Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.319
    Леле абе девојчево дали има и 15 години. Ама еве да речеме има, на некого му доцнат фазите. Зошто ја сфаќате пресериозно. Некои деца (уствари сите,повеќе или помалку) поминуваат низ тие фази во животот што сакаат да лажат, да измислуваат работи за да бидат поинтересни, им работи фантазијата. Освен ако не прераснат потоа во ноторни лажги, ма да тоа е екстремен случај, не е страшно. Нема ништо страшно, не е непознато дека децата сакаат да кажуваат лаги без особена причина или намера.
    Сигурна сум дека нема 15 години... ма убедена сум, ма да јас познавам девојченце што малку доцни во некои работи заради икс причини, па и да се навистина по толку години, не би ме изненадило.

2. antonieta30

antonieta30 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Здружување

Епа вака феминки скам да си најдам нови пријатели(друштво)имам една но нее сигурна.Девојчинава шо сакам да се задрузам ги знам живејме н многу но пак едно здраво,на фб за домашна и.т.н.Но јас сакам да бидам дел од нивното друштво но не знам едноставно како да се пикнам во нивно друштво.Бидејќи нее лесно не оди само со некоолку минути разговор така постепено бидејќи тие се од мали заедно и се знаат е сега што треба да направам за брзо време да се здружам КАЖЕТЕ ВЕ МОЛАММ

3. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Задружување

Многу лесно. Јас во средно имав другарки но никогаш не бев премногу блиска со нив едноставно се чувствував дека не припаѓам во тоа друштво, па се оделив од нив, но контактирав со други девојчиња од класот со кои добро се согласував, но не бев премногу блиска. Постепено им се преближив се дружевме на школо, ги поканив на кафе и тие прифатија. Од тогаш станавме многу поблиски и тие почнаа да ме викаат да излегуваме заедно. Едната од нив денес ми е најдобра пријателка и не би ја менувала за ништо на светот, блиска ми е како сестра. Пробај и ти така викни ги на кафе, ако те сакаат во нивно друштво и тие ќе те прифатат.

4. antonieta30

antonieta30 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Задружување

фала многу.Ќе пробам бидејќи јас зивеам со нив но кога ке дојде онна главно задрузување е тогаш не знам се закочувам

На LadyFlame му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Задружување

Едноставно поминувај време со нив и ќе се зближите. Ти ќе дознаеш повеќе за нив и тие за тебе и ќе имате теми за разговор. И така.

6. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Задружување

Едноставно процесот не е таков - сакам да се задружам и готово најдобри другарки сме сеа.
    Другарството се градит постепено а не ај другарки ке бидиме. Малку глупо е така то уствари не е ни право и искрено другарство. Т,е не е малку - туку многу е глупо.

7. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Тука неможам поради некои причини да пишам..
    Ама дали има некоја слободна, да и пишам лична порака ми треба совет.. :| ?

8. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    Dragi feminki imam eden problem so koj se nadevam ke mi pomognete...znaci vaka nie bevme 3 najdobri grugarki , megutoa ova leto jas i drugarka mi se skaravme i taa pocna so tretata poishe da se druzi mene me odbegnuvaat , i mnogu me povreduva toa sea ne zborime i sekad koa idam so niv oni me odbegnuvaat ponekogash i pocnuvam da placham zoso nekad mi bila bff sea ne zbori me ve molamm pomognete mi kako da ja vratam kako povtorno da bideme bff komshii sme a ne zborimee ..
    blagodaram odnapred

9. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7

10. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7

11. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    elimonкеу,а да ги прашаш ти нив убаво да ти објаснат зошто те одбегнуваат? единствена добра причина за тоа според мене би била ако ти некогаш си ги навредила со нешто,разговарајте убаво за се што ви се случило...ако тие го одбијат тоа,тогаш сигурно повеќе не сакаат дате дружат...е тогаш,најди си некои подобри другарки...

12. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    blagodaram za sovetot ja navedov pricinata znaci se skaravme ova leto so ednata i sega za da mi vrati ona pocna poishe da se druzii so tretava i zaedno me odbegnuvaat... ama neznam so da praam jas sum takva sto nemozam da ja zaboravam i da najdam druga sekogash se sekavam na spomeniteee pominati so neaa....:

13. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    eпа не е фер тоа,дека си се скарала со едната другата да те одбегнува,бог да чува....те разбирам многу добро,јас 11години се дружам со 3 од моите другарки и неможам да замислам да се скарам со нив...пробај разгпварај со нив и разбери што е работата...ако си тти виновна за карањето-извини се,но ако не си-тогаш бегај од нив,тие можеби не сакаат повеќе да се дружат со тебе...сепак,се се решава најдобро со смирен разговор,пробај разговарај со нив убаво и смирено.со среќа! :)

14. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    blagodaram mnogu feminka do kraj za sovetite ....

На FeminkaDoKraj му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Девојки, имам пишувано за мојата другарка. Не знам што веќе да праам, што е најпаметно.
    Таа јасно и гласно си кажува дека ништо не сака да менува.
    Ај сеа на кратко што е фората.
    Од секогаш таа била дружељубива, и излагала со кој ќе стигне само за да не е сама и да не е дома. Ај тоа ок. Друга работа е љубомората. Што љубомори дури и за ситни работи(пример ако дечко ми ми купил упањач). Љубомори за се.
    Е сеа во последнава година откако е со дечко и, нема време за никој. Еве веќе цел месец има изговори, демек еве на факс, ги бркам неговите професори(на дечко и). Тој дека е на работа.
    Ако ги викнам двајцата, се се зафатени, а проблемот е што тој не сака, не знам од која причина. На типот не му одговарало со секој да се дружи, најубо сами. Ќе им расипе некој.
    А таа толку се удираше во гради, дека таа нема да се смени.
    Цело време кисне кај него на работа, секој ден.
    А она малце што ќе се видиме, е проследено со телефонски јавувања, и веднаш ќе ја свика некаде да оди, и така средбата трае 20 мин.
    Друго е што секој пат збори дека ќе се мажи, дека и рекол ќе и купи прстен, дека мајка му и рекла снашке.....Па пак, за 2 години ќе се мажам, за 1 ќе ме побара.....
    Колку и јас да и викам дека тие ни се годините за мажење, таа ама да не се омажам јас пред тебе. Тој и на мајка ми и кажа, спрема чеиз мајка ми.
    И ред други вакви работи.
    А сакав да ми биде старосватица. Ама што ќе ми е некој кој нема време за мене и не ме сака.
    Што да правам, мајка ми вика да ја игнорирам малце.
    А коа ќе дое ред за мојата свадба, како да и кажам дека не сакам таа да ми е старосватица?

16. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    sunshine88 jas mislam najdobro e sega da ja ignorirash bidejki ne te zasluzuva , bidejki nemoze da odvoi ni eden saat za tebe , takva prijatelka ne ti treba .E koa ke dojde vreme za svadbata kazii ednostavno sednete naprajte muabet ali kao sto procitav sredbata vi trae 20 min .. kazii i deka ne sakash da ti bide starosvatica ednostavno kazii i ja vistinata deka ne e prava prijatelka koja ne dvoi vreme i ne te saka ... pozz

17. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Па јас пробувам да ја игнорирам и чекам само таа да се јави, повеќе не ја викам за ништо ни сама ни со дечко и. Ако и текне сама да се јави ок. Да не зборам за тоа, колку пати ми нема кренато на тел, рекла ќе биде дома за да одиме, јас одам таа излегла.
    Еднаш индиректно и кажав, ако тебе ти е убаво ок, без оглед на тоа што јас не се согласувам, јас ќе си праам мене како ми одговара, е сеа не знам дали ме сфати за што зборам.

18. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    u pravo si ako ti se javi okej naprajte muabet ako ne znaci deka p**** ne ja boli za tebe .... takva starosvatica ne ti treba inace najdi si druga ne e samo ona btww glej da si pominesh ubavo na svadbata i ne misli na nea
    ii ajj so sreka i ubavo da si pominesh iako svadbata e za 2 godini ahah :DDD

19. antonieta30

antonieta30 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Како да најдам друштво?

Бевме друштво но се скаравме и сега немам никого има едни девојчина во исто училиште одиме но не сме во ист клас тие се 5 јас живеам со нив си викаме здраво и за на училиште така нешто.Но јас сакам тие да ми бидат другарки но како да се задружам?Кога денес е много тешко да се пикнеш во некое друштво скопо невозножно.Немојте да ми речете дружисе повеќе викајги на кафе пошто не оди така пробав бидејќи тие си имаат друштво што муе гајле за другите НО КАКО ДА СЕ ЗАДРУЖАМ ШТО ДА НАПРАВАМ,МИ ТРЕБА НЕШТО СО КОЕ ЗА БРЗО ВРЕМЕ ЌЕ СЕ ЗДРУЖИМЕ.Иначе во хороскоп се риби,шкорпија,вага а јас сум рак

20. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Како да најдам друштво?

Па гледај зближи се повеќе со нив.Повеќе комуницирај со нив и ќе те прифатат.Покажи се дека умееш да бидеш ведра,расположена личност на која секогаш може да се потпреш.
    Ако не бидува вака,пробај кажи им искрено дека сакаш да се зближиш со нив и дека може да станете најдобри другарки.
    Пробај,ништо нема да изгубиш,може само да добиеш!А кој не би сакал да прифати уште некој,со кој би се зголемило друштвото без разлика дали со една или повеќе личности. :)
    Само искрени мисли и желби.Викаш дека сте познаници,значи можеш полесно да се здружиш со нив.
    Само искажи се што сакаш!Се надевам дека ќе те прифатат! ;)