Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пријателство

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 28 декември 2009.

1. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    3.329
    сакам да верувам дека постои вистинско, искрено пријателство, меѓутоа секогаш има некој што те разочарал и се прашуваш дали навистина постои..
    девојка што ја познавав цел живот, што ми беше како сестра, со која што делев секакви моменти, и добри и лоши, со која што се смеев и без некоја посебна причина, со која плачев кога бев тажна и со која заедно правев најразлични глупости (затоа што така ни се сакало едноставно), со која ги делев сите мои стравови, желби, фантазии, соништа, срамови, лудории, со која зборував со часови за се и сешто и за ништо..моја најдобра другарка, моја сродна душа, личност која комплетно ме познаваше и разбираше без притоа да се потребни некакви зборови, личност со која и тишината беше интересна, личност со која што истражував нови видици и погледи-е сега личност која е странец за мене, како воопшто да не сме поминале ништо заедно, за еден момент се смени се и пропадна се што сме граделе со години, пропадна едно прекрасно пријателство и сеуште до ден-денес, не сфаќам ни самата зашто, и како дозволивме да ни се случи тоа..
    и колку и сите да ми зборуваат дека таа е виновна, дека таа се сменила, дека таа избрала да се оддалечи, а не јас, сепак неможам да ја мразам , да и бидам лута, едноставно премногу ја сакам за да имам било какво негативно чувство за неа.
    единствено што чувствувам е осаменост и празнина, разочараност што веќе ја немам во својот живот мојата најдобра пријателка, мојата сестра, која секогаш ќе остане тоа и после се..

2. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Сакам да верувам дека постојат вистински пријатели, и се надевам дека постојат.Но секој ден се повеке се разочарувам.Денес сите се прават од корист.Гледаам само како да си го извлечат својот г'з а тебе да те остават на цедило.Кога им требаш трчаат по тебе, а кога они ти требаат бегаат од тебе.Лесно забораваат се што си направил за нив.Ете тоа е реалноста..Имам многу пријатели но само 2-3 ми се вистински.Се плашам да не ги изгубам и нив да не се разочарам и од нив.Се надевам дека нема..

3. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Da ve prasam nesto...
    Vaka
    nie sme nekolku najdobri drugarki... Ama vo posledno vreme mnogu se delime...
    Edna od moite najdobri drugarki sekogas koga ke se shalime nesto so nea i taa vednas go povikuva nejziniot drugar (taa go svaka ova na zezanje ama nie , drugite nemozeme da go trpime veke ova) koj go resava problemot isto taka na zezanje, ama so mavanje, so tepanje i so vikanje .
    Na nas to veke ne ni lici na sala, a posle nekoe vreme dvajcata se pravat kako nisto da ne bilo.
    Ponekogas si mislam deka taa ne mi e najdobra drugarka i sakam da i go kazam toa ama nemam hrabrost... neznam kako bi reagirala.
    Jas bi sakala da i kazam deka ako saka da se druzi so maski ednostavno neka poveli ama mene da me zaboravi kako najdobra drugarka zatoa sto mene mi e preku glava toa sto sekogas koga ke se nasalime nesto taa vednas mu kazuva na drugar i , ili koga ke i kazeme nekoja tajna taa vednas mu ja prekazuva nemu, ili pak koga jas i toj ke se skarame taa zastanuva na negova strana i e protiv mene!!!
    Vie sto velite? moze sovet, ve molam? :doh:

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Чекај малце, што е тоа мавање, викање и тепање??? Зар тој доаѓа и вас ве удира и ви се дере??? :o

5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    Jas iskereno obozavam da se druzam so luge,da zapoznavam novi licnosti...veruvam vo vistinsko prijatelstvo megu masko i zensko i sekogas sum imala poveke masko drustvo sto bilo za mene koga mi bilo potrebno,a vistinski PRIJATELKI ne postojat barem od moja gledna tocka.Sum imala mnogu prijatelki vo sredno i sega na fax imam (iako ovde vo it ne se druzat mn mn ama sepak) ama sekogas sum bila razocarana od niv (od ovie ovde seuste ne ) sekogas mi zabile noz v grb,me povredile i se najloso..imam eden prijatel so slucajno preku net pocnavme da kontaktirame pred 5 godini,pa se zapoznavme vo zivo i se taka nataka i stanavme najdobri prijateli,sekoj za sekogo znae se,si pomagame vo teskotii sekogas..sekogas e tuka za mene da me raspolozi,nasmee..sekako i jas za nego ..i dvajcata i jas i toj sme vo vrska pa taka si spodeluvame mislenja,soveti,problemi ..i mnogu sum srekna so go imam vo mojot zivot..drugar kako nego nikogas ne sum zapoznala,naseto prijatelstvo trae skoro 5 godini i se nadevam ke prodolzi zasekogas kako sto e sega :) :) :)

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Вистинско пријателство не постои за жал. Јас тоа го имам ппоминато. До лани бевме 8 другарки другарувавме игравме ..и дојде лето и една другарка *** викна уште 3 другарки да одат во ********
    и помиина тоа останавме само 4 другарки. Му простивме но таа другарка *** ова лето истото го направи пак ги викна таму во ******** и ние и се скаравме! Зошто?! затоашто таа само не искористуваше кога ќе дојдеше лето ние нер постоевме, а послем па ќе се прави некоја важна. Им купуваше моливи тетратки гуми .. се како за мали деца. И секако ние не се правиме за еден молив или тетратка ама ако била другарка можела да ни купе и нам. Добро и дадовме уште една шанса и вредело. Да виде таа какви другарки има.
    Вчера по македонски јазик имавем да извдаиме состав за најдобра другарка. И другарка и на *** (една од тиа другарки ѓто ги носела во ********напишала состав ) и во тој состав напишала дека таа другарка нее како оние другите што љубоморат (а во тиа другарки што љубоморат беше и ***) (девојчето што ги однесе сите 3 во ********) послем и беше криво но така и требаше ;) да виде таа какви другарки има и после т.е ова летп пак нека си ги носи во ******** :| (ама нема да има 3 шанса бидејќи таа сите шанси си ги искористи)

7. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Ne ne, ne taka , na zezanje... Ama ni smeta toa shto za se sto ke pravime nie toj doznava! A nie voopshto ne sme bliski so nego, samo taa e...

8. Angel-Wings

Angel-Wings Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Па пријателството може да настане доколку се познавате со некој подолго време, мислам на искрено и вистинско. Сепак јас мислам дека колку и да имаш пријатели, сепак има еден кој ти е најдобар и знае апсолутно се за тебе и ти за него.Меѓутоа има и многу такви кои ти се прават пријатели само за да искористат нешто од тебе. Знам многу такви личности и повеќето што ги знам се несериозни и незнаат што е вистина пријателство.Многу е жално кога ќе го гледам тоа.Денес вистинските пријателства се навистина ретки, и горда сум што имам вистинска пријателка која ме знае подобро од мене, а и јас неа :)

9. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Moze pomosh, ve molam ?

10. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Досега се имам скарано со многу пријатели, но оние вистинските никогаш не ме напуштиле. Се дружам, верна сум на пријателите, не ги прекажувам, знам да ги сослушам, кога ќе ме побарат тука сум, а секако и тие за мене. :)

11. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Зашто да би немала храброст? кажи и што мислиш (исто и другите другарки со тебе, доколку сакаат), дека те нервира тоа и дека не треба така да постапува затоа што не е во ред се што правите да му кажува нему, едноставно мислам дека ќе се засрами малце и ќе прекине, а ако не нека не се дружи веќе со тебе и нека си се дружи со него.. се надевам дека ти помогнав. :*

12. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    Јас имам вистинко пријатејство и тоа од душа и не би го изневерила.
    Машките се подобри пријатели од жените(повеке можат устата да си ја држат затворена)не издаваат.

13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Да имам пријател на кого можам целосно да му верувам,тој не ми љубомори,тој ме сака на секаков начин,ме подржува,ме советува.Тој е мојот дечко,никому не верувам како на него.
    Сите мои ’другарки‘ се лажни!Денес се нема пријатели,хмм да има ќе забораев,Имаме фејсбук пријатели со кои споделуваме се,и тие не оговараат.Таков е животот денес се е компјутерски.Вируси летат ли летат |(

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mk.girl

mk.girl Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    верувам во искрено другарство и сум искрена другарка.

15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Јас имам прекрасни другарки, и во Скопје и во Холандија... Многу се различни, едни амбициозни други на шала е се... Ама сите комуницираме за да не се оддалечиме, (преку скајп и фејсбук) ниедна од нив не би направила нешто несакано.... Сега за omgcute, зошто да мора другарка ти да го вика другар и, само кажи и, знам дека ќе биде предизвик ама мора, ако вака продолжи (само ако ви смета)... Со среќа! =]]

16. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Немам другарка која можам да ја кажам најдобра. Сум била во неколку друштва и сум била поблиска со неколку девојки (едната беше единствена на мама и тато и разгалена до коска, другата сакаше потрчковци а не другарки, а третата мислеше дека светот се врти околу неа), ама на крај кога "пукна тиквата" неможев да поверувам што се слушнав. Нешто што на памет не ми паднало излезе дека намерно сум го правела, дека сум била љубоморна или не знам што. Патетики бре.

17. Isabeau

Isabeau Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Знаете ли колку е срамно и жално што на ваков начин ќе си направите муабет со некого затоа што толку сум за никаде што немам ниедна единствена другарка/другар/пријател и слично, освен дечко ми. Социјализација-нула. Немам со кого кафе да пијам, немам со кого да поразговарам за било каква тема, освен дечко ми, ама знам дека многу ќе се согласите дека не можеш само со една личност да живееш и комуницираш. Се чувствувам толку осамено и за никаде, не можете ни да знаете колку. Знам, многумина ќе кажете дека денес не постои вистински пријател или другар, дека сите се од корист, лицемерни и слично, и да, знам дека е така, ама не иде човек да остане сам поради тоа. Толку сум очајна за другарка, што може понекогаш и делувам нападно. Ќе запознаам некој, правам се што можам за да помогнам, да им покажам дека сакам да се дружам, дека можат да ми веруваат, ама наместо со пријателство, изгледам зрачам со одбивност. И пак си останувам сама, пак со дечко ми пијам кафе, и пак сум несреќна и осамена, не излегувам никаде, животот ми се врти во круг а времето поминува..... :( И сега ете, затоа што немам на кого, на вас вака ви се отварам..... Мислам дека ни грдото пајче не ми е рамно.....

18. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Немој да паѓаш толку во депресии, и како така „ни грдото пајче не ми е рамно"? Размислувај малку попозитивно. Обиди се да се смениш малку во поглед на спријателувањето, немој да бидеш толку како што пиша нападна и сигурно дека ќе се најде некој кој ќе ти биде пријател каков што сакаш. И за кафе ли е проблем, на Фемина има колку сакаш расположени за кафе :) ;)

На Isabeau му/ѝ се допаѓа ова.
  19. barbara11

barbara11 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Никогас не ни сум помислувала дека пријателството ке ми биде проблем во животот ама еве сега ми е. До пред некое време бевме 4 најдобри другарки школски така некако ама важно поминавме 4 год заедно. Ама пред некој месец откривам дека една од другарките со која сум од кога сум родена го украла мобилниот на сестрами и со тоа се шокирав буквално кажана. малку по малку се оддалечив од неа и престанавме на било каков начин да комуницирам со неа другите две се повлекоа на моја страна и тие збореа со неа ама се друзеа со мене. И сега до пред некој ден се се сврте мене ме откација и сега се со неа бес било каква причина. Многу се нервирам поради тоа се чуствувам осамено а и немам којзнае колку други пријатели а и незнам зошто ми направија така. Неможам да им простам казете ми совет како да продолжам понатаму бес пријатели потежок е животот! ПОМОГНЕТЕ МИ ВЕ МОЛАМ ОЧАЈНА СУМ

20. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Не си сама... И јас сум во иста ситуација како и тебе, дури и полоша ( немам дечко).