Бев во брак 8 години....последната година више како да беше мрак. Љубовта како преку ноќ да ни заврши...скоро и немав желба за односи со сопругот....после некое време дознав дека има друга...и за што да ја кривам неа? Фино лепо се разведовме и сега сме добри пријатели. Понижување е да живеш во брак кај што мораш да имаш секс да ѓи задоволиш потребите на сопругот а не го сакаш тоа. Не е понижување да имаш секс без обврска...каде што и двајцата уживат.
Добро вечер во оваа тема Нема да реплицирам на многу постови,но би дал едно свое гледиште на ова тема па кој како сака нека свати Пријател за ова раб најчесто се случува помеѓу две особи од спротивен пол, од кои најчесто и двајцата се во различен брак. Е сеа,како доага до таков чин.. Нема брак во кој не се појавува празнина,незадоволство... Психолошка ситуација помогната од сите социјални проблеми.. Така да се јавува во една голема потреба за психолошки и емоцјонален-хормонски мир. Така да сродните души си се пронаоѓаат,каде што не се обврзани со др предрасуди.. Е сеа ако мажот тргне по др жена за таков чин...сигурно не е за бадијала..едноставно незнаела да си го додржи... Истото важи и за жена. И верувам дека над 80% од браковите го има овој пријател Но не е исклучок дека од ваквиот тип на пријатели многу увиделе дека е време за развод. Кој свати свати.... Извинете за долгиот пост,мада ова беше на кратко
јас искрено не сум имала вакво искуство, ама би сакала. не сум личност која лесно се заљубва, така да не би имала проблем околу таа тема. сакам да истакнам дека морате да сте сигурни дека вие а и вашиот партнер/ка со кои ќе имате вакви односи нема да западните во нешто подлабоко од само секс уште пред да започните да воспоставувате ваков контакт. п.с. премногу јаки приказни има на темава, ми го разубавивте денот
Сум против. Порано не, ама го сменив мислењето. За другите нека си прават како сакаат не се мешам во ничија интима, ама за себе не сакам. Прво изгледа интересно и се тоа ама кога ќе размислиш не не не и не. Чувствителна сум не можам да се впуштам во односи со некој со кој не делам ништо друго.
ме тргна за јазик, ама во ова мислење има два битни предуслови. прво, мора и двата да се во брак, а за тоа си има име посебно а тоа се вика швалерај. ако двајцата се слободни, а сакаат да си се дружат наа ваков начин? ќе оди кај него/неа сеедно, ќе си имаат секс и секој на своја страна. мене тоа би ми било попоштено отколку некој да ме лажи и глуми дека мнннн ме сакал, само за да добие секс.
Me interesira samo ova so f.ck friend kako se vika u sovremeniot recnik zs u staromodniot znam da e svalerisuvanje
Не е старомодно швалерисување, ова е полошо. Имаш другар/ка што до вчера си ја гледал ко сестра/ брат и утре треба по потреба да си се "иссакате" и ником ништо, не било не се десило и се така по потреба, а по чија попрво хахха не знам . Тешка будалаштина.
Teska situacija bogami zs ova e svalerisuvanje ajde moze sum staromoden ne gi sfakam ovie raboti ama ako nekoja nema seks doma toa veke nema i brak ili vrska neli zs da ima f.ck friend
Ова е безеобразен назив за отворена врска, кој може и има капацитет за тоа може, ама еден од двајцата на крај ќе си замине љут. Ние не разговараме за спорт, а во секој спорт постојат повреди така и овде. Под дефолт треба да е без емоции ако не сакаш да загазиш во вртлог што ќе ти губи време и нерви и ништо ок нема да ти донесе. Кој си може вака супер, ама кој нема дугме укључи искључи емоции, за него/неа не е ова.
Bogami tesko e da go stisnes toa dugme zs toa po potreba nema da se desi samo ednas tuku ke bide postojano po potreba a dugmeto e krevko mnogu haha
Ако е постојано по потреба зошто тогаш да не е врска и ако некој има вакво нешто што ќе му е врска тогаш нели??? Што ќе му е некој друг ?
Znaci da rezimirame f.ck friend e samo za onie koi se podolgo vreme sami single taka ja razbrav neli jbg togas ja sakam da sum necij f.friend haha
па то мацо, то е муабетот, еве една ја немам видено со дечко од тинејџерски денови, школска ми беше....значи дека нема ништо за вкревет?? и не е мажена бај д веј да појаснам. можи и нејќи врска брак и сл...
Не ти ја разбирам поентата ... има или нема тоа е нејзина лична работа, а околината може само да нагаѓа ... мојата поента беше дека се лаже човек само со вакво нешто, а не води никаде. А тоа им одговара на тие што не сакаат да води некаде.