Babbagein1837, that is considered to be the concept for the first general mechanical computer. The design featured anArithmetic Logic Unit (ALU)and permitted basic programmaticflow control. It was programmed usingpunch cards(inspired by theJacquard Loom. It also featured integratedmemory. For these reasons, historians consider it to be the first design concept of a general-purpose computer.
Charles Babbage, Konrad Zuse, Ј. Presper Eckert измислија различни машини за различни цели. Алан ги спои и направи една машина која ги извршува сите цели и задачи на горенаведените. Не е никаков маркетинг или геј лоби, баш е лошо.. Замисли некој да е атеист и геј во тоа време.
https://en.wikipedia.org/wiki/Z1_(computer) Напротив Konrad Zuse создаде машина која ги има сите делови коишто ги имаат модерните компјутери.
За атеизм е темава или за компјутери? Ти Мамли, атеист си? Не. Ајде од твоја перспектива, кажи едно мислење за атеистите и не туку рендај кашкавал.
Кога бевме кај свештениците и мешање во политика, (не)човечност и „морал“... Не знаев каде да го ставам, ама повеќе ми е за тука поентата. Јас еве стварно не знам, остана ли некој човек, некој нормален во врвот на организираниве православни цркви? МПЦ, СПЦ, БПЦ, ГПЦ... иста трагедија, различно потекло на режија. Кога и да ги има во јавност, или е тоа за луксузирање со џипови, глисери и не знам ти какви чуда од парите што ги лапаат од наивниот народ, или е за мешање во политика, или за вакви гадости. Епа тоа е првиот чекор што допринесува на луѓето да им се отворат очите. Секако, оние кои функционираат под команда на мозок кој работи самостојно и независно. П.С. Да им нацртам на православните фанатици кои ќе рипнат дека пак критиката е насочена кон православието – најмногу боде очи бидејќи се мнозинство и најсеприсутни во државава и регионов.
Поарно ќе ми беше да не го прочитав ова ... Знам.. убаво е да се знае за се' со што си имаме работа... ама боли, и само ме разочарува уште повеќе. Не мом..
Искрено бев верник ептен побожна.. Одев на црква палев свеќи ова она.Сега веќе слободно можам да кажам дека сум атеист. Сплет на околности ме натера да изгубам верба во она кое се нарекува Бога. има многу необјасниви работи. Скоро имав болки во главата и коските по рбетот и бабами ме натера да посетам една госпоѓа која дава биоенергија. Арно ама таму полно беше икони, ме тераше жената да се молам да се крстам 3 пати. И јас направив гримаса ама ајде да не ја брукам бабами направив се како што ми кажа. пред да седнам на столот ми кажа дека нема да почувствувам ефект ако не верувам . И јас ја убедував дека верувам и седнав. После посетата кај неа искрено 2 месеци немав главоболки и спиев како бебе. Па тоа сега и ми е причина плус дека се е до психа..
Ако те сфатив добро, се е психа како што кажав? самото верување во нејзината “моќ” или биоенергија или што и да е, психички те лекува?
Никогаш не сум се декларирала како атеист, ама поради би била атеист отколку да верувам дека пожарите во Грција се божја казна затоа што Ајрон Мејден имале концерт во Атина.
Па многу е веројатно да е така. Иако се уште неможам да си објаснам како се чувствував кога едната рака ми ја стави на главата а другата на рамото. Почувствував како нешто да излезе од мене, некоја тежина ми исчезна и срцето ми се забрза и дишењето.. Мислам дека пред се жената ми даде некоја социјална поддршка а во моментот токму тоа ми требаше. Долго зборувавме. Ми кажа дека кога ме допрела почувствувала дека сум психички преоптеретена (тоа беше точно) и дури и ми кажа дека ја чувствува мојата болка кога ме допира. Во понатамошниот разговор со неа таа ми даваше совети да се дружам повеќе, да излегувам да не се затварам дома. Ми кажа дека доколку наместо кај неа сум отишла на доктор ќе ми биле препишани антидепресиви а тоа не било потребно на моја возраст.. КАКО ШТО КАЖАВ ПОГОРЕ РЕЛИГИЈА ИКОНИ И СЕ ШТО ИМАШЕ КАЈ НЕА НЕМА ВРСКА СО РЕШЕНИЕТО НА МОЈОТ ПРОБЛЕМ, СЕ БЕШЕ ВО СОЦИЈАЛНАТА ПОДДРШКА, МОЈАТА ВЕРБА ДЕКА ТАА ЖЕНА ЌЕ МИ ПОМОГНЕ И НЕЈЗИНИТЕ СОВЕТИ!! А тие икони таму и тоа што те тера да се крстиш и да се молиш веројатно се ставени таму за да им се зајакне вербата на луѓето кои веруваат во Господ и на тој начин да им се ублажат болките и да им олесни. тоа е моја теорија, бидејќи голем дел од луѓето се верници.
И најпопуларното образложение од еден божји пратеник, свештено лице. Пожарот бил казна зашто премиерот Ципрас бил атеист и не ги има крстено своите деца. Ако постои божја казна, што не го казни Ципрас за својот ' грев ' туку усмрти стотици и осакати физички и материјално уште дупло толку. Ебати таква правда. Fuck logic and fuck stupid people