Швалер е ако не знае мажот, факфренд е ако знае Швалер купува ако нема маж жената, за да ја залаже, да ја задржи и да ја направи битна, па и вика плус "би ја оставил жената, само заради децата/фамилијата не можам". Ако не планираат да се лажат, и ако им е и на двајцата супер, тогаш не се купува ништо. Тогаш е трај си, прај си и сите среќни и весели, само домашните со по пар рогови.
Замислив некоја @WildMk ситуација во глава, дека мажот ќе знае дека жената си има трајна врска само за секс на страна и нема да му смета Во секој случај, ако и двајцата сме слободни и се гледаме само за секс без желба да биде ништо повеќе - тогаш сме факфрендс. Ако имаена тогаш швалерка си, не можеш да бидеш факфрендица.
Сум имал порано, кога бев малку помал. Ќе дојде кај мене во стан, ќе ја "исполнев", ќе се напиеше кафенце и чао рагаци.
Се' што е надвор од брак, а партнерот не знае, швалер/ка е. Не е битно каква е врската која е extracurricular
Швалер/ка малку од малку ќе свртите некој муабет, а ова другово е чисто за центрирање. Може ти на жена да и ја оправаш психата (едносатавно само да ја ислушаш) а за возврат да добиваш секс.
А можеби и единствена разлика меѓу швалерај и fack frend e разлика во генерации. За старите тоа е швалерај а за младите тое е пријател/ка за секс.
НЕ. Пријател/ка за секс го имаш за задоволување на потребите кога ќе посакаш, а притоа не си ни во врска, ни во брак. А швалер/ка е веќе кога имаш постојан партнер, небитно дали врска или брак, со тоа што во првиот случај нема изневерување, само задоволување на потребите без обврски, а во вториот случај веќе е изневерување.
Според некои и на улица ако и свирнеш треба одма да се соблече на лице место и да ти се качи. За жал, премногу често постојат мажи што сметаат дека жените им должат секс: 1. Затоа што ја ислушал 2. Затоа што ја частел вечера, 3. Затоа што се во врска 4. Затоа што ја испратил до дома 5. Затоа што и помогнал за нешто. Мора да се смени менталитетот, сексот не се должи, позајмува, ниту пак е нечија должност.
Овде кај нас обично врските се "затворени" односно еден за друг (засекогаш, ептен романтично, а за некои и clingy)и оттука може да заклучиме дека пријател за секс, не ми оди исто со овие врски. Значи пријател за секс, ако имате сексуални односи без никакви обврски, како на пример кога си во врска. Швалерка е ако имаш сериозна врска, а истворемено и си со друг, да речеме швалерка. Со тоа иди и изневерувањето. Разграничете некои работи, единствено ми паѓа на памет на @WildMk како има поразлична врска/брак.
На пример ако јас ислушам маж, ич не ми треба за секс. Ќе му речам да помести некој гардеробер, да ми помогне да искречам дома, да забрише кај што е високо и недостапно... Зошто да му возвратам со секс... може сакам друга НЕсексуална услуга