1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пријател за секс (F*ck-friend)

Дискусија во 'Секс' започната од MILENA1, 26 ноември 2009.

?

Сте имале ли пријател за секс по потреба?

1. Да

594 глас(а)
    42,2%
  2. Не

812 глас(а)
    57,8%
  1. delfin009

delfin009 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    kajmene drugarstvoto so sigurnoet ostana jas se gledv so edno moe drugarce no postepeno seto toa zavrsi i sega sto e najcudno drugaruvame poveke od koga i da bilo toa sto bilo si pominalo no sega si ostanavme dobri nerazdelni drugarcinja
    [mod-kirilica:1wv40ujb][/mod-kirilica:1wv40ujb]

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    25.959
    една забелешка (no hard feelings about it ). Пријатели за секс на англиски зборуван е Friends with benefits ;)

да си знаете и за понатака, да не ве праша некој :)

На MarchelineAmaru, sea-star и MayaBee им се допаѓа ова.
  3. milk.honney

milk.honney Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Другар ретко може да те изневери...а најмалце во кревет. :geek:
    Имаш слободна врска во која се е дозволено, а тоа подразбира и излегување со други, без разлика дали во друштво или пар. 8)
    Не должиш објаснување кај си бил, со кој си бил, што си правел, а сепак во секој момент имаш некој до тебе. :P
    Заедничките излегувања не предизвикуваат оговарања, зашто сепак сте другари нели?! ;)
    И што е најважно дискреција- загарантирана! :?:
    Двете најубави зборчиња во секој јазик се секс и пријател...комбинирани во едно..полн погодок! :clap:

На iloveyou29, blond.bunny и Fearless им се допаѓа ова.
  4. octopussy

octopussy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Јас лично имам 'пријател' веќе една година. Јас сум 19 , тој 29.Ми дојде некако како фластер дечко, па потоа премина и во одличен секс.Сум го имала само овој, па на почетокот беше некако чудно, секс па потоа две три недели никаков позив и слично. Тој е прилично постар од мене, па затоа и не се надевав на врска. Една година помина без никакви чувства од двете страни, но сега се појавија од моја страна. Но, од негова воопшто не. Веќе три недели го набљудувам и сфатив дека не сака веќе да бидиме заедно, ниту пак има некои чувства за мене. Сега останав без пријателче, без секс, и со многу многу прашања во стилот '' What's wrong with me?

На JooonSnooow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tigrica01

tigrica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    И ја си имам сеа слично проблемче...си бев у врска 5 6 месеци,се беше екстра додека еден ден не му текна на дечко ми дека од ич ништо треба да раскинеме а врската ни почнувасе у озбилни води....абе се нервирав,плачев ко луда,му звонев,знам дека ме сака ама ете незнам што му стана,после неколку дена се вратив у колосек,излегувања она ова и со еден пријател немозам да казам другар се фативме у шема и бидна шо бидна,си излегувавме заедно ама другарски,договорот си беше никој да незнае и несакаме врска ni dvajcata,инаку помлад е од мене 2 год.ама почна он љубомора малку она ова,а си го знае договорот
    Знаев дека ќе се помирам со дечкото само беше прашање на време......и сеа после 20 дена се помирив со дечкото ама незнам како би му казала на "пријателот" заш мислам дека почнуа малиот да се зааљубува и страв ми е да не казе се....дечко ми нема да помине прееку тоа мада сам си го бараше...и сеа коцките како да се склопат ама ич незнам :((((

6. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    76
    Еххх тоа ти се жени, не е интересно ако не си го искомплицираме сами животот. Мислам дека најубаво ќе ти биде да го викнеш пријателчето и да му објасниш каква ти е ситуацијата и да го замолиш да не ти прави никакви проблеми. И самата си кажа дека сте си направиле договор, не сакате врска и двајцата така да мислам дека нема да имаш некој проблем од негова страна. Само гледај тоа да си го разрешиш во најбрзо време затоа што не дај боже пријателот да ти се јави или да ти пиши една порака, па пак ке си ја расипиш штотуку обновената врска...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Одбери си еден од нив и другиот откачи го- друго решение нема :?:
    А дечкото од немајкаде се скарува па се смирува? разговарај со него неможе да си игра со твоите чувства како ќе му текне него час скарани час смирени и барај објаснување за привремената разделба.
    Требало да бидеш повнимателна при изборот на F*uck friend за да не се плашиш дека ќе те каже...
    сепак твое е да си одлучиш што ќе направиш ;)

8. milk.honney

milk.honney Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
  9. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Само да не премине во навика после е опасно :)

На sea-star му/ѝ се допаѓа ова.
  10. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    А најчесто тоа се случува. И еден од партнерите има мн големи чанси да се заљуби во другиот :)

11. reddevill

reddevill Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    21
    сето тоа е ок само ако има добра хемија не само физичка привлецност животински е некако па уште ако трае кратко уххх!!!!нее тоа за мене дефинитивно јас знам да се заљубам ко педер некој и после имам проблеми инаку супер би изгледало без никакви обврски еден према друг :D :D :D :D :D :D :D

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не е лоша опција ако има желба, а нема дечко. Добро е зашто нема да мора да одиш од еден до друг за да смириш страсти :D Ама на долги стази потешко, сто посто кај едната страна ќе се јават чувства, ќе бара повеќе од само обичен секс и така после fuck friend ќе стане или boyfriend ili unfriend(aко постои зборов како именка воопшто :D )

На iloveyou29 и sesilija им се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Нормално, ДА. Што ако немам желба да сум во врска или пак периодот не ми е за врска-Треба ли да се осудам на апстиненција и хормонално пореметување!? Боже сачувај. Нема поубаво од фак бади :D

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mal-de4ak

mal-de4ak Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    не сум имал...но би сакал да најдам..посебно во овој период кризен сега...:)

15. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    Апсолутно сум за и не само кога немаш дечко туку тоа, може да биде корисно и ако си во подолга врска за да не преовладее монотонијата. Знам сега моралистките ке ме осудуваат како можеш да помислиш да го изневериш партнерот итн но тоа неверство може многу да придонесе за зачувување на врската. Но тој таканаречн ебач, треба да биде дискретна особа која знае да си ја држи затворена устата, а не утредента сите да знаат за тоа. Јас скоро 3 месеци сум без дечко но воопшто го немам запоставено мојот сексуален живоот, кој е можеби побогат, исполнет, со многу повеке оргазми отколку кога бев во врска.
    Но исто така наместо дечко е*ач може да биде девојка со која ке си ги полниш батериите а тоа не значи по дифолт дека си лезбејка, туку едноставно ти треба мала промена а, и ние девојките знаеме да бидеме по дискретни и понесебични т.е знаеме целосно да се предадеме и максимално да ја задоволиме другата особа

На DigY и mirna0911 им се допаѓа ова.
  16. mirna0911

mirna0911 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    18

Апсолутно те поддржувам во кажаното . Секој си има потреба а не значи дека ако си ги задоволиме е нешто страшно. Fuck Buddy дефинитвно ДА!!! Само да си ја има устата затворено и да си тера работа !!!

17. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    И шо сеа ја сингл којзнае од кога сум официјално, и ај да зеам да бркам некои мои другари само за да си задоволам потреби ???
    Мислам пријател се знае за што служи и до кај е границата бе луѓе.

Ја би се осеќала ниско да би прифатила ваква ствар. Попрво со некој шо не го знам за една вечер и ајт чао нит име ти знам ни ништо нити па ке ме видиш нареден пат у живот . Чао пријатно, а вака ??

Ја не би и не би можела вакво нешто да си дозволам на самата себе, па макар и да имам инсомнија, депресија и слични глупости поради недостаток на секс !

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Ајде сега сите заедно да се разе.еме ама да не се размножуваме.
    Ако ти е монотоно во една врска роди си бебе па ќе биде интересно а ако си слободен стрелец, стрелај кај сакаш.
    Каде е моралот и гордоста, умреа одамна?!?
    Хормоните се навистина чудна работа, ама кој може да ги разбере.

На LaBella, Lovely93, MarchelineAmaru и 3 други им се допаѓа ова.
  19. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    338
    А бе ајде глупости . Ваква опција пријател за секс уште и на ФБ нема :) ВИкате секс без обврски. А кои обврски ги имаш со дечкото?? Да не треба да му переш, пеглаш, да му чистиш или грав да му вариш. Демек на тој другарот не си морала да му кажуваш кај одиш и што правиш. Па не мораш и на дечко ти ако не сакаш, а и да мора да му кажуваш тоа не е обврска. Од кога тоа во врските има обврска не знам.

Од друга страна сигурно е подобар сексот со некој за кој чувствуваш нешто отколку да одиш негде да завршиш работа и толку. Ако е за толку купи си вибратор и ни лук јал ни лук мирисал а не да одиш со некој што ке се фали дека те има само за секс.

Ако немаш дечко ке почекаш додека не најдеш никој не умрел од апстиненција, дал Господ вибратори и слични работи. Вака ако си најдеш секс-пријателче и ке си кажеш не ми треба дечко, и нема ни да го бараш. Една ден пријателчето ке те откачи и после друг треба да си бараш. И се така.

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    многу гледате американски филмови.

На LaBella, ParadisoGirl, Rocker и 3 други им се допаѓа ова.