Ова сакав и јас да го пишам, но не сакав да создавам провокација за кавги. Колку и да е болно,вистинито е.
Ако ме прашувате дали имам грижа на совест, веднаш ќе ви одговорам не. Јас имам грижа на совест од твоите постапки, зошто тој маж може да биде било чив маж... и да не навлегувам ама од ова американсково FUCK BUDDY што го практикувате и се филмате дека превземате ризици просто ми се повраќа
Значи тебе не ти смета и недостига тоа што не можеш маж ти да го ГУШНЕШ кога ќе посакаш, што не можеш да се потпреш на неговото рамо кога ти е тешко, не ти недостига тоа што навечер нема кој да ти даде ИСКРЕНО една чаша вода жено, ти се загрижи зашо нема кој да те е*е Спојлер да ми простите на вулгарноста, ти се загрижи за интимата и твојата сексуална незадоволеност. Интимата не се состои само во тоа некој да те растури во кревет, туку е многу повеќе од тоа. За жал многу жени тоа не го знаат! Сексот и те како е битен во една врска и брак, да, меѓутоа јас да бев на твое место за друго би била позагрижена отколку за ова.
Пријател за секс и швалерисување се две различни работи. Пријател за секс може да има девојка која нема дечко, маж, вереник. Пријателот ебе по потреба и нема никакви други емоции меѓусебно. Ни пријателот, ни девојката нема да повредат никој со нивниот секс. Швалерот е некој кој надополнува празнина кога мажот не е тука, физички или емотивно. Со самиот факт дека и двајцата ризикувате семејствата да ви се распаднат со вашите полови дејствија, кажува дека има и емоции - никој не би уништил брак за некој за кој нема никакви чувства. Малку е нефер кон сопругот кој работи ко вол по светот, за да донесе дома, а жена му парите ги троши на депилација на „другарката“ за друг, танги и чипки за друг. Нема никаков доказ дека тој изневрува, па може тој цела енергија да ја ставил кој работата, не кон жените. Настрана муабетот дека се опнуеш со шефот - тоа е нешто што и кога не би имала маж, не би требало да го правиш. Настрана муабетот дека тој шеф има семејство и жена, која му дава секс, а ти го каниш во твојот кревет. Разбирам дека ти треба секс, на сите им треба, ама ниските страсти затоа се наречени ниски - оти има повисоки, како на пример страст кон одржување на здраво семејство. Дури и страст кон венчаниот сопруг, таткото на твоите деца. Ова е грешно на толку многу нивоа... Да не бидам лошо сфатена, сосема е во ред секс пријател, но во конкретниот случај, не е океј швалер додека мажот заработува за леб.Сексот е физичка потреба, изневерувањето е емотивна повреда.
Може ке ме сметате за заостаната но за мене пријател за секс ова го свакам како врска базирна на секс без др обврски.Но да имаш пријател з секс додека си слободна а не додека имаш дечко или маж.Доколку имаш пријател за секс а веке имаш партнер тоа веке спага во др група.Нз но за мене тоа е беприфатливо барем јас мислам дека сексот е интимна и емотивна раб во која двајцата прњку допир си ги искажуваат чувствата и се повеке си стекнуваат доверба еден кон др.Но секој си решава за себе.Мажена сум имам и дете и сега за сега не размислувам за др освен за моите домашни.Само разграничете ги раб помегу швалер и секс пријател јас мислам дека не е исто.
Хммм интересна си жено ..... понекогаш се чудам колку памет имаат луѓево. Јас се прашувам како го погледнуваш својот маж во очи? Како си легнуваш навечер со мирна совест? Како ќе ги воспиташ своите деца : ќерко еби се со секој, пази да не те фатат само. Зошто фино лепо не си се разведеш? Фати си некој неженет и не му квари дом на човекот. Како би било тебе мажот ти да ти го направи истото или некој на твојата ќерка? Срцка и без секс не се умира. И мојот вереник е швабац али не умревме де.
Тој месец кога е тука маж ти се гледаш и со него? Кога би се вратил тука за постојано, би продолжила да се гледаш со другиот?
Да заминам некаде на 3 години или повеќе, да се враќам еднаш во годината, и да очекувам партнерот да седи и гоблени да плете дома, да, можеби кога бев помлада и понаивна и идеализирав врски и љубов. Пепелашка си кажа дека претпоставува дека и тој има некоја, и дека не би се оставил така без секс, па не е нешто повредена од помислата. Веројатно далечината си го направила своето, се оддалечиле, оладиле, а зошто се уште во брак и уште колку време ќе продолжат така не знам, можеби кога тој ќе се врати, ќе се вратат и тие во нормала. А можеби ќе видат дека не оди па тогаш ќе се одлучат за развод. Кога заминуваш на страна на подолг временски период тој ризик треба да ти е веќе пресметан. Не звучи убаво, ама реалност е.
Колкава количина на површност во само еден пост... Да, без секс се умира... научно докажано е дека ако маж ти е во странство опасно по живот е да имаш само еден месец во годината секс, каменец ќе фати „другарка“ ти, ни Калгон не помагал. Само едно не ми е јасно... зошто со сила се тешат дека мажите сигурно таму не седеле мирни? Кажи си ми се сака, не се вади со маж ти... Некогаш (зависно од карактерот) мажите и тоа како можат без секс, ПОГОТОВО кога имаат жена што ја сакаат. Не сите мажи се површни и гледаат само да го испразнат... е сеа, ти си знаеш каков маж имаш, ама ни тоа па не е изговор. Тебе испаѓа ти чини, си седиш во сигурна куќа, маж имаш за околината си совршена, ти носи пари а и двајцата си се е**те на страна. Може ли животот да биде поубав од ова м? Сакам да кажам, да не си таков крој и да те изневерува нема да му вратиш, туку нема да издржиш да си во брак со тој човек. Кажи си ми се сака бее. Јас сум 80% сигурна дека и да беше маж ти тука кад-тад ќе му „скокнеше“ на шефот на фотеља. Прашање на време ќе било само...
Au temava mi e favorit statusecko plus 2 fuck frends Site se slagaat odlicno. Site se nedelno rasporedeni, i site gi biva uzasno mnogu, hahhaha I mislam deka site mislat deka sme vo vrska takov tip na covek sum koj kako site vo relationship sakaat da se so mene, duri i edniov od "prijatelite" e seriozno poznat zenkar, go molat gledam po telefoni FB katastrofa, ne be sve raskrsti covekot so mene ke bil, sega da mu go skrsam srceto li, greotka e. <3 samo edno ke vi kazam make love not war. Ako treba imajte 10 ama samo pod uslov da ne se raspravate ni so eden od tie, za razlika od toa moze da imate IDEALEN decko eden edinstven ama za gluposti trivijalni da se karate kako idioti i da si ja vadite dushata, pa ni L od Lezet vo sexsot posle. Pa za nekoja godina nema ni da sakate da imate ni so toj ni so nikoj od tinja raspolozenie. kissessss
Излишно е да се коментира Пепелашката која повеќе ме потсеќа на лошата вештерка. Тој неа не и пријател за секс. Читајќи ја понекогаш заклучувам дека е многу конфузна во своите постови или неискрен човек до бескрај. Ако вели дека сигурно мажот и ја изневерува зошто тогаш не се разведе па се на мегдан нека стави ако сака. Сепак мислам дека не е само сексот во прашање туку и напредување во кариерата. Ретко дека сексот е само од пријателсто за задоволување на своите ниски потреби, ова општо го зборувам во однос со темата. Секагаш има симпатија од едната или од другата страна. Па ние не сме роботи бе луѓе па тукутака да се сексаме со некого па дури и пријател.
Која логика, човече. Која споредба женет- неженет ? Чуднесии. Мислам дека само самата себе си се тешиш дека си во право и така си ја олеснуваш својата совест. Совест извалкана. Не те осудивам во никој сучај, но блазе си ти на паметот лесен.
Молам? Пријател за е*ење? Дајте бе, не сте ваљда сериозни? Иначе, приметив дека откако излезе оној проклет филм ''Friends with benefits'' и ќоро и сакато се отвори за ,,пријателство'' од ваков тип, со што се измени вреднувањето на самиот поим. Мене искрено ако ме прашувате, многу ми пречи оваа нова измишљотина кај младите токму од таа причина, иако за среќа никогаш директно не сум била засегната или скраја да е во таква ситуација да сум се нашла. Освен тоа, ако некогаш нешто сум вреднувала и сум го ставала на врвот од таа т.н пирамида на приоритети била токму љубовта кон пријателот! Затоа овој израз f*ck friend ме вади од кожа, и ме дразни до тој степен што ми доаѓа да врискам кога некој ќе ми го спомене у друштво! Сепак, иако важам за либерална особа сметам дека се треба да има свој праг до каде може да се толерира. Така да според мене ваквите помодарски глупости личат на се` освен на некоја добра вредност која може да донесе среќа. Затоа им посакувам посебен круг во пеколот на оние кои среќата ја изедначуваат на добар оргазам постигнат со својот пријател. Што даље од мене!
Реплика на нешто што е кажано пред 2 месеци и повеќе, говори за тоа колку некои луге се суетни особено кога ќе ги спомнеш во негативен контекст, и тоа на дадена тема. Јас само одговорив на прашање поставено од друга членка и го кажав својот став која форумџика е нај наметлива и сака да привлече нај големо внимани. Но очигледно некои луге едноставно неможат да поднесат критика. Нејсе, јас не пишувам за да би се допаднала некому или да би створила за себе идеална слика, туку пишувам и зборувам за својот личен живот кој ни оддалеку не е совршен. Јас на мои 32 години немам намера да трошам овде време и да стварам идеална слика за себе . Дури и да успеам што би ми значело тоа што вие ќе ми се воодушевуваате ако тоа не е вистина. Сите овде се поштени а има толку многу швалерации, очигледно мажите се попедерчиле бидејки ние жените сме сите поштени. Зошто би се развела врз основа само на мои претпоставки, а од друга страна зошто би седела исфрустрирана дома и да напаѓам овде недолжни луге и да се мешам о нивниот приватен жиот кога ни мојот не сум го средила, само поради мојата фрустрација. Верувајде би сакала да ви одговорам на сите но тоа би заземало голем простор а јас сум жена која не е наметлива и која не мисли дека е експерт за се, па затоа гледам да бидам што по кратка и да не ве оптоварувам со моето присуство често, бидејки јас сум сигурна дека и други имаат што паметно да кажат освен јас па јас и после тоа пак јас, да не, совладуваше сонот ќе изгоревме пред компјутериве од пуста желба да не каже некој нешто без нас. Дури и да е така, но барем имам свој живот, правам свои грешки, едноставно го живеам реалниот живот за разлика од некои кои се дежурни критичари на тугите животи. Јас на ова би ви одговорила со реторичко прашање. Што е по бедно, да си го живееш сопствениот живот па макар и не совршен или да го оправаш тугиот а да немаш свој живот. Инаку зошто би ве интересирал мојот живот и нешто што сум го напишала пред 3 месеци?
Ако си толку фина мома, разведи се фино лепо и живеј како што сакаш. Не си во состојба да се почитуваш самата себе и својот сопруг кој заработува за вашата иднина. Не глуми светица, далеку си од тоа. Ако сопругот ти е далеку тоа не е оправдување да му набиваш рогови, додека спиеш претпоставувам во негова куќа.