Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пријателство

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 28 декември 2009.

1. Crumica

Crumica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2018
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    22
    Da no koga i da ja spomnam taa temi mi vika dosta prekini

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Девојче..типката те КОРИСТИ и ти го гледаш тоа.Што очекуваш да ти кажеме?Сама си набиваш рогови, зафркни ја ти еднаш.Својот памет дотерај си го не нејзиниот.Имав ваква другарка 9 год се дружевме ме зезаше као сака и сеа од кога си го доби шутот како идиот ми се лиже..

Последна измена: 28 ноември 2018
    На Избришан профил 156253 и candy.cane им се допаѓа ова.
  3. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Прекини зошто тоа е вистината дека само те користи кога нема со кого. Почни да ја игнорираш, дружи се со други.

4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Штом така се понаша не ти е другарка бегај од неа.

Вистински другар е оној покрај кој и во тишината се чувствуваш убаво и нема потреба да се трудиш за да бидеш разбран. Некој со кого можиш да делиш и добро и лошо, личност на која што можеш да се потпреш во секое време, да бидеш сигурен дека никогаш нема да те зафркнат.

И мислам дека нема потреба да и го дотеруваш паметот, едноставно сврти и грб и замини си, тоа би била доволна казна за неа.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Crumica

Crumica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2018
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    22
    Feminka22 da znam i svesna sum jo neznam kako tocno da postapam na koj nacin da ja zafrknam posto lreku glava mi e

Peperutce1115 znam no problemot e sto od mali se znaeme i moite se bliski so nejzinite

Последна измена од модератор: 28 ноември 2018
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Така преќини да и пишуваш, да и ѕвониш да и враќаш и било што.И друг пат коа ќе се скара со другите и ќе ти пише не искачај со нејзе.Најлесно е да зафркнеш некого.Само треба да сакаш ;)
    И ја се знаев со нејзе од градинка и мама и мајка и се дружеа па никому ништо.Не си должна да трпиш некој дрендупки да си игра со тебе.Она треба да му ја мисли што се знаат вашите и да и е глупо не на тебе.
    И да знаеш ако не сеа за некое време ќе остане САМА.Ако има дечко ќе има и тогаш ама ќе остане САМА

7. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.467
    Јас сум најнесреќната личност во поглед на пријателството. Личноста со која другарував цели 20 години ( од 7-8 годинки ), замина да живее во друга далечна држава. По цели денови бевме заедно, слободно можам да ја наречам мојата друга половина ( од другарска страна ). Се знаевме како размислуваме за одредена ситуација, и попросто речено Таа знаеше СЕ за мене и Обратно. Двете сме пресно мажени, среќни секоја на свој начин, се слушаме често, но девојки не е тоа тоа. Премногу ми недостига, за муабет, за совет, за прошетки, па и за кавга... Кога пешачам сама, размислувајќи за се и сешто, ќе ми текне и на неа... И гргам во солзи, тивко си го слушам плачот и го кријам погледот од случајните минувачи. Нема помош знам, но малку ми е полесно со искажаното. Чувајте си ги и ценете ги највредните пријатели, немате претстава колку сте богати! (fingers):f::l:

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Не можеш да им го дотераш паметот на таквите. Таа нема чувство за другарство. Како би дотерувала нешто што не постои? Да имаше ајде да се трудиш фа биде нешто, ама вака што? Очигледно те користи и единстврно што можеш да направиш е да не дозволуваш да бидеш искористена. Нема потреба да се караш или да и правиш нешто зад грб па да собираш храброст и за да правиш нешѕо што не ти е во твојата природа и да бидеш нешто што не си (како неа). Едноставно оддалечи се од неа, колку можеш избегнувај ја и со тек на време ќе изгубите контакт и тоа е тоа. Има еден куп девојки, ќе си најдеш другарка што ќе го цени твоето другарство.

9. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Не верувам во вистински пријателства. Ми било секогаш непријатно кога немам кого да поканам за роденден, иако ми е на лето. Кога викав неколку девојчиња откако дојдов на факултет, ми рекоа: ќе ти кажеме за сигурно дали ќе дојдеме, и не ми кажаа и не дојдоа. Само две братучетки дојдоа. И едно девојче со кое се здружив и таа не дојде, си заминала за Струга.
    А и другите роднини не ми честитаат за роденден, дури ни сестра ми.

10. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    Ако може совет.....Имам една другарка веќе долго време.
    Секогаш до сега за домашните задачи ми велеше дека божем не ги знае и дека и биле тешки и јас и ги праќав. Дури и лектирите и ги праќав раскажани.. на тоа никогаш не рекла едно ФАЛА... Кога има со кој да се дружи се прави како да не ме познава а кога нема никој доаѓа кај мене.. понекогаш ми се дере кога на неа не и се погодува. Како да ми наредува да правам нешто и кога и кажам неможам право ми се дере
    Ајде ве молам за совет....

11. Crumica

Crumica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2018
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    22
    Имав сличен случај пиши ми да ти кажам нешто ❤

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.804
    Ajде мислење ве молам. Најдобрата другарка веќе 3 месеци не може да најде време за кафе. Претходно бев надвор од државата, се случија некои фини работи, ќе напредувам во кариерата, бенефити секако ќе имам. Штом се вратив уште првиот ден и пишав дека кога сака може да договориме кафе и да почестам затоа што се случија некои убави работи, и плус сакам да и раскажам како поминав. Но, ајде што работи во смени ок, ама ја гледам дека се чекира со луѓе од кои постојано се жалеше. Значи има време за луѓето од кои беше разочарана, кои ја навредиле и слично. Една, друга, трета личност. Решив ќе чекам, ако не пише за брзо време следен пат јас да ја одбијам за кафе, и полека, полека да го прекинам контактот со неа, затоа што како стареам се помалку сакам дволични луѓе покрај мене. Инаку, и имам помогнато во време кога немаше ангажман, ја препорачав и на тој начин си обезбеди егзистенција.

На MarianaBT му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.027
    ---
    mislam deka ova prasanje treba na nea da i go postavish vo detali kako tuka... ako e prava drugarka ke se razberete.. ako nema razbiranje toa ne e prijatelstvo neli !? :?:

samo ne i go spomnuvaj toa sto si i pomognala...

На cresa-jagoda и Tanjamm им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.804
    Не, тоа го кажувам за ваша информација дека и помогнав, а сега можеби и има некоја доза љубомора за мојот успех. Ќе чекам да видам дали ќе се сети на мене, ако тоа не го стори, кревам раце.

15. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.027
    --
    mozno da e i vo zabluda.. ti ja znaes najdobro,,zatoa razgovaraj otvoreno.. ako ne te razbere nema sto da izgubish ,,,sekako ne e prava prijatelka...a vo sprotivno ako e nekoja zabluda se ke bide fino nakraj...ne im ugoduvaj na site za da ne stradas otposle..

naoruzaj se so doza hrabrost i ljubezno razgovaraj samo... bez tenzii

a i sekako kako sto kaza se stremish kon uspeh ..taka da ne se trudi po nikoja cena da ugoduvash ... ljubezno i otsechno samo...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.804
    Не, далеку од тензии, туку ме чуди фактот дека 3 месеци практично не дава иницијатива за кафе, а пие кафе со другите од кои не беше задоволна, а со тие лица јас контакт нема, освен што ги знам преку неа и имам едно „здраво“.

17. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.027
    --
    hmm vo toj slucaj mene mi zvuci kako da nema vekje korist od tebe .. i so mala dopuna na ljubomora ... sorry sto ke bidam direktna ama taa licnost kako sto ja opisa nejkam da sudam ama mi zvuci kako da e pateticen gold digger ako me razbirash...

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.804
    Moжно е. Мислам дека љубомора е во прашање.

19. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.027
    sepak razgovaraj bez da se sekiras deka ke izgubis nesto vredno.. ako e takva kako sto kazuvas,,,gi ima na sekoj agol mozes da najdes ,,

20. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.027
    ako e ljubomorna ke ja primetish vo tek na razgovor i nema potreba da i spomnuvas,,,, ignore samo .. pa vremeto ke i pokaze ... a ti ke si bides pomirna i na cisto ..