Јас сум иста ко татко ми. Кога ќе кажам КРАЈ за некој човек, тоа навистина значи КРАЈ. Тешко ми е што од секогаш и помагав на оваа што не дојде, имаше дооооооооолга врска со момче од друга вера, ја криев дома, здрави нозе во трнови ставав за неа. Откако си го фати овој дечко (со него се заедно 1-2 години) тој никаде не и дава да оди. Па затоа и претпоставувам дека тоа е причината што не дојде на свадбата (тој не ја пуштил сама да дојде, а тој не беше повикан). Не знам дали е љубомора во прашање или нешто друго, но откако ја објавив веста дека сум бремена и дека спремам свадба, таа еднаш не дојде кај мене.
Prijatelstvoto e edinstveno nesto sto go ispolnuva zivotot...Taka nekoi velat zosto znaat deka prijatelstvoto e nesto najvredno...Velat se sto e ubavo kratko trae pa taka i prijatelstvoto....nikogas ne znaeme koi ni se najvernite,najdobrite drugari ima nekoi ko ziveat za nasata nesreka a pak nekoi ocekuvaat covekot da bide 24 casovno nasmean....Tako se podeleni prijatelite.Nikogas ne se znae sto e vistinsko ili lazno...Edna podadena raka ne e vistinsko prijatelstvo tuku ISKRENOST,VERNOSTI I DA BIDAT SO TEBE KOGA TI E NAJTESKO I da se raduvaat koga si i ti radosen....Prijatelstvoto ne cini nisto no dava mnogu..Toa go zbogatuva covekot ,i e svetla tocka na tazniot...gi bodri izmorenite ja ohrabruva voljata Prijatelstvoto ne moze da se kupi ili pozajmi zosto e nesto sto nema vrednost ako ne e dadeno od srce.. Imam poveke prijateli no eden e vistinskiot.. srekna sum sto imam drugarka sto znae da me pocituva i ceni onakva kakva sto sum..
Prijatelstvoto e najubavata rabota vo zivotot na covekot Covekot koj ima prijaateli e mnogu sreken,a covekot koj nema prijateli e mnogu tazan i nesreken
Бев во ситуација кога останав без другари и не сакам да објаснувам повторно, веќе ја имам споменато. Се уште имам трауми и се уште фали малку за да се потсетам на истото и да западнам во депресија за тоа. Бев во состојба и кога занемарив се околу себе поради дечко. Тинејџерска љубов, веруваш правиш добар чекор, одлична постапка и на крај се уверуваш во сосем спротивното. Во меѓувреме веќе оформени другарства, излегувања кои одново наново се раскажуваат, а ти не си присуствувал и така натаму.. Другарки немам. Познанички, пријателси, да. Во ред ми е вака. Имам една најдобра другарка која не би ја менувала за ништо на светот, и покрај тоа што гледам што се ми опростила, уште повеќе се каам за стореното. Повеќе ми е пријатно во машко друштво. Се чувствувам слободно, нема замерки, љубомора и оговарање позади грб за тоа што си носела. Гледам верност и другарство, слобода во тоа што го правиме. Не се замарам дали носам тренерки, или маичка од Дизни, фустан, или минич. Не се докажувам пред нив, додека со женски се некако таков ми е случајот. Сум била во состојба кога јас буквално сум била шитната за дечко на другарка. Кога не можело да се потрошат 5 денари на порака, иако сум пратила јас 50 дента, затоа што кредитот се чува за него. Завидливи, љубоморни, себични. Такви ми се искуствата. Дечкото пред мене, секогаш. Разбирам еднаш, ама после памет треба да дојде.
И јас како Сефора. Факт е! Нема другарка која не би ти завидела за нешто, која не би те оговарала, која не би те напуштила кога најмногу ти треба! Многумина велат: Нема машко - женско пријателство. Е има! Се одалечив од старото друштво. Едноставно, не се вклопувам со нив. Мојата најдобра другарка го има истото мислење, па ни две ни три, си направивме мало друштво со 2-3 другари! Абе разликата веднаш се чувствува. Колку сме само по слободни, се забавуваме, играме фудбал со нив! Најдраги ми се. Така да би кажала само: Женските другарки се ретки. Те искористуваат па после видиш какви кучки се. Машките се друга приказна. Од кучка машки род е куче. А тоа е најдобриот пријател на човекот.
Верував во пријателство...но сега не! Можеби со другари постои...доколку тој навистина те гледа како другарка.... Но помеѓу женски....не!
од сите другарки, една ми е најверна, но девојчето е доста искомплексирано, мисли дека има ниска вредност, па надвор кога сме многу сака да глуми и да се прави од големите. тоа навистина ми пречи, не дека се сите злато, ама малку е претерано да ги потценуваш, ама баш сите. гледам дека со тек на време, тоа почнува да го префрла на мене, т.е. и спрема мене да се однесува така, и многу и пречат моите добри особини (каде и да сме, сите се наклонети кон мене, со сите ме бива да комуницирам, итн.и нејзе тоа и пречи), па сака понекогаш да ме девалвира. Но, поголемиот проблем е што е бескрајно себична! Себична во секој поглед. ако има корист ќе ти излези во пресрет, а ако нема, слободно ќе те откачи. А, јас баш спротивно, се ќе оставам, само ако и треба нешто, па дури и за безврска работа да е. Доколку бидам малку поостра да и речам за тоа однесување, одма ја почнува познатата самоодбрана со напад- амори пак ти...ај доста се љутиш.., што ти е на лева нога стана.... Се ќе зборува, само конкретно објаснување нема да даде! А, не дај Боже јас да ја одбијам за нешто, истрели ќе фрчат. И ова ми е некоја другарка????? Заедно сме уште само поради мојата пожртвуваност кон неа, да е некоја друга ни два дена не ја трпи!
Баш сега имам некоја ситуација...вчера на другарка ми и кажав дека најверојатно во недела одиме за Охрид.. таа: е па супер(бидејќи таа не е мажена и кубури со луѓе за одмор и моментално нема дечко) ми рече да дошла еден викенд со нас..не дека на ја сакам..ама со душа чекам да сме сите заедно на одмор,зашто маж ми многу работи и навистина имаме многу малку време да сме заедно..и реков важи само не знам во кој кревет ќе те ставиме ми се налути ми рече дека многу сум ја повредила,дека таа не била натраплива...знам дека погрешив се извинив..не требаше така да кажам ама веќе реков и сега што?Ја нема цел ден да се јави и пратив порака со извинување и по телефон и по фб не знам навистина како да реагирам..инаку и таа не е безгрешна ,не ми помогна кога ми беше најтешко а МОЖЕШЕ ,а сега за еден збор се фати..не би сакала да ја изгубам но ако таа решила да ме прешкрта тогаш што да кажам...
Имам пријатели/ки но сепак не верувам многу.Имав една другарка со која повеке контактиравме преку интернет заради далечината ама сепак се гледавме, кога најмалку очекував а кога највеке ми беше тешко ја фатив како зборува против мене па и уште имаше лице да ми одрече.Океј ми давала совети ама не знам колку биле искрени.И згора на тоа му кажа неколку невистини работи на личноста која ја сакам.Ке и простев можеби да ми признаеше и да ја исправеше грешката ама штета што се расипа такво пријателство.Таа одбра така.Назад нема.Сестра и е поразлична од нејзе.
Оф леле,многу е тешко кога има вакви ситуации...но и таа треба да разбере дека ви треба простор на вас двајцата...инаку ајде за викенд не би било проблем,ама цел одмор нема да ви биде пријатно,а ако е таква ич мува да не ја лази тогаш може и цел одмор ќе го помине со вас....Мене ми изгледа дека сакала да ви се наметне сигурно е таква по карактер Eве велиш во тешка ситуација не ти баш помогнала ,сепак не ти е баш другарка нели?Ако толку ти е стало до нејзе кажи и за еден викенд ќе се стиснеме ама за повеќе.... малку потешко Сепак ако ја нема да ти одговори на твоите извинувања-а и сепак нема зошто да с е извиниш,тогаш и не ти е баш другарка,нели?Во тој лучај -се што било до тебе си направила,културно си се извинила,но ако ја нема тогаш и не била вредна,само од корист и уживај со маж ти
Некогаш верував дека пријателите се нешто најубаво,и често пати се прашував што би правела без некои личности,секако,мајка ми ме гледаше како размислувам и знаеше да ми каже (не верувај на секого,сите се со тебе кога имаат корист)ама јас не бе мамо,што ти е,тоа во ваше време било ( а баш во нивно не било така),Од ден на ден,од ситуација во ситуација,сум ги научила сите,и да,кога ми било нај тешко ( овде не стои зборот дечко,љубов) кога животот ми давал тешки удари .. никоја од оние личности брз кои не сум давала да падне прав не биле спремни да ме ислушаат (а на да ме посоветуваат) секогаш постоеле побитни работи,или секогаш прво морале тие да ми се исповедаат,а јас не сум знаела каде ми е главата,жалосно.. Сум се нервирала,сум се прашувала со што јас го заслужив ова,јас ли не ви помогнав,јас ли не бев со вас кога ви беше тешко? Но,како времето поминува.. се повеќе и повеќе сваќам и жалам што некогаш не сум знаела да ја послушам мајка ми околку мислењето,сум знаела на некои личности да им кажам повеќе од што треба,но тоа е реалноста.. Човелкото око е ненаситно,, исто е и со пријателите и тие се ненаситни,(од корист,од омраза,од завист) !
Уште и се извинуваш?? Па не си ти виновна за ништо. на културен начин си и дала до знаење дека толку е местото и дека не се вклопува во него. Другарка ти си бара жртви за на одмор и гледа да ви се тупоса. Таа е виновна, кога нема разбирање!!! Одите заедно со маж ти и таа мора да ја почитува вашата приватност и да ве остави сами да си поуживате. како ли си зела за слобода да ти речи да дојди со вас....
Спојлер Оф леле,многу е тешко кога има вакви ситуации...но и таа треба да разбере дека ви треба простор на вас двајцата...инаку ајде за викенд не би било проблем,ама цел одмор нема да ви биде пријатно,а ако е таква ич мува да не ја лази тогаш може и цел одмор ќе го помине со вас....Мене ми изгледа дека сакала да ви се наметне сигурно е таква по карактер Eве велиш во тешка ситуација не ти баш помогнала ,сепак не ти е баш другарка нели?Ако толку ти е стало до нејзе кажи и за еден викенд ќе се стиснеме ама за повеќе.... малку потешко Сепак ако ја нема да ти одговори на твоите извинувања-а и сепак нема зошто да с е извиниш,тогаш и не ти е баш другарка,нели?Во тој лучај -се што било до тебе си направила,културно си се извинила,но ако ја нема тогаш и не била вредна,само од корист и уживај со маж ти[/quote ] Баш сега разговарав ја поканив за викенд а таа категорично не сака да разговара на таа тема.И ќерка ми ја молеше а таа остана ладна,се прашувам дали со ова се гаси 10 годишно пријателство
зошто да си толку зависна од една другарка која очигледно не те заслужува?? 10 год. сте другарки, а се понаша како дете. И ќерка ти ја моли, а таа ладна. Чудна работа. Мафни ја, уживајте си вие на одмор
^ ха ,прво загреана за на одмор,сега ладна...сакала изгледа да постигне таков ефект да ја молите...е сеа ќути си.помирна ти е совеста што си ја поканила,си и се извинила-ма да немало потреба. верувај дека нема вистинско пријателство,тоа го видов во најтешкиот момент од животот,кога почина татко ми неговите другари од детство,читајте пријателство од 40години,со кои сме биле секој ден,секое лето на одмори,ги снема за еден миг. Затоа нека не те чуди.Ако не сака да ти биде пријателка не те заслужува и ти направила поубаво тебе,ќе те поштеди од таков пријател- во наводници Спремај се за одмор,уживај и не се замарај,на никој денес нема да му угодиш
Иако досега сум била неколку пати разочарана од некои луѓе што сум мислела дека ми се пријатели, јас не престанувам да верувам во вистинско другарство. Сега имам големо друштво и многу пријатели, ама најблиска сум само со една , и да ви кажам многу сум благодарна што ја познавам и што ми е другарка. Ја ценам , сакам и почитувам неизмерно. Ми помогнала многу пати и била секогаш тука за мене,и не се сомневам дека ќе продолжи и во иднина како што и јас ќе бидам тука за неа и ќе продолжам да и помагам .
и јас мислам дека во денешно време вистинско пријателство не постои.Секако дека имам одреден круг на другарки со кои споделуваме многу нешта,но како времето минува се делиме на помали групи и коа ќе и кажеш нешто на едната пренесува на другата или пак како што е проблемот кај мене една другарка постојано ја копира другата а воопшто не ни наликуваат една на друга.Таа во својата потсвест си има ставено лееее јас сум тотално во се иста како неа.Со дечковците идеме исто време,она мене за се ме сфаќа и цело време е кај неа дома а кога таа ќе отиде со дечко и она доаѓа пак со мене и другиве 2 другарки...Со девојчево се знаеме скоро 7 год. и се споделувавме до пред некој период а сега е преопседната со другава.Баш пред некој ден и напраив услуга излеговме заедно нешо да заврши и сега коа мене ми треба ,ако станела, ако можела, ако вака, ако така..Тоа не е пријателство,а се знаеме од мали нозе...Единствено со еден другар од школо сум во поблиски односи и он е тој кој ме сфаќа и никад не ми откажува а и јас на него..едноставно уживаме во заедничко друштво
Вистинско другарство според мене постои, но тоа е ретко. Вистинските пријатели се вид во изумирање Но јас би можела да се пофалам со 2 такви. Како сестри сме. Тука се за мене и да се насмееме, и да плачеме. Се надевам дека така и ќе остане. И искрено, верувам во тоа
Razocarana Zdravo devojki ! Imam veke podolgo vreme problemi so drugarkite, jas sum mnogu povlecena i sramezliva, imam 16 god. Pred 1 godina pocnav da se druzam so niv, no tie me izbegnuvaat, ne mi se javuvaat na telefon koga im zvonam i doznav deka edna od niv zboruvala za mene. Nekoj pat mi se javat i mi kazat deka ke se slusneme da se dogovorime da go resime problemot no koga se javat pak se povtoruva istoto. Ve molam za sovet !
Девојки за два дена и е роденден на најблиската другарка, веќе смисливме што ќе правиме со останатите 3 другарки, извадивме 100 слики од нас заедно, ке ги закачиме на таква табла со топуфчиња што се буцка, не знам како се вика ама сакаме и пораки од задна страна на сликите да напишеме бидејќи ни требаат 100 пораки секоја помош е добредојдена