Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @Tanjamm избегнувај ја извесно време и игнорирај ја,прави се дека не ја забалежуваш и дека не ја познаваш извесно време затоа што така и и треба кога не постапила фер и чесно со тебе!]:)А,ако и текне да ти се јави во меѓувреме тогаш прашај ја нешто во стилот:Па,нели ќе ми се јавеше мори,нели ќе одевме таму и таму кај што сме се договориле?!|((facepalm)Ако ти каже некој изговор речи и:Си требала да ми се јавиш,10 пати те барав на двата телефона!И речи и другпат да не ти прави така,не е тоа ни другарски,ни фер,ни чесно инаку навистина ќе и се налутиш и нема да и зборуваш повеќе бидејќи нема да толерираш повеќе такво незрело и недругарско однесување коешто тебе многу те повредува!:(:@Значи,покажи и заби,а ако не се поправи,тогаш навистина налути и се и не контактирај со неа повеќе бидејќи не ти треба таква недругарка!]:)Каква е таа кон тебе таква биди и ти кон неа!]:)Поздрав и се најдобро!:hai:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.805
    После тоа ниту пиша, ниту се јави, а седи на фб. Јас не постапувам така никогаш. Ако некаде не ми се оди веднаш кажувам, а не да извисувам. Веќе не сметам на никого бидејќи сите си гледаат свој интерес.

3. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Прашај ја,сепак зошто не ти се јавила,ќе видиш дали лаже по гримасите на лицето,ако не ти одговори ниту на телефон,ниту на фејсбук,тогаш не контактирај повеќе со неа,батали ја,не ти ја треба повеќе да ја сметаш за пријателка.

4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Врати и ти на ист начин, договорете се да одите некаде и ти извиси ја така да види како е. Самата ќе си свати каде згрешила.

5. Good.Girl.

Good.Girl. Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    45
    Првa брaтучеткa..мнoгу јa сaкaм и кaкo сестри сме aмa некoј целo време ме кaжувa нa мoите зa сите грешки и сегa скoрo дoзнaв декa тoa билa тaa..мнoгу ме пoвреди и верувaв пoвеќе oд себе aмa немoжaм дa не јa сaкaм..сепaк крвтa не е вoдa..е сегa штo дa прaвaм кaкo дa се oднесувaм??

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Епа продолжи си да се дружиш де. Само, кога веќе те прекажува, не и‘ се доверувај повеќе.

7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А да не ти е љубоморна тебе таа за нешто, случајно?
    Нема да ти кажам да се одалечиш сепак се работи за роднина, но немора да и кажуваш се и сешто. Ако е нешто што не е за пред твоите не и го кажувај, немора пак се да знае. Воедно зборувај со неа отворено и кажи и дека греши дека поради тој однос нема шанси да бидете како порано. Важно е да сфати дека згрешила.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Good.Girl.

Good.Girl. Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    45
    Секoгaш кoгa сaкaм дa рaзгoвaрaме зa тoa јaс пoчнувaм a тaa се прaви кaкo ништo дa не знaе или сaмo мoлчи кaкo дa е незaинтересирaнa и ќе стaни дa прaви нештo...

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Па досадна си и, по мое мислење девојчево е ептен дволично. Избегнувај ја еден период.

На Good.Girl. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Епа ти прави лице девојчето.
    Пред тебе едно демек ништо незнае а во прва прилика те издава пред родителите.
    Кога веќе си сфатила дека е таква ти пак дружи се со нејзе роднина ти е нормално неможеш скроз да се одалечиш но не ги споделувај сите тајни пред нејзе. Размисли два пати пред да и кажеш нешто, ако тоа нешто може да ти направи проблем дома тогаш таа не треба да го знае и толку. Лесно е и едноставно. Сега сте може деца но размисли, денес те издава на родителите (дали со цел да испадне попаметна или ти љубомори искрено незнам) утре може во друштвото, пред дечко да ти направи проблеми и слично.

Едно време бев одбегнувана од сокласници, бев исмејувана, понижувана навредувана и знаеш зошто? Се поради едно девојче и тоа што и доверував секакви тајни. Али .. бев дете, шта чеш. И остај тоа што ги издавала моите тајни, не ги издавала оригинал туку си додавала, одземала делови правела да бидат тоа смешни и интересни приказни на кои ќе ми се потмсеваат. Сега не ми е гајле, но тогаш со детскиот памет плачев и се нервирав. Сеедно. Лош впечаток ми остава кога некој ќе дотрча да ми расправа за Рајко, Петко и Трајко, посебно ако тие работи му биле доверени нему. Мразма тужи баби и затоа стојам понастрана од такви личности. И еден најдобронамерен совет од мене за сите вас. Формула за да не бидете озборувани, исмејувани и понижувани е --> Немојте да им доверувате секакви тајни на другарките!!! На ова денешно време нема вистинско другарство, секој те користи дур му требаш и ќе те шутне после. Јас не се плашам од тие што отворено ми кажуваат дека ме мразат, се плашам од тие што пред мене глумат другарство а зад мене дупки ми копаат. Едноставно некои работи треба да бидат премолчени. Мене прва братучедка што како сестра ја сакав ми сврте грб што пак останало за некој си таму.

На Good.Girl. и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Може некоја феминка да ми прати лп за совет?

12. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Офф дечки, другарките ми се скараја од нигде никаде, малце помош како да ми се смират??? ;(;(

13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Зошто ти се скараа? Повеќе детали кажи.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Па не знам ни јас ги прашав, не ми одговараја :(:( љути биле

15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Биди лута и ти де.
    Кад тад ќе ти кажат зошто се лути а до тогаш немој да трчат по нив и да ги прашуваш. Си прашала еднаш доста е, кога ќе се одлучат да ти презборат прави се и ти на Тошо.
    А патем да не си направила нешто за да ти се налутат или?

16. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Па, мислам дека ми се налутија дека отидов на хор,а тие не сакаа да одат и им реков ако сакате идајте ама заради тоа мислам... боже боже

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Глупости.
    Остави ги за 2 дена ќе им помине. Не им се одело не отишле, ти си сакала си отишла и толку. НЕ гледам проблем.

18. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Да во право си!

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    132
    Како што гледам не сум имала само јас проблем со пријателствата, тукуу целиов свет, лаги, превари, љубомора, злоба сето ова ме изеде, ме јадеше цели 3 год малку, по малку, за да на крај пукнам и ставам КРАЈ, сеа сама си го терам животов. Само одвреме- навреме размислувам како се случи тоа, и со секоја нова вест дознава дека све било од една особа, осеќав дека ме мрази и ми љубомори ама до толку да се замараш со друг живот. Болест. Ме оддели од братучетка, другарка, сестри мои беа тие, Злоба, лицомерие, болест!
    Но многу ме повреди тоа што денес ми го кажаа ... кога сестра и правеше свадба, сестра ми и зет ми беа поканети од машка страна, да идат по невеста пошо немало кој да оди, арно амааа типкаваа уше пред свадба со сватови на маса се заканила дека ќе ја растури свадбата ако сестра ми влезе во нивна куќа. Со кој памет ГЛУПАЧО, тоа е свадба на сестра ти не на сестра ми. Па да ти ебам шиптарката сестра ми не е крива што си ти кучка и шо ми го уништи живото, шо зема дел од мене, шо се радуваше кога јас плачев, што беше од страна на дечко ми кога се скаравме, шо ме прекажуваше за све кај него. Племеее сељачко ти ебааам, гнидо една све да и се врати, сите мој солзи пролеани да и се вратат, да осети како е, како тонам ко брод пол со вода од солзи, као си ја јадам душава и тонам секој ден минус едно кило, умирам во себе. И уште оваа вест ми требаше за да паднам уше еднаш, за пак да потонам во депресијаа. ДО КОГА .. ММ?

На bernadett му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Девојко смири се малку, разбирам дека си навредена и ти е тешко ама ваков пристап не е решението.
    Прво и основно некогаш на луѓето намерите им се многу очигледни. Звучи чудно но да постојат љубоморни луѓе мои мислат дека успеале нешто ако наштетат некому. Таквите луѓе е лесно да се препознаат, барем јас мислам. Уште на почетокот кога си увидела каква другарка е таа требало да се дистанцираш од неа. Пак да си имаш некој коректен однос, но никако блискост. Се што си правиме од глава ни е. Некому ако му дозволиш тој ќе ти се меша во животот, ама ако го игнорираш и не дозволуваш секако дека нема.
    Сите ние имаме вакви проблеми, некој повеќе некој помалку. Но плукање, навредување и паѓање на тоа ниво не е решение. Зошто ти да се нервираш? Таа со нејзиниот карактер и однос еден ден сите ќе ги избрка од себе,. ќе сфати ама касно ќе биде.
    Тие закани од типот на "Ако дојде Трајка ќе ја уништам свадбата" можат да палат само кај мали деца, никако кај возрасни луѓе. Која е таа да уништува туѓа свадба? Може таа да уништува свадба, но само својата.
    Ако многу придаваш значење на вакви глупости, сама на себе си правиш лошо, батали ја емотивноста. Во пракса не е лесно да не се замараш и да се правиш глува, ама не е решението па ни да се нервираш. Таа ако ти ја научила тактиката и намерно го праела тоа оти знаела дека на крај ти ќе плачеш.
    И уште еднаш нема потреба од такви изрази и навреди.