Така барем МИСЛИШ дека не ризикуваш да се јават чувства, пријателке. Ако ви се заарни и на двајцата, ако постои хемијата во текот на целиот чин и доколку уживате подеднакво, ќе видиш како со тек на време се помил ќе почне да ти станува... Та и ти не си од камен де.
Prijatele sega jasno ti li e,devojkite gledaat da si gi zadovolata strastite,i ne gi interisira sto mislat momcite,i posle nie sme bile necustvitelni.
Не е баш така, секој си гледа што му одговара. Ако можат машките да имаат секс без обврски, зошто да не имаат женските?
Мојот одговор се однесуваше на двата пола, не само на женските. Но, затоа што ти си женско, посочував конкретно на твојот пример. Сексот без обврски често бара и редовна „смена“ на партнери за тоа. Но, и машко да е, ако со ЕДНА ИСТА девојка се гледа редовно за секс, и ако се му е како што треба, со текот на времето ќе му станува се подрага, тоа сакав да кажам. Токму затоа, ретко се издржува со само еден секс-пријател...
Да, нормално, ама не секогаш можеш дакажеш дека некој што е доволно добар за секс е доволно добар да ти бде дечко, затоа што една врска не се сосотои самоод секс. Јас зборам лично за мене, не сум била во таква ситуација, ама знам да разграничам кога нешто нема да ми влијае добро, па ако е тука физичката привлечност, а за врската не е опција поради икс причини, зошто да не се искористи "моментот".
Јас зборам за двоен аршин,во смисла кога некоја девојка ке каже ,овие машкиве само за секс одат со мене а не да ме запознае како карактер,е сега и вие девојките сакате момче само за секс и ништо повеке,тоа сакав да ти кажам,а нормално како ние машките сакаме да се задоволиме сексуално така и вие,но немојте да кукате како само машките се за секс а вие не,дали ме разбра? Ти благодарам
Вака драги пријателчиња мои да во појаснам некои работи бидејки имам малку поеќе годинки од вас а верувам и бајаги повеќе сексуално и емотивно искуство. Како прво секоја врска започнува со сексуална привлечност помегу партнерите, а дури потоа може да премине во емотивна врска. Врските помоѓу лугето се создаваат пред се заради сексот кој сочинува 50% ако не и повеќе од една врска и е многу битен дел. Е, сега дали некој знае дали таа врска ќе трае еден ден или до крајот на животот? Не тоа никој не го знае. Сон на секоја девојка е врската да трае за цел жиот, но во реалноста не е така. Е сега постојат и девојки ма да тоа се претежно жени со еден 2 брака позади нив кои повеќе ја изгубиле вербата во институцијата брак и решиле мажите да ги гледаат само низ призма на секс додека кај девојките ретко се случува да биде со некој со претходно зацртан став дека тоа ќе биде само врска за секс. Значи под пријател за секс се одразбира подолготрајна врска која ќе се заснова исклучиво на секс а не инцидентно неверство што може да му се случи секому. Но кај нас жените и девојките постои еден друг проблем а тоа е таканареченото спонзорство. А, тоа е кога девојката е со некого само заради неговите пари а тоа не е исто со пријател за секс, бидејки во овој случај мотив се парите а не самиот секс и тоа е многу повеќе застапено кај денешнава младина. Јас мислам дека е многу подобро да се е*еш со некого без обрски отколку да се е*еш за пари. Е сега дали тоа треба да го затскриеш со некоја врска со некој шмукле а од страна да си имаш луге кои сексуално ќе те задоволуваат бидејки неможеш да оствариш со нив емотивна врска од х причини дали се женети или се доста постари од вас или од многу други причини не е битно или нема да се криеш и јавно и транспарентно ќе си го живееш животот без разлика што ќе наидеш на осуда од околината. Е, сега постои и друг проблем кога девојата е вљубена во некого а тоа фсушност само сексуално ја искористува лажејки ја постојано дека се ќе се среди дека ке формираат емотивна врска а тоа никако да се случи и несакајки и незнаеиќки таа девојка станва жртва и девојка за секс без да биде свесна за тоа. Инаку наоѓањето на дечко за секс надвор од врската пред се се засновува на екое внатрешно незадоволство на таа особа од партнерот. Причините може да бидат најразлични од недоволно обрнување внимание на партнерот во емотивна смисла, недоволно трудење во сексот бидејки од страна на мажот и така жената останува сексуално незадоволна а сексуално незадоволна жена е по опасна од темпирана бомба. Е сега ќе речете зошто не го остави па да си најде друг. Затоа што се чувствува несигурна кога е сама, затоа што си вика зошто да фрлам толку време поминато заедно и постојано е убедена дека рската еден ден ќе се поправи и дека ќе може целосно да у се рати на партнерот бидејки иако сексот не функционнира во тие рски тие се поврзани на еден поинаков начи и тоа е она што не и даа на жената да го остави. И, на крајот доагаат децата како причина да се биде во врска фрмално а задоволството да се побара надвор. Јас имам и личен пример каде една моја комшифка има 2 веке возрасни деца и е само формално во брак со сопругот а задоволството го бара надвор од бракот. Што е најлошо и тој самиот е свесен за тоа бидејки цела населба знае за тоа и неможе само тој да е слеп, но ете заедно се толку години само формално.
Проблемот е што жените никогаш нема да бидат true fuck friends бидејќи сексот секогаш го врзуваат со емоции, љубов, страст, еротика. Мажите од друга страна сексот го гледаат како исполнување на его, физичка привлечност, авантура, нешто на кое не обрнуваат емотивно влијание. Се додека не се соочите со Марс и Венера на ваков начин ќе лупетате глупости и ќе си праите филмови за тоа дали би пробале или не, кој е курва, која е светица, кој е ебач, а кој е емотивен тип!
Нели никогаш не вели никогаш, ама не би си расипала пријателство со другар, заради добар секс, затоа што ми се допадна еден коментар меѓу првите, другарот е другар за секогаш, а дечкото ќе си дојде и ќе си отиде.. и после секс, мислам дека другарот више не е тој другар што бил.. Не би го расипувала тоа.. а ако веќе би почнала да чувствувам нешто, и заљубувањето е незибежно во другарот, најверојатно би му го кажала тоа...Ама секс со другар, само заради убаво поминато време, и добар секс.. Звучи примамливо.. ама мислам дека не би го испрактикувала.. Фатете си дечковци и правете се што сакате со нив Другарите нека останат другари
А што ако другарот ваш нема да ве задоволи во сексот,и се разочарате тогаш треба да барате друг FUCKER.
може да се има ама некој неутрален, не некој што ти бил другарче па одеднаш ти станал секс другарче, тука некој познаник, не многу близок, со кој ке се гледаш само за тоа без заљубување, љубомора и сл.
http://s2.favim.com/orig/35/amplt3-...imberlake-quotes-totally-Favim.com-285575.jpg Најчесто кај жените се јавува емоционалното, а не е исклучен и машкиот дел од приказната ако си е некој емотивец, имаше погоре некој напишано па ке цитирам Let s fuck until we fall in love.
подобро пријател за секс отколку да имаш со некоја непозната особа, барем со пријателот ке бидиш сигурен дека нема да те издаде и ке знаеш колку да очекуваш од него секој сака да си ја задоволи својата потреба
Ahhh nekoi luge ednostavno nemozat da si ja skrotat potrebata od sex hahah. ali, sekoj so svoite potrebi, a