Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пријателство

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 28 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Досега сите пријатели и пријателки ме разочарале на некој начин. Сепак, јас верувам како во вистинска љубов така и во вистинско пријателство, но и во тоа дека ја нема секој таа среќа да го пронајде вистинскиот пријател. Многу е битно и ние да се потрудиме да бидеме добри пријатели а не само од другите тоа да го очекуваме.

На Janina, Crna Dama, SnowWhite8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Ретки се денеска вистинските другарки.

На Tri_Bubacki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    113
    Ретки се ама кој си ја најде среќен си е :l: @Dreamcatcherr

На Dreamcatcherr, SimonaTino и Crna Dama им се допаѓа ова.
  4. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Јас во животов мој, подобра пријателка од мајка ми немав.

На Скопјетесакам и Crna Dama им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.539
    Се зависи од самиот поглед кон пријателството кој како го доживува и гледа истото.
    Типот од напнување, постојано барање, мислење дека секој и секогаш треба да биде покрај вас, да ве сака и да ве цени онолку колку вие него, очекување, гледишта кон сопственизам, себичност, самобендисаност итн итн да не набројувам повеќе.
    Сето ова значи поим за пријателство и дружба, пријателството постои доколку е негувано со осет, искреност, почит и разбирање кон другиот, со резерва и не очекување од личностите да прават онолку колку што вам ви годи и ви е кејф.

Лесно е да гледаме само за себе и своите чуства и за своите потреби но тешко е да се обидеме да ги сватиме и другите личности настрана од нас, секој си има свои маки, проблеми, гледишта кон животот и свој сопствен праг, не можеш да судиш, не можеш да замеруваш за се нешто на секого бидејки сепак и не знаеш што чуствува и доживува човек во својот живот, лепењето етикети и зборувањата позади грб е најлесно да се зборуваат, тешко е да се обидеме да соочуствуваме да бидеме осетни, да пробаме доброто да го погледнеме и да размислиме дека сепак не знаеме како му е на човека со какви маки се справува и живее.

На JustBeautiful, eloves, Janina и 2 други им се допаѓа ова.
  6. GrungeGirl123

GrungeGirl123 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Да, пријателството е дел од нашиот секојдневен социјален живот. Има некој работи што мора да ги споделиш со некој, али искрено да ви кажам на никој неможам да верувам до таа крајност да се препуштам на некој. Имам и јас некои лоши искуства, што е до темата "другарки". Али тоа е, на никој неможеш да веруваш. :^)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    секокаш се стремам да бидам пријателка но, има за жал многу особи кои не го ценат вашето време вашето внимание што сте пријател со него или незе така да, бидете си свои и неверувајте секому.8-|

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Штета...умре пријателството и другарството кај нас. ;(

Можеби сум од ретките, но јас сакам пријатели и знам да ги ценам, ако ме ценат како пријател и тие мене. Ама нема многу како мене што постојат. Се е од корист денес. Не се знае кој на кого нож во грб ќе му забие. Денес ти е пријател, утре не ти е.

На Tanjamm и Crna Dama им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Многу разочарана од другарки, низ годините сум имала многу, проблемот е што премногу давам а ништо не добивам, кога им е тешко, раскинале или домашни приблеми јас сум била тука за утеха или да ги расположам а кога ќе им тргни во животот тогаш не те ферма, со сегашните другарки сум на некоја дистанца кафе и општ муабет на сат или два. Машкото пријателсто е поразлично и далеку подобро и искрено им завидувам

10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Mislev deka postoi prijatelstvo iskreno, dodeka ne se veriv. Dodeka drugarkata so koja bev uste od mali noze, zaedno porasnavme, ne dojde ni da mi cestita, ni da prasa do kade sum, mi treba li pomos. Samo sakav zaedno da se podgotvuvame, zaedno vencanica da birame,da bide tuka na denot na vencavkata, da dojde na svadbata, da se sedi na mojata masa.
    A ne veruvav...Koga ke mi recea ti ljubomori, na nikogo ne veruvav. Sekogas ja branev i naogav izgovori za nea. Zatoa, ne veruvam veke vo iskreno prijatelstvo.

На mila1111, Majakisss, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Кога бев средно , имав многу пријатели , се додека не останав бремена .. Тогаш на сите им ги видов вистинските лица . Само една девојка остана до крај со мене , и сеуште се дружиме , излегуваме колку ни дозволуваат обврските и времето , и благодарна сум што имав прилика да ја запознаам :) . Сеуште верувам во вистинско пријателство , ама не верувам на секого :)

На mila1111 и Crna Dama им се допаѓа ова.
  13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Ист случај имаме :sweat::doh:

14. westt

westt Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    164
    Страшно сум разочарана и крајно незадоволна. Незнам каде грешиме ние или тие. Кога и да побараме да одиме некаде секогаш не лажат велат или спијат или неможат. А уствари они со други излезени. А кога и да им е тешко на нас ни се јавуваат. Незнам шо да правам,/

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Мене ново печените пријателства не толку ме загрижуваат,затоа што ја сватив суштина,нема искрени пријателства,само дволичност;)
    Нај големо разочарување доживеав од постаро пријателство и тоа триесет годишно:(

На praski4e и Marick14 им се допаѓа ова.
  16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Што се однесува до пријателството мислам дека ретко постои вистински пријател?
    Бидејќи пријател ќе ти биде се додека има некој интерес од тебе а после тоа се е само фарба ...

17. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Мене ми се случи нешто во што не верував дека може да се случи.Се верив со дечко ми си почнавме сами да си живееме што се вика од толку големо друштво што секој ден кај нас беа седенки правевме останавме со неколку кои се бројат на раце,потоа се средивме комплетно ни тргнаа работите што се вика уштсе повеќе се изретчија пријателите.Интересна случка имаме со наш близок пријател како едно бевме исо девојчето негово и со него му побаравме услуга ако може значи не му ставивме нож под грло дека мора да ни заврши ако ни речеше не може никому ништо ние само го прашавме верувајте ми луѓе од тогаш не ни крена слушалка значи луѓево се невероватни немам коментар.

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Имам еден проблем со една моја блиска другарка но не знам како да го решам..

Би замолила постара особа доколку е расположена да ме контактира во приватна порака па накратко да и објаснам, не би сакала овде темата ја полнам со непотребни мислења да не биде оф топик но би била навистина благодарна бидејќи и не е така едноставен да можам сама да го решам, до сега прашав неколкумина што ме знаат за мислење и совет но сепак сакам да слушнам непристрасен одговор од некој што не ме познава на пример од феминките овде мислам дека би ми било најмногу од помош.. :)

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    На Фејсбук имаш 3.000 пријатели, на свадба ти доаѓаат 80, на роденден 10, а кога имаш проблем само двајца и тие ти се родители.

На JustBeautiful, Mr. Right, poenta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    @Marick14 убаво кажано, само што јас кога имам проблем ми остана еден пријател:(