1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пријател за секс (F*ck-friend)

Дискусија во 'Секс' започната од MILENA1, 26 ноември 2009.

?

Сте имале ли пријател за секс по потреба?

1. Да

594 глас(а)
    42,2%
  2. Не

812 глас(а)
    57,8%
  1. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Ми текна на еден статус некаде на фејсбук една девојка го имаше објавено: Oк секс и се тоа , а што праиме со љубовта ? хах настрана ова , фак френдот е супер кога нејкеш врска а нејкеш ни да си сама , емоции тука нема и строго се дистанцирам од такви работи , не ми се случило да излезат од контрола од моја страна , од другата не знам хх и така тоа :D

2. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Јас се гледав со 1 дечко од ист град сме, ама бев свесна дека он нее подготвен за врска, на почетокот си бевме добри пријатели, ама тој период бев разочарана на лубовен план и сакав дасе дружам со него зада немислам на бившиот бидејки бев многу повредена. А он мисе допагаше згоден беше а и многу беше комуникативна личност знаеше даме насмее умееше даме расположи и ми беше супер со него ми помогна да заборавам на бившиот. Почнавме дасе муваме и на почетокот беше ок и мене неми сметаше бидејки сеуште немавме секс, а се гледавме кога и двајцата ке посакавме, со тек на време се случи да бидеме ппоинтимни имавме секс , а јас морам да признаам се залјубив во него неми излегуваше од мислите, а он некако ладно се однесуваше се плашев дамуго спомнам тоа дека сакам врска од страв дека кего изгубам засекогаш. Пред некоја вечер го сретнав во град и се направи како данеме познава се осекав толку лошо во себе целосно се уништив и му пишав на фб за тоа а тој одма смисли изговор од типот дека имал проблеми со видот и поради тоа изгубил олем број на пријатели, ај некако му поверував утредента вецерта се видовме и сакав да разговараме ама додека бевме заедно немав срце ништо да му речам и имавме повторно секс и сакаше да имаме анален секс иако јас тој секс него сакам сепак прифатив и сврши внатре после тоа одма си заминавме со изговор имал работа јас се осекав толку лошо како дасум некоја курва.. Кога стигнав дома го чекав дасе уклучи на фб и му пишав дали се срами од мене што е причината што несака да излегуваме заедно ни како пријатели а он ми одговори дека несакал дасе рекламира со ниедна девојка тоа било класично за него не бил навикнат на така јас му кажав дека е најдобро да завршиме дека неможам повеке така а он ми пиша пс..zazr ti rekov takvo neshto be bbaby?
    Ti rekov deka se druzime,interesno e,ubavo e,zadovolstvo.. neli?
    Shto se zamarash? и оттогаш он неми пишува ни јас него воопшто а ме гледа уклуцена ве молам за помош претеско мие хелп

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не знам како би ти помогнале, уште една приказна во која женскота развива чувства кон некој со кого има само секс и ништо повеќе...мислам дека што и да направиш, дечкото нема да сака врска со тебе, дали поради тоа што веќе те имал или не сака воопшто девојка не знам, ама не очекувај дека сега ќе ти пише и ќе ти рече сакам да сме заедно. Тешко или не, единствено што ти преостанува е да се оттргнеш скроз од него и да почнеш да си се почитуваш, а и ова ќе ти биде искуство за другпат :)

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.088
    Допаѓања:
    155.562
    Па вие сега сфаќате дека фак френд у суштина е урбан мит на оние кои се тро социопати и прават да се чувствуваат лошо сите оние кои развиваат чувства, небаре се шугави као вие сте заостанати?
    Никад не сум верувала во ваков однос. Као негираат постоење на машко-женско пријателство, а се согласни на фак френд. Не разбирам. Невозможно е при физичка блискост од тој тип едниот барем да развие чувства. И од сите искуства што ги имам чуено, тоа се женските,поретко машките и најчесто не завршуваат славно. Колку и да се трудиме да скршиме некои табуа и граници, во кодот е така да ги разбираме нештата со чест на исклучоци. Не е толку слободоумно општеството и најчесто машките не ги разбираат женските за сериозни и рака на срце, потешко се одлучуваат на врска со таа девојка, додека обратно пак не е проблем... Така шо...не знам шо очекувате?! Или разработете ја ситуацијата и сфатете како функционира тој процес или ич не влегувајте во истиот ако не сте толку храбри да поднесете можна ваква ситуација.
    Немам некој став во однос на оние кои се одлучуваат на ваков чекор. Ок, ако ви е убаво на двајцата се додека имате расчистен однос и не си игра некој со нечии емоции. Одамна се има десена сексуална револуција, светов ако е сексуално задоволен,а не фрустриран, би бил подобар. Не го сфаќам за страшен чин, ма да како што се објаснив, не верувам во чистите односи во овој тип на врска. Нема шанси да се одржи и секогаш еден е повреден. Барем тој што ќе одлучи да го прекине сето тоа затоа што ќе пронајде партнер за врска...и кажете како тука другиот онака лабаво го прифаќа тоа? Епа тешко...
    И така...

На Daydream, ariela09, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  5. MisterDON

MisterDON Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Доста интересни размислувања на форумов на оваа тема но малку и се испомешаа работите .
    Додека не си во сериозна врска или брак треба да си побараш партнер кој што ке ти одговара на сите полиња па нормално и на сексуално како едно од најбитните за понатамошно успешно опстојување на бракот . Е сега се дешава да после доги години во брак или пак ради некои други компликации дојде до немање на адекватно сексуално задоволство со партнерот, не сакање на раскинување на бракот поради Х причини. А ти недостасува добар секс е тогаш си наоѓаш секс другарче, унапред фино лепо си се договарате за да покасно не би дошло до недоразбирање и си терате кејф на обострано задоволство.Вака сметам јас дека ОК.
    Али да бараш FUCK BUDDY додека не си во брак е стварно глупо значи партнерот не те задоволува како што треба и кај гледаш тука иднина во таа врска. Одма у старт откачи го за да покасно не биде касно и побарај си друг кој ке ти ги задоволи сите барања ( или барем повеќето ;) )

6. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    И вие сте ги ипомшале работите мислам ,FUCK BUDDY пред се нормално е да има некој кој сеуште е неиживеан многу млад за врзување во долга врска или брак а сака да има редовен секс . Ако во брак како што пишувате после подолг период ако немаш добар секс тогаш и вашата сопруга нема добар секс,а тоа значи и таа како вас треба да си најде FUCK BUDDY ,и незнам тогаш каков ви е тој брак каде сексот како најбитен како што сте навеле за опстојување на еден брак го немате а со тоа сигурно и љубовта ја нема ,зашто би бил некој во таков брак каде секој си се врака од кај љубовникот ....

На LICEN-LONDON му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    На тие што викаат дека сексот е најбитен у бракот, само ќе речам „Ќе видите кога ќе ви клекне г*от дали е најбитен.“ Се извинувам за офтопик.

8. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Хм незнам зошто сама си создаваш проблем...ти и сама напиша дека си сакала да го преболиш бившиот со овој си знаела дека е само дружба.Потоа сте биле интимни но сепак само било тоа дружба.Ти си го помешала задоволството со емоциите....Дефинитивно типов не замислувал врска со тебе,но дружба интимна да....сега веке немате никаква комунакиција...прифатиго тоа најбезболно што можеш и продолжи натаму...но ако ти пишува или се обидува да дојде до разговор со тебе мислам дека е најдобро да го игнорираш....типов не заслужува да го погледнеш а не да се замараш со него....ова нека ти биде лекција и гледај да не ја повториш....

9. MisterDON

MisterDON Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Убаво пишав ЕДЕН ОД НАЈБИТНИТЕ значи не реков најбитен туку еден од повеќето битни фактори

10. MisterDON

MisterDON Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Воопшто ги немам испомешано работите само го кажав моето мислење и стојам на тоа дека е глупаво додека си синг да го трошиш времето на некое секс другарче наместо да се ангажираш да си најдеш партнер за се.А тоа за во бракот е веќе премногу дискутабилно и зависи од кој агол се гледа така да не би го коментирал .

11. Festim

Festim Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    убава е темава инаку баш би сакале да најдаме некоја другарка таква со девојка ми ама досега не ни успеало

12. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    ne sum imal , i bi sakal da iam ,koe masko nejke 8)

13. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Никогаш не сум посакала и не би имала другар за секс.Познавам луѓе кои го правеле ова и никогаш не завршува добро.тешко дека нема да се појават емоции од една страна.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ако веќе сме старомодни во денешно време љубовта е табу тема.
    Секој втор си има пријател за секс, а секој прв лаже тука демек нема. Абе ајдее..
    Никогаш не вели никогаш, како што си поминуваат и доаѓаат годините се по нешто си искушуваш.
    Ако се сака се се може, ако ти се секса сексај се еден е животот, живејте си го како што мислите дека треба.
    Но, да ви кажам уживајте сексот е нормална работа ако го правите со другар, со дечко, со мувач тоа го правите од задоволство во нормални граници.

На SunshineYo, ADOKI, Anouk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Victim

Victim Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    секоја ваква ,,поврзаност,, започнува со мување, па секс без обврски а потоа коа и сексот е супер!!! .... хм.. ти прераснува во навика.. јас освен со мојот Mr.X немам секс со никој друг, а имам дечко, а тој си има женска и се гледа (има секс) со мене.се однесуваме како вистинска двојка, дури и поарно.. си играме игрички, ми готви јадења, ми купува цигари, ми става кредит, ме гале, скокотка, закача гушка.. ме слуша и теше ии праеме маабет со саати.значи океј е тоа фак френд ама некој ќе се заљуби а може и двајцата.. На почетоко го осеќаш како мувач , после како ебач ,а после некое време ако се доближете уште толку како другар и накрај го сакаш за СЕ. Ама после тој степен , секоја причина ради која уште на старт е бил само фак френд ќе го прави уште потешко тоа да бидете заедно ...
    лично искуство^^^

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    јас имав таков пријател.започнавме врска но не ни одеше баш нешто а сексот беше сосема др работа имаше страст која со никој не сум ја доживеала.се гледавме многу долго тој имаше девојка јас дечко ама едноставно од тој секс неможевме да се откажиме.престанавме да се гледаме кога тој стапи во брак а јас се верив.сега комуницираме одвреме на време и си евоцираме спомени од тоа време кога сме биле млади и луди.верувајте тие работи остануваат во сеќавање.

На Буци30 и ADOKI им се допаѓа ова.
  17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Сум се изјаснила и по други теми дека никогаш не би практикувала секс без емоции, не е тоа животински инстинкт, има многу поважни фактори отколку задоволување на физичката потреба. И да преминам на главното, НЕ. :!: И самиот израз "пријател за секс" ми е несфатлив. :x

18. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    3.429
    Разбирам дека е 21 век, дека многу нешта на кои во минатото луѓето би им се чуделе и осудувале, денес се прифатени и се сметаат како нешто нормално. Разбирам и дека денес луѓето се многу повеќе опен-мајндед, но сепак би требало да постојат граници до каде може да се оди.

Лично за мене, не би имала фак-френд, ниту пак би била во отворена врска.. (овие две работи ми се слични)..За други луѓе не би коментирала од проста причина што секој си е сопственик на својот живот, и секој си има право да си одлучува за себе. Последиците од фак другарите, од такви врски ќе си ги сносат самите оние кои се впуштиле во тоа.
    Не за џабе рекле "чиста сметка-долга љубов "

19. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.089
    Ваквата врска е можна. Но под услов тоа да биде спојка на вистинските луѓе. Само затоа што во глобала не успева, не значи дека воопшто не е изводливо. Само е ретко. Не е за сите.

Од принципиелни причини побитниов дел од постот ќе го сместам во спојлер.
    Луѓето се плашат кога ќе видат дека сум пишала во категорија секс. Посебно затоа што форумов е засолниште на сите девици во Македонијава.
    Имаше еден дечко. Се запознавме случајно, уште по случајно се плеснавме. И продолжи долго време таа врска без обврска. Имаше меѓусебно почитување, другарство. Излегувавме, се дружевме. Ама не се однесувавме како пар. НИКОГАШ ! За рака се држевме само ако надвор имаше мраз.
    Не се појавија чувства ни од моја страна ни од негова. Сексот беше повеќе од одличен. Фантазиите и фетишите ни се поклопуваа комплетно. Ќе му се јавев, ќе се видевме. Во секое време. Беше исто фрик без пријатели како мене, затворен тип и не верувам дека некогаш некому се пофали. Интимна врска на повисоко ниво, но никако доволно блиско за љубовно. Ниту тој ниту јас не бевме расположени за романтична врска. Само бездушни промискуитетни пријатели, на кои во интерес им е да си ги задоволат меѓусебните потреби.

На LaraSolare, Elena69221, CrnceSK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    49
    Ти давам лајк на мислењето зашто сум во иста ситуација како што си била ти. Со таа разлика што јас веќе осеќам грижа на совест за тоа до кој степен можам да си ги држам емоциите OFF, да бидам ладнокрвна и најискрено - да НЕ САКАМ да бидам заљубена во некој. :)

Мое мислење се дека врскиве се можни под услов : да се има јака самоконтрола т.е да си бидеш на чисто кои ти се појдовните намери, што сакаш уствари од контактот со таа личност, и емоциите да ги пуштиш да гравитираат единствено во кревет!! И најбитното - никако да не ги изгубиш од предвид првиве 2 работи во цела таа интеракција со типот, да не залуташ во вртлогот од интимноста што секако ќе ја створите. :)

На mili4ka123 и XstrongerX им се допаѓа ова.