Бевте во врска, поради тебе раскинавте и сега ти сакаш да имате секс??? Купи кондоми и оди му дома на човекот, средете ја таа работа.
не е глуп, ама многу ми е срам да речам. не дека ќе речам ај да се најдиме секс да имаме, ќе речам ајде да се видиме онака, а после тоа доаѓа сам сексот, ама што знам женско сум, па до кој степен е тоа ок?? да не е многу нападно што знам како да речам?
Јас сум машко и те разбирам.. ама сигурно и тој сака да има секс.. Јас така со девојката имав секс прв пат во Када... сакав и ја сакаше и таа и наеднаш и отидов..Демек бањарката да и ја дадам.. Не се срами.. Пушти се во акција..
И плус ако е веќе срамежлива не требаше да не преоптерети психички во темата „Дали сум бремена“ за после тоа без срам да бара совет како да го легне пак. Си го бара со боринче малата, после ќе прашува.
Ех ако и дечкото вака го малтретираш психички како и нас овде не е чудно што не те бара за да се видите.
Еве иако долго се мисле решив и јас да проговорамна оваа тема. Имам пријател за секс во буквална смисла на зборот, маж ми, е во странство веќе подолго време и многу ретко доага, и затоа морав да „ангажирам“ пријател за секс, идејки навистина не се издржува. На почетокот имав проблем со тоа дали е морално, дали сум лоша жена, дали и што ако еден ден дознае.... Потоа сватив дека животот е исполнет со ризици и доколку не ризикуаш нема да знаеш што ќе се случи туку само ќе нагаѓаш. Исто така се запрашав, зарем он мене таму ми е верен? Зарем он цела година издржува без секс одалечен стотици километри од мене? Ако ме прашувате дали имам грижа на совест, веднаш ќе ви одговорам не. уживам во тие моменти, совршено си одговараме во сексот, а потоа сум многу по смирена и опуштена. Инаку со пријателот за секс сме колеги, тој со титулата е едно ниво над мене, т.е јас сум негова потчинета на работа. Крајно професионално се однесуваме на работа и воопшто никој не се ни сомнева дека има симпатии помегу нас. Дали можеш да ги исклучиш комплетно емоциите, јас мислам дека не, бидејки во тој случај нема да уживаш во сексот со него, но во секој случај треба да си на чисто дека тој неможе да биде твој.
^ Во темата: Идеална возраст за брак. Не знам зошто си правела полова дискриминација во постов кога во случајов ти си таа што тера ергенски живот (за маж ти, нели, не знаеме). И колку да не бидам оф-топик: не знам колку може некој да ти биде пријателче само за секс (колку сме способни да се лишиме од емоции), но не сум против доколку таа „врска“ не повредува никој друг одстрана.
butterfly4 секако дека делумо си во право, тоа болдираното се однесува на оние кои се о нормален брак дека нетреба да шврљаат, но мојата ситуација е специфична, веќе 3 години се гледаме само пи 1 месец во лето. Морате да признаете дека за еден нормален интимен живот на една жена 1 месец секс во годината е малку. Во почетокот се обидуав тоа да го компензирам со мастурбација, но секако и сами знаете дека мастурбацијата неможе целосно да те исполни како сексот, допонително го зголемува адреналинот тоа што правиш нешто зарането. Да, можеби некому ова ќе му изгледа глупо но тоа е мојата перцепција за оваа тема. Точно е дека човекот со кој се гледам дека е женет и затоа се трудам максимално нашето гледање да не влијае на неговиот семеен живот. Никогаш не му се јавувам, дома, никогаш не инсистирам да биде со мене ако каже дека има семејни обврски, за да се видиме се договараме на работа и гледаме да е тоа максимално дискретни, и не толку често. Зошто не сум со некој што е неженет? Затоа што така се поголеми шансите да се пофали и да се дознае, вака искусен маж кој има што да изгуби и мене ми гарантира поголема дискреција а и уживањето е поглемо бидејки се работи за човек со боогато сексуално искуство. Е, сега што ги тера мажите да изневеруваат и покрај тоа што имаат преуави сопруги тоа е друго прашање и друга тема.