Ако стварно сакате нешто без обврски, тогаш ограничете се на чист секс. Ни кафе муабет, ни излегување, ни случајни средби. Ако се зближите на било кој начин, пиши пропало, едната страна ќе се затреска. Не значи дека секогаш тоа е жената. И мажите се затрескуваат. Особено ако жената ептен, ептен му го прај ќефот во кревет.
Ова е тоа што се бара. Ние машките сме емотивно по слаби во тоа и голем број мислат дека ако има одличен секс со сите финти, женското сака нешто повеќе и машкото почнува да се затрескува. Од друга страна пак најголем број врски што се успешни, настанале од претходно десетици сексуални односи и сѐ почнало како забава и без обврски.
Леле коа видов резултати сега горе у анкетава откако гласав, се осетив као да ќе треба вечер да кажам молитва пред спиење. Сум имала и нема боље работа за коа си сингл и не ти се замара со мужи, врски и секојдневни проблеми пропратени со првиве две. Али, мора да постои граница и мора јасно да се дае до знаење дека е САМО секс и добар провод у прашање. Се завршува кога едниот ќе почне малце поише да смара. Било да се однесува на инсистирање за почести средби, галење после секс (ова ми е преглупо) или недај боже некад споделување на емоција и вербално. Ги дадов и причините ради кои шо истото го имам и прекинато уствари. Емоциите се непријател на ваквите врски.
Дали да му посакам среќен велигден на мојот фак френд? Не е во државата, а пред некој ден имавме секстинг? Денес ништо не пиша.
Јас имав еден прв ми беше и само се мувавме. Инсистираше премногу на секс ама јас глупава не сакав тогаш, оти мислев не е вистинскиот за мене. На 15год. Верувале или не сакав да имам дечко за озбилно Потоа тоа го добив од друга личност и на свои 17 се омажив... Пред некој ден го видов "мувачот" и еве сега никако да престанам да мислам на него, кога имам секс со мм мислам на него... Многу лошо се чувствувам..А за тоа што немавме секс ми е најмногу криво.. Да го вратам времево не би била толку глупа, ама ете...
@Summer16 не ти е криво за тоа што не сте имале секс со мувачот туку не ти ваља сегашниот брак и затоа ти лета паметот кон нешто што можеби и многу веројатно дека не би било ништо посебно И недај боже да си останлеа трудна на 15, како што на 17 си останала. Го сакаше маж ти, знаеше дека сакаш да се омажиш или се омажи затоа што остана трудна? Штом стига до темава, значи размислуваш да преземеш нешто, а?
Не, не, сеуште немаме дете. Не бев трудна па затоа да се омажам. Туку ете од љубов да речеме. Дете бев, мислев дека се што лета се се јаде.. Знаев оти ми беше рано му велев почекај да завршам школо, ми кажа јас ќе прашам а ти мисли што ќе кажеш и како да кажев не кога го сакав многу. Сега на 20 поубаво размислување имам отколку тогаш.
Епа те натерал во брак кога реално не си била спремна ни психолошки да го поднесеш тоа. Твоите родители како реагираа, кој го одобри тој брак кога ти си била малолетник? Стварно ми е жал што така излего.
Фантазии во брак за друга личност, посебно пак за некој бивш, замисли, е нормална работа За да заклучиш дека грешка направила што се омажила или дека некој ја присилил или дека фантазиите преминуваат граници треба да имаш повеќе информации. Вакво играње со нечии чувства, сугестии и мешање во брак, не знам колку се корисни.
Јас не си играм со чувства, не давам совети и не се мешам во брак, а за слушање секогаш сум тука Нејзини зборови се дека му рекла да почека а тој и рекол „јас ќе те побарам па ти одбиј“, не се мои. А ако и се зборува и ако сака да се искаже некому јас сум секогаш тука. Никогаш не сум рекла некому што да направи. Од зборење нема штета. Многу пати кога пробаме да објасниме некому нешто сами си наоѓаме што точно мислиме и чувствуваме за тоа. Малолетник не стапува во брак туку така, сигурно ти е јасно тоа.
Не рекол баш така ама нека ти биде. Башка од цел однос не можеш една реченица да земеш и да поставиш теорија. Не е прва која се омажила на 17, не е прва која фантазирала за секс со друг, и иако е доста лесно од страна да се претпостави што и како, треба да си остане на наши претпоставки и да се реагира само ако има поконкретни информации и да се гледа подалеку од -ах, омажена на 17, каков и проблем да има веројатно е затоа што е млада омажена. Претпазливо.
зафркната работа, ако се измешаат емоции и секс...ако знаеш да разграничиш едно од друго, и ако си сингл, да ....ама инаку ноу ноу
Пак јас, "другар ми" почна да ме збунува. Па да прашам што мислите вие. Пред некој ден ми се пофали дека имал секс со рандом девојка и дека земал број од друга. Која му беше целта?