Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    ^^ Mrs.Cuper
    А шо ќе биди на пример ако ме одбие и овај пат? Јас од то се плашам. :worried:
    Ете и пишав да излезиме да се видиме и да попрајме муабет ко порано, па сеа ќе видиме.

2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ако те одбие удри и пепел, такви другарки не ти требаат, бидејќи другарство за дечко не се отфрла, зошто утре таа ако има проблеми со него и раскине кај кого ќе се обрати? Кај никого, ќе биде сама.
    Затоа не се нервирај многу, не си ти крива за ништо, таа си е самата крива...

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ади, викни ја, уште еднашка, и отворено, ама најотворено кажи си се, се што ти лежни на душа,и не штеди зборови, додека е време.
    Јас така згрешив, не бев отворена со другарка ми уште сосема на почетокот, затоа сме сега во ваков однос-никаков.
    Зашто делумно сум и јас крива(цело друштво) што кога почна да забегува ние не ја седнавме да и одржиме една "лекција" дека тоа што го прави нечини.
    Ние сите дискутиравме дека не е ред, а во лице ништо не и кажавме.
    И сега се плашам дека е касно, зашто помина скоро година од нејзиното откачување за дечко.
    И јас сум убедена во тоа, дека ако еден ден раскинат ќе и биде многу криво, зашто нема да може да ви се доближи пак, т.е нема да биде исто.
    Сите прават грешки и мислам дека секој може да прогледам низ прсти ако другиот нависитна си ја свати грешката и ја исправи.
    Ако и покрај укажувањето, не се поправи, тури и пепел, не е вредна да се замараш.
    Барем јас така планирам да постапам, ова што тебе ти го советувам, зашто колку и да стеблиски-заедно од пелени што се вика, кога нешто не иде, со сила убавина не бидува, пријателство-уште помалку.

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Jaс имам еден проблем со една другарка и ми треба ваш совет, иако знам што да направам сепак ме интересира вашето мислење.
    Имам една другарка, од средно се дружиме, порано бевме многу блиски, цело време се слушавме, одевме на кафиња, идеше кај мене на гости, а во последно време многу ретко се гледаме, т.е сфатив дека другарка ми е права искористувачка, ме вика само кога нема со кој да оди на кафе, ми се јавува само по потреба, иако се каниме меѓусебно само родендени, слави и.т.н.
    Еднаш и имам кажано дека ми пречи што не ме викат на кафе кога одат со една моја друга другарка (не сме толку блиски со неа), бидејќи тие двете со поблиски, ама таа пак си продложи по нејзиното.
    И сега значи не сакам да ја откачам, бидејќи тогаш ќе немам скроз со кој да контактирам од факултет, а уште таа ми остана од моите другарки од факултет да речам еве "поблиски",со сите други прекинав контакт поради слични причини.
    Сега ми треба ваш совет како да ја симнам на земја, т.е да и дадам не знаење дека не може само кога ќе и треба нешто да ме бара т.е искористува, а сепак да не се скарам.
    Благодарам однапред.

5. Sara000

Sara000 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    епа вака, се дружев со неа неколку години и бевме неразделни...се беше океј.Лани одеднаш почна да ме избегнува но јас го приметив тоа предоцна.Кога сватив за тоа и јас се повлеков.Не се дружевме повеќе.Таа почна да ме навредува и да ги врти сите против мене.Имаше еден дечко со кој се ''свиѓавме'' (барем јас така мислев) ама таа се зближи со него и измислуваше секакви работи за мене.Тој почна да ме исмејува заедно со неа и други мои ''другарки''.Исто и он се одалечи од мене.Неколку месеци не зборев со неа.Еве оваа годнина она, тој и тие други ''другарки'' сакаат пак да ме придобијат.Јас уште не зборувам со неа.Со другите сум онака.Ме интересираше што би направиле вие ако сте на мое место? :)

6. sweetgirl256

sweetgirl256 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Sto bi napravile vie?

Jas da sum na tvoe mesto,ne bi se smirila so nea.Zaprasaj se zosto posle tolku meseci saka da se smiri so vas a pred toa celo vreme ve ismejuvala i navreduvala ? znaci i taa nesto izgubila,pa sega go saka nazad ;)

На Sara000 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    што може да ти направи ''најдобра другарка'' !!

Паа јас да сум на твое место и да ме молат и се нема да им се смирам.
    Не треба да се плашиш од твојот непријател , туку треба да се плашиш од твојот пријател!

8. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146

Какво Смирување.. Хахахха, па тие тебе ќе ти се прават дигнати, а после сакаат да се простите.. Еееее ова не оди баш така.. :!: Мој Совет: Не им простувај во никој случај, јас не знам какви ти се тие „другари“ и кави личности се и не сакам да те навредувам тебе навредувајќи ги нив, ама тие сега ако на пр. им простиш, утре пак ќе почнат да те навредуваат и ќе им станеш играчка.. Од овие не треба да се плашиш.. Само фино-лепо покажи им која си и дека не си баш така лесна како што мислат тие „денес вака-утре така“ А-ааа.. Не може.. Не простувајј.. Никако, да сум на твое место би ги плукнала в лице.. Извини ако те навредив, ама не можев да се воздржам :lol:

Крејзи, ако навистина сакаш да си ја вратиш другарка ти зашто не ја поканиш ти на кафе? И немора таму којзнае шо да зборуваш, само потсети ја за назаборавните „луди“ случки од факултет, пробај да ја насмееш и не зборувај само ти.. Дозволи и и таа да зборува за своите проблеми, натерај ја да ти се довери, но не ја притискај, :!: Мислам дека ако види дека си забавна, ќе те покани на кафе со другата другарка.. Ова е мојот совет за тебе, па ти одлучи си.. :)

9. Sara000

Sara000 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Не ме навреди, точно е ова што го кажа :)

10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Јас не сум личност која што брзо може да најде пријатели. Имам само една добра другарка учиме во исти клас. Таа не е од Македонија од Србија е, но е многу добра (беше мн. добра) . Имаше на училиште проблем со двајца професори, (всушност таа секогаш се буни со некој професор се нејзе нешто и фале, ама тоа е нејзина ребота и мене не ме интересира). Еднаш си одиме накај дома и таа почна да зборува за класот да го навредува сељаци биле вакви накви незнаеле да се однесуваат класната била глупава, таа се замислува како само она да е паметна во цел клас а ние останатите глупави, мене тоа не ми се допадна бидејќи ние сме многу добар клас а таа ни се придружи од оваа година. Почна да ми вика вие од овој град сте сељаци немате испаднато од Македонија јас на 10 години ја имам прошетано цела Србија, а се скара со една група од калсот. Потоа кога си одевме почна да ме испрашува што зборуваа за мене, кажи ми, и јас кога не и кажав бидејќи не сакам да бидам кодош, таа ми се налути и почна повторно да не нарекува сељаци и уште што не кажа. Мене нејзиното однесување многу ме повреди и си викнав такци и си заминав дома, јас мислев дека е толку повеќе нема да сме другарки. Најинтересно е тоа што таа следната ден се појави на школо и со мене и со тие со кој што се скара вчера почна да се поздравува да ги прашува како се ова она .... како ништо да не било. Јас сега пак се дружам со неа, а таа продолжува со истото. Преку глава ми е веќе. сега сме на распуст па не мора да ја гледам. Феминки дали и вие сте биле во слична ситуација?????????????/

11. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Не сум била во слична ситуација.
    Ама јас да сум во ваква ситуација воопшто не би ја слушала,само би ја игнорирала и би и кажала искрено во лице доколку продолжи таква да биде несакам никаков контакт со неа и толку.Но доколку престане да навредува и да се однесува нормално,секако дека би и дала шанса,па сите грешиме.
    Инаку и јас не сум личност што брзо стекнува пријатели.
    Ако сакаш пиши ми лп,може да разговараме на оваа тема. :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Имам една другарка, ако може да се каже дека ми е другарка |(
    Знаеме се од 1 одделение, и секоја нова година со неа бев, бидејки не ја пуштаа на неа и ајде кај неа дома. Е сега оваа година она отиде со едни други момички, ама мене не ме викнаа, иако сме речиси цел ден заедно не ме викнаа. И гледам одат си една кај друга ово оно, ако нека се дружат мене не ми пречи тоа, ама се осекам искористено.
    И сега ми вика на фејсбук е ма ццццццццц не ти текнува да ми честиташ нова година, и јас и викам да бе, оној кој ми честита и јас ке му вратам ;)

13. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Според мене не постапила убаво.Не затоа што не те викнала.Туку,според мене можела убаво да разговара со тебе и да ти објасни дека оваа година сака со други да слави.Немора да значи дека заради еднаш што несака да те викне дека те искористува.
    А ти,нема потреба да се чувствуваш искористено.
    И не си требала така да и напишеш.Си можела подобро да и кажеш,а сепак да свати дека си навредена. :)

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ни во сон немој да се смириш со неа, пред да разговарате и да ја прашаш зошто направила така. Не верувам дека ке има добро објаснување, добро ми се познати одвратните лицемерки налик на дотичната, така да, мој искрен совет: немој да се смириш.
    Излегувај повеќе, запиши се на некој спорт, курс, шетај се и ке запознаеш некого. Не мора тоа да е онаа вистинската пријателка, но онака другарка, со која ке можеш да излезеш и да запознаваш нови луѓе. Не ги брзај работите, вистинските пријатели доаѓаат кога најмалку ги очекуваш, но остануваат засекогаш.

Како не постои!? Постои и вистинско другарство и вистинска другарка, само треба да ги најдеш или таа да те најде тебе.
    Пупи пробај да разговараш со неа. Дај и дознаење дека ти фали, дека би сакала да си го обновите другарството. Седнете и кажете си ги работите кои ви пречат една кај друга, и потрудете се да се корегирате. Јас секогаш правам така и можам да кажам, дека и тоа е една од причините зошто имам најдобра другарка веќе 5 години, а и уште една, 1 година, која премногу ја сакам. Доколку твојата другарка прифати нешто вакво, супер, ќе се смирите и на видик е едно силно другарство, а ако не, најди си друга, оваа никогаш не ти ни била вистинска другарка. Поздрав.
    Марија, остави ја. Со тек на времето таа ќе се кае што те изгубила, а ти ќе бидеш многу посреќна со некоја друга, вистинска пријателка до тебе. А вистинската, ќе ја најдеш, сигурно, само верувај! :!: Поздрав и до тебе! :)

15. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Проблем

Проблем !! Мојатаа најдобра другарка .. одд 6 одделение се дружиме .. многу време заедно имаме поминато .. но во последно време многу се караме .. таа не ме почитува.... порано се дружевме само 3 девојчиња и сите си имавме исто право на искажување мислења , но сего откако сме поголемо друштво таа се понаша како даа е кралица кога сме заедно затоа што на секое машко во друштвото му се допаѓа ... за ништо повеќе не се сложува со мене ........ што да правамм ?? :@

16. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Ке се обидеш да разговараш со неа и ке и кажеш убаво што мислиш и дека греши.Ама ако пак си тера по свое игнорирај ја,покажи и дека не е во право. :)

Јас само едно не разбирам.Ке се дружите со некој 10 год. и мислите дека ви е најдобар другар/ка и кога гледате дека ве искористува по толку год..Ова не го зборам за тебе туку за било кој.Не треба одма да се отварате пред некој и да имате толкава доверба.Вистинско другарство денес не постои за жал. :)

17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Пробај да разговараш и со останатите од друштвото,дали и ним им пречи тоа, не би било убаво ако ти ја игнорираш нејзе,а тие тебе.
    Како и да е прво, како што пиша Горддана, разговарај до неа се надевам дека со тоа ќе го решите недоразбирањето, сепак сте поминале баиги време заедно!

18. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    сее тоа сум пробала.. но она сепак продолжува по свое... ии пред некој ден на фејс ставивме слика од нова година целото друштво и таа бидејки неа ја нема на таа слика во коментар ставила разни надимаци а мене ме нарекла богородица... што и значи тоа .. и смета што имам убава профилна слика кај мене на фејс па сега љубомори или ? што и е работава незнаем стварно.. а тоа што мислам дека ми е најдобра другарка .. па и така е .. ама и немам се кажано .. имам нешто и во себе зачувано .. само што и таа мене ме смета за најдобра другарка и за разлика од мене се ми кажува ...

19. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    во последно време ме нервира една блиска другарка,можеби е безвеза ова оти не сме мали ама значи ме копира,си купив телефон после 2 недели и таа ист,си купив бунда после некое време и таа слична,си купив фустан за нова година и се допадна и таа ист само друга боја па ме прашува да не се лутам што си купила ист велам е ако де нема врска не ти го платив јас,ама пак не ми е сеедно,минатиот викенд бев со него а следниот таа ке била со нејзиниот,можеби и таква фризура ке си направи,имам фустан црвен со еден ракав и таа си купила таков,абе не и љубоморам ништо ама сакам да си имам свој стил а не да бидеме исти,ке си помислат дека си ги менуваме фустаните иако никогаш не правиме така,си купив тиркизен лак,и таа ист,криво ми е бе

инаку сме во добри односи,супер ми е со нив,само ова....

20. lookatme

lookatme Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    дволични најдобри пријатели

имав најдобра пријателка на која се и кажував и таа на мене. Виде малце пари и девојката збесна, се здружи со други девојки за кој викаше дека се курви, грди, никакви. а сега со нив се "газ и гаќи" и сега јас сум била крива за се. демек јас сум се сменила и глупости, а многу пати ме има и навредено и се сум и простила а сега... незнам што да правам, нема да и го простам тоа никогаш што како што збореше за нив така можеби и сега за мене ќе збори. шо да праам, одамна ја баталив ама ми се курчи по маало ко кујзнае која да е. родителите не знаат дека не живееме, можда ќе лаже дома за мене триста глупости само таа да биде у право