Двајца слободни сакаат да си ги задоволат потребите (сексуални и НИШТО ПОВЕЌЕ). Ни врска, ни држење за рака ништо. Е сега ако еден од нив си фати девојка/дечко за сериозно и продолжи со овој пријател за секс, тогаш е стварно деликатна ситуацијата...
Швалерка е партнерката, без разлика дали е слободна или не. Ако он не е слободен, таа е швалерката. Тој е шврљачот.
И тој е швалер.. взаемно е И не припаѓа во темава тој муабет... Овде, колку што разбирам, станува збор за слободни.
Одеднаш кога јас зборувам за швалерај ти пречи, кога другарчето се обидува да покаже дека швалерај е рамно на пријателство со бенефиции - супер ти е
Зошто не сум модератор да си играм баба рога со метла. @star83 легна нешто од форумов, и ако да, како ја гледаш партнерката со која општевте, како другарка со бенефиции/девојка за озбилно или?
Јас и ти. Не е поентата на прашањето да ми ја кажеш партнерката, туку да видам како гледаш на работиве според твојот вредносен систем.
Општење ти е вид на "комуникација" меѓу две или повеќе живи битија, кое некогаш создава а некогаш само го продолжува животниот век т.е. не добиваш крилја само од ред бул
Opstenjeto moze da bide podrazbrano i kako seksualen cin, a ne samo kako vid na "komumikacija" megu zivite bitija.
Дечки да не ве бришам, ама сметајте дека сте опоменати да се држите до темата Темата е фак френд а не швалер Фала многу
Би имала таков пријател доколку ми се допаѓа физички а ми е одвратен во карактер за да не ми се појават чувства према него
Шокантно, сум имала повеќе вакви врски кои функционирале одлично. Проблемот е да најдеш некој кој совршено добро ги разбира правилата на играта и не отстапува од нив. Мислам дека е практично неопходно за многу луѓе во современиот свет каде живееме. Не гледам проблем ако двете страни се сложни дека нема да постои никакво емотивно поврзување, единствено анимално дискрентно парење меѓу нив, сосема бесцелно и за задоволување на основните човечки потреби. Ден денес со дел од нив сум во контакт, ни се разишле патиштата нормално. Тука не постојат никакови ограничувања, ќе трае дури одговара. Во мојот случај дури ме возбудува. Различни авантури, приказни за паметење и многу добри пријателства, ама тоа е се. Мислам дека сепак постои простор швалерајот да се вметне во муабетот, зошто сум била/ ми биле трета личност во отворен брак, но нејсе, тоа може сепак да испадне малку друга тема на разговор. Најдобрите сексови ми биде со фак бади, најискрено по секоја случајност. Не дека емотивната врска ме ограничува да уживам комплетно, чиста случајност како што кажав. Патем, неочекувано, најчесто машката страна е онаа која често знае да се ус*ре со заљубување.
Според мене, ова е така бидејќи не те ограничуваат моралните стеги... Поради тоа, срамот да се препуштиш на страста, па дури и на пожудите што ти се во најмрачните и најзафрлените комори во твојот ум , речиси и не постои... со човек, со кој знаеш дека нема да делиш иднина....
Секад сум била со намерата ајде да си најдам fuck friend и да не се замарам, да се слушаме и гледаме кога сакаме и двајцата ниедниот да не се замара и да ни биде се под конец тогаш првпат да ми биде само физичкиот изглед у прв и последен план и нема да замерувам на тоа како се понаша многу дека нели не сме заедно, ама ја среќница или несреќница се на врски налетувам.