Пријател за секс (F*ck-friend)

Discussion in 'Секс' started by MILENA1, Nov 26, 2009.

?

Сте имале ли пријател за секс по потреба?

1. Да

597 vote(s)
    42.3%
  2. Не

815 vote(s)
    57.7%
  1. natemila

natemila Популарен член

По пишаново, само си имала лошо искуство ;);) .

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Грешка душо. Некој треба да вклучи мозок и да ја види вистинската страна на ваквите ,,дружби". ;)

3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Ако некој вети нешто за да добие секс - ќе биди искористување. Ако и двете страни доброволно влезат во ова, со свои желби и ставови - никој никого не искористува, или во најмала рака двата, меѓусебно се искористуваат.

4. natemila

natemila Популарен член

Не дека прво ти биле " кул" па после не. Прво ти се искористување, после не ти е. Некако не можеш да се договориш со себе затоа. Иначе мозокот ми е вклучен. Вустинската страна на една ваква дружба е взаемно уживање.

5. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Мажите мислаат само на секс а жените на колачи :rofl:

6. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Па ако некој така гледал на тебе, далеку од тоа дека сите машки се прости и неизживеани.
    Како прво никогаш не би се гледала со некој кој имал повеќе такви пријателки, а како друго чим се гледам со некого значи и мене ми е убаво со него, не му правам јас услуга нему па да се чустувам како искористен предмет. Се е до мозокот. Инаку сум имала ваков пријател и не се чуствувам искористено ама воопшто. Излегувавме и во јавност, на кафе, се шетавме нели другарски и некогаш ќе ја грешевме работата. :D
    И не во ниту еден момент не ми дал повод да мислам дека ме искористува, ниту пак сум помислила такво нешто.
    Следен пат бирајте со кого ќе си имате работа, за да нема вакви безсмислени изјави.

Fancy_Nency 22, boo3 and natemila like this.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ај да го пишам коментарот што го должам. Само нешто да додадам прво, за две реченици претходно што ги пишав.

Разликата е што едното е професија и се заработува од тоа а другото е апсолутно ништо, бес. Најден некој за задоволување на нагони.

Овде прво треба да се разгледаат интимните односи и нивното значење. Тие денес се толку многу злоупотребени што се гледаат како право. Сум читала статитии каде муабетот е дека жената има право на оргазам. Дека сексуалното задоволство е нешто задолжително па и така слободно може да се има секс со кој се стигне, само заради тоа ,,право". Епа не. Тоа е таа злоупотреба. Сексот не е тоа. Сексот е нешто што треба да се има со еден човек, се знае со кој. А не па вака, со некои луѓе од улица кои буквално се ништо. Шетање, а? Епа има шетање, минување некое време заедно ама тоа се работи кои се прават како вид на замена за услугата. Тоа ве тера да мислите дека сте пријатели, демек се дружите. Ах, што прави страста, ах... И не, не се работи за лошо искуство, туку за свест.
    Точно е дека ниту едниот ниту другиот кои се впуштиле во тоа не гледаат дека е искористување. Тие тоа го гледаат всушност како бенефит, пред сѐ свој, а не баш обострано, затоа што за другата страна и не се грижат толку. Кај блудниците моралот е нула. Без лутење, ова е наука а не измислица. Имав специјална прилика да откријам дека оној што има чувство за морал никогаш нема да се најде во ваква ,,дружба" затоа што не сака да биде број, трофеј на другиот и предмет за задоволување, затоа што самата таа личност има карактер и цврст став. Во друг случај, блудник, сексот го гледа како нешто нормално за давање и примање, како што пишав погоре, за злоупотребата. И тој оправдува сѐ во врска со тоа. Мозокот негов поинаку функционира. Оттргнат е одамна од моралот и нормалните нешта па трча по нови предизвици меѓу кои е и ова. Рационалноста е тотално поматена. Во состојба е да се понижи себеси и да дозволи една ваква ,,дружба" а да не е свесен што реално претставува тоа и да рече ,,Ма ова не е ништо лошо." Тоа е таа поматеност на умот. Моралот е еквивалент на рационалност, неморалот на нерационалност.
    Everything is clear now.

Ох, ќе заборавев. Тој таквиот што го познавам, што го практикува(ше) ова, самиот се има отворено и кажано дека е емоционално незадоволен, неисполнет општо во животот па ова му е вид на утеха, демек е фраер, а женските му се трофеи. И не е само тој. Знам и други со вакви искуства кои исто така изјавиле дека тоа апсолутно не ги исполнува, ни им значи ништо посебно, а девојките со кои го обавиле тоа ги гледаат како... ух, како да го ублажам сега овој израз... еве ќе речам дека не ги ценат само. Иако знаат кон нив да се однесуваат прилично добро, но знаете дека има нешто што се вика маска?

Last edited: Nov 23, 2017
  8. Dust

Dust Game Over

Не продавајте морал на тема секс. Нема ништо (не)морално во сексот:rofl:

Абе ајде...
    Ми се секса ми се плаче.. му викам на фак френдов, друже вечер кај мене, ќе готвам тестенини ... и завршиме во кревет... и веќе не ми треба секс..:makeup:
    Колку добро сум го искористила, а?
    :rofl:
    Демек не сакал тој, па со сила легнал..
    Во манастир тие проповеди, во реален живот не:shake:

glosipgirl, ELIDavor, m.i.g and 18 others like this.
  9. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Искористување е!
    Што ако он сакал пржена кременадла а ти си му подвалила тестенини? Приморан е да јаде за да дојде до десертот, а тоа не само што е искористување туку и силување на хранопровод.

10. Dust

Dust Game Over

Епа ако моите тестенини му се силување, одиме право на десертот8)

После ќе си порачаме мешана скара..мрзата после секс е ептен изразена:rofl:

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Јас мојов го терам да ми готви, кафе да ми вари, да ми чисти, да ме масира, да ми наоѓа филмови, да ми е дежурен психолог. На крај и на секс го натерам... Искористување до бескрај :worried:
    П.С. ништо не му плаќам :worried:

12. Dust

Dust Game Over

Ќе гориш во пеколот.
    ФМП

m.i.g, fina erika, Jas! and 3 others like this.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Барем најадена и задоволена ќе бидам :wasntme:

14. natemila

natemila Популарен член

И те како го искористувам.....секс или живот...и он сирот со да праиии :D

15. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Дали постои ова во македонија или само празни муабети ?

ADOKI likes this.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Не постои друже,ако постои ќе бидеш благовремено известен и ќе ти таманиме една..;)

Deni87, natemila, Dadusicka and 6 others like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Искористување е да речеш не си сакала а он инстистирал а ти од страв да не те откачи си му дала. Е тоа е искористување.
    А да сте имале зашто меѓусебно се појавила желба е недостаток од слатки задоволства во постела.

star83 and natemila like this.
  18. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Чекам брат

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

постои, само ти изгледа не живееш во Македонија. нешто грешка си дечко

20. John Snow

John Snow Форумски идол

Не го лажи,јас во мојот живот не сум сретнал нешто вакво. Дури и барав на гугл транслејт да видам што значи...