Пријателство

Discussion in 'Општи дискусии' started by Gordana10, Dec 28, 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Досега сите пријатели и пријателки ме разочарале на некој начин. Сепак, јас верувам како во вистинска љубов така и во вистинско пријателство, но и во тоа дека ја нема секој таа среќа да го пронајде вистинскиот пријател. Многу е битно и ние да се потрудиме да бидеме добри пријатели а не само од другите тоа да го очекуваме.

2. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Ретки се денеска вистинските другарки.

Tri_Bubacki likes this.
  3. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Ретки се ама кој си ја најде среќен си е :l: @Dreamcatcherr

4. Annah87

Annah87 Истакнат член

Јас во животов мој, подобра пријателка од мајка ми немав.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зависи од самиот поглед кон пријателството кој како го доживува и гледа истото.
    Типот од напнување, постојано барање, мислење дека секој и секогаш треба да биде покрај вас, да ве сака и да ве цени онолку колку вие него, очекување, гледишта кон сопственизам, себичност, самобендисаност итн итн да не набројувам повеќе.
    Сето ова значи поим за пријателство и дружба, пријателството постои доколку е негувано со осет, искреност, почит и разбирање кон другиот, со резерва и не очекување од личностите да прават онолку колку што вам ви годи и ви е кејф.

Лесно е да гледаме само за себе и своите чуства и за своите потреби но тешко е да се обидеме да ги сватиме и другите личности настрана од нас, секој си има свои маки, проблеми, гледишта кон животот и свој сопствен праг, не можеш да судиш, не можеш да замеруваш за се нешто на секого бидејки сепак и не знаеш што чуствува и доживува човек во својот живот, лепењето етикети и зборувањата позади грб е најлесно да се зборуваат, тешко е да се обидеме да соочуствуваме да бидеме осетни, да пробаме доброто да го погледнеме и да размислиме дека сепак не знаеме како му е на човека со какви маки се справува и живее.

JustBeautiful, eloves, Janina and 2 others like this.
  6. GrungeGirl123

GrungeGirl123 Активен член

Да, пријателството е дел од нашиот секојдневен социјален живот. Има некој работи што мора да ги споделиш со некој, али искрено да ви кажам на никој неможам да верувам до таа крајност да се препуштам на некој. Имам и јас некои лоши искуства, што е до темата "другарки". Али тоа е, на никој неможеш да веруваш. :^)

Tanjamm likes this.
  7. Sireni

Sireni Истакнат член

секокаш се стремам да бидам пријателка но, има за жал многу особи кои не го ценат вашето време вашето внимание што сте пријател со него или незе така да, бидете си свои и неверувајте секому.8-|

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Штета...умре пријателството и другарството кај нас. ;(

Можеби сум од ретките, но јас сакам пријатели и знам да ги ценам, ако ме ценат како пријател и тие мене. Ама нема многу како мене што постојат. Се е од корист денес. Не се знае кој на кого нож во грб ќе му забие. Денес ти е пријател, утре не ти е.

Tanjamm and Crna Dama like this.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Многу разочарана од другарки, низ годините сум имала многу, проблемот е што премногу давам а ништо не добивам, кога им е тешко, раскинале или домашни приблеми јас сум била тука за утеха или да ги расположам а кога ќе им тргни во животот тогаш не те ферма, со сегашните другарки сум на некоја дистанца кафе и општ муабет на сат или два. Машкото пријателсто е поразлично и далеку подобро и искрено им завидувам

10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Marijana93 likes this.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Mislev deka postoi prijatelstvo iskreno, dodeka ne se veriv. Dodeka drugarkata so koja bev uste od mali noze, zaedno porasnavme, ne dojde ni da mi cestita, ni da prasa do kade sum, mi treba li pomos. Samo sakav zaedno da se podgotvuvame, zaedno vencanica da birame,da bide tuka na denot na vencavkata, da dojde na svadbata, da se sedi na mojata masa.
    A ne veruvav...Koga ke mi recea ti ljubomori, na nikogo ne veruvav. Sekogas ja branev i naogav izgovori za nea. Zatoa, ne veruvam veke vo iskreno prijatelstvo.

12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Кога бев средно , имав многу пријатели , се додека не останав бремена .. Тогаш на сите им ги видов вистинските лица . Само една девојка остана до крај со мене , и сеуште се дружиме , излегуваме колку ни дозволуваат обврските и времето , и благодарна сум што имав прилика да ја запознаам :) . Сеуште верувам во вистинско пријателство , ама не верувам на секого :)

mila1111 and Crna Dama like this.
  13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Ист случај имаме :sweat::doh:

14. westt

westt Истакнат член

Страшно сум разочарана и крајно незадоволна. Незнам каде грешиме ние или тие. Кога и да побараме да одиме некаде секогаш не лажат велат или спијат или неможат. А уствари они со други излезени. А кога и да им е тешко на нас ни се јавуваат. Незнам шо да правам,/

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Мене ново печените пријателства не толку ме загрижуваат,затоа што ја сватив суштина,нема искрени пријателства,само дволичност;)
    Нај големо разочарување доживеав од постаро пријателство и тоа триесет годишно:(

praski4e and Marick14 like this.
  16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Што се однесува до пријателството мислам дека ретко постои вистински пријател?
    Бидејќи пријател ќе ти биде се додека има некој интерес од тебе а после тоа се е само фарба ...

17. praski4e

praski4e Популарен член

Мене ми се случи нешто во што не верував дека може да се случи.Се верив со дечко ми си почнавме сами да си живееме што се вика од толку големо друштво што секој ден кај нас беа седенки правевме останавме со неколку кои се бројат на раце,потоа се средивме комплетно ни тргнаа работите што се вика уштсе повеќе се изретчија пријателите.Интересна случка имаме со наш близок пријател како едно бевме исо девојчето негово и со него му побаравме услуга ако може значи не му ставивме нож под грло дека мора да ни заврши ако ни речеше не може никому ништо ние само го прашавме верувајте ми луѓе од тогаш не ни крена слушалка значи луѓево се невероватни немам коментар.

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Имам еден проблем со една моја блиска другарка но не знам како да го решам..

Би замолила постара особа доколку е расположена да ме контактира во приватна порака па накратко да и објаснам, не би сакала овде темата ја полнам со непотребни мислења да не биде оф топик но би била навистина благодарна бидејќи и не е така едноставен да можам сама да го решам, до сега прашав неколкумина што ме знаат за мислење и совет но сепак сакам да слушнам непристрасен одговор од некој што не ме познава на пример од феминките овде мислам дека би ми било најмногу од помош.. :)

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

На Фејсбук имаш 3.000 пријатели, на свадба ти доаѓаат 80, на роденден 10, а кога имаш проблем само двајца и тие ти се родители.

20. elimkd

elimkd Форумски идол

@Marick14 убаво кажано, само што јас кога имам проблем ми остана еден пријател:(