Пријателство

Discussion in 'Општи дискусии' started by Gordana10, Dec 28, 2009.

1. Ekvador

Ekvador Истакнат член

Deneska se e od interes. Nema nisto vistinsko.

eliesaab, Tanjamm, IJAE and 3 others like this.
  2. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Како да остварам контакт со едно девојче што учевме основно заедно пред 7 години дури... Еден период бевме блиски после престанавме со дружба. Последен пат ја видов пред 5 или 6 години во автобус. Од тогаш никаде ја немам сретнато, буквално никаде, а живееме на 30 минути одалеченост. Ја најдов на инста сакам да и пишам ама не сакам да испаднам нападна. Дали ме памти? Каков муабет да и пуштам?

3. metallicaAa

metallicaAa Активен член

Пиши како е што прави во животот
    Ако тече муабетот верувам ќе се видите пак :)

4. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Да ги почитувам вистинските пријатели. И јас знам да бидам вистинска пријателка во вистинскиот момент. Одам таму каде што ме сакаат а, не таму каде што не. Знам да се спријателам со секого ако ме сфаќате што сакам да кажам.

5. IJAE

IJAE Истакнат член

Чувајте се подалеку од блиските пријатели само толку ќе кажам

eliesaab, stargirll, Tanjamm and 4 others like this.
  6. Pumpkin@

Pumpkin@ Истакнат член

Не верувајте секому,и тие што ви велат дека можете да се наслоните на нив,и да им кажете СЕ,и дека можат да ви бидат блиски пријатели,ЕДЕН ДЕН ЌЕ ВЕ ИЗДАДАТ,гадно ќе зборат за вас и кур нема да ги боли!

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Во денешно време треба внимавање со кој се дружиш. Луѓево гледаат да те искористат. За својот га* си гледаат. Откако расчистив со некои личности, подобро ми е.

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Повеќето се од интерес. Дистанца. Прерасипани се луѓето. Си гледаат само свој интерес.

Tajnaotrovna, st-el, IJAE and 2 others like this.
  9. Badii

Badii Истакнат член

Imam situacija pa bi sakal mislenje da slushnam. Imam drugar na koj site od drushtvo mu prechat a koga nema so kogo da iskochi, iskacha so tie za koi zbori neubavo i deka ne saka so niv da iskacha, sekad koga kje spomnam deka i nekoj drug sakam da iskochi so nas na nego mu prechi i se ljuti, se ponasha neubavo posle koga kje iskochime so nekoj od strana ili kjuti pogolem del od vremeto ili se ponasha drsko i zboruva onaka (epten detsko odnesuvanje) mi sozdava napnatost toa. Nekako se oddalechiv od site so koi bev vo kontakt prethodno, ne vikam ne, se raduvam shto se trgnav od nekoi prijatelstva. Teshko mi e da veruvam i stvarno teshko steknuvam doverba i shiram drugarstva, imam dosta kontakti no ne se osekjam blizok so nikogo da mozham da spodelam bitni raboti osven so nego. No nekako ne chuvstvuvam deka ne e toa toa, sve neshto mu fali, se nekoj mu prechi i koga iskachame zaedno chesto e neraspolozhen, nemame nekoi zaednichki interesi ushte odamna go znam ova no nekako navikata i chustvoto na sigurnost ne drzhat vo kontakt. Shto mislite, probav da go smenam mu kazhuvam se otvoreno shto mislam no toj ednostavno e takov. Se plasham da kazham i da pomislam deka mi trebaat drugi lichnosti/drugari a imam problem so doverbata vo lugjeto.

10. Dentina

Dentina Форумски идол

Па со него гледај се сам понекогаш, а со другите настрана. Ако се лути после, ИНФОРМИРАЈ ГО ( не објаснувај, не се извинувај) дека приметуваш дека не му одговара со тој и тој и затоа си се договорил одвоено.

theowndemon and Badii like this.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Ова и ко ќе излегвате сами?

За со другите - држи ги одделни. Едноставно некои луѓе не кликаат и колку и да сакаш да се дружиш со двете страни некогаш е едноставно невозможно да биди во ист простор. Така излегвај одделно. Но, ако и кога сте сами ви е досадно и тивко и тензично - излегвајте поретко. Внесете board/card games исто би било опција.

Badii likes this.
  12. fatalna_plava

fatalna_plava Активен член

Vaka dur sme, vo istiot grad kade sto studirame non stop se druzime bla bla, koa odime doma ne pisva edno "kako si"?
    Ne mi e jasna stvarno, ne sakam da ja molam da zboram..Ne mi e jasna, ja sakam, cenam sve..
    Malce i podlaznuva, se druzi so edni, sho ziveev jas i tie me ignoriraat neso, mn normalno poso nemaat korist od mene, i ona so niv, i celo vreme e taka..ide leto sakam da odime negde, primer na odmor amaa ete nisto, ona ne odi, i mnogu pati me ima izlazano, kje se dogovorime i ne odi ne e stabilna, ne zna so da pravam, osven i jas da ne ja fermam mi skurci veke, 1 godina se znam so nea