Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Знам дека не беше, грешка во чекори (facepalm)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Не ми се верува мене што ми се случи вечерва.
    Имам една пријателка од средно таа беше друг смер и беше 1 година помала од мене аама се дружевме и доаѓаше кај мене во клас. Сега пак се зближивме студираме во ист град бевме заедно на испит во јуни. Па летово продолживме да излегуваме заедно. Еднаш викнав еден дечко да излеземе и тој дојде со другар јас со неа. (Мене тоа момче ми се допаѓа а и мислев дека и јас на него, додека не го запознав со оваа другарка ми хаха, не се замарав со него премногу зошто веќе имам дечко ниту пак ова ме погоди премногу туку сакам да напишам какви луѓе има) И кога се вратив дома утрово ми пиша дека го нашла на фб во предлози и дали може да го додаде. Мене многу ми стана сомнителна тогаш али викам ајде ок. И она јас ќе го прашам дали му се допаѓаш ... е тогаш ме изнервира и кажав нема што да го прашуваш за мене ништо. После неколку дена ми се јави ми кажа дека се договорила со него да излеземе сите заедно и мене ме покани да дојдам со неа. Излеговме во еден кафиќ, КАДЕ ШТО РАБОТИ И ДЕЧКО И. Кога стигнав сама беше со дечко и и го зедов телефонот сакав да прочитам што пишувале таа се потресе целата прво несакаше да ми даде да прочитам јас како на шала ајде уште ова па ајде уште она и така го прочитав целиот разговор што имаат пишувано со дечкото.. Прашувала дали му се допаѓам (тоа да испита терен ако одговори дечкото со НЕ да оди во напад, абе ја читам ко буквар). Он нешто почнал да и се пушта и јас решив да се направам будала и кажав: Е фала срце навистина ми ги отвори очите фала што ми покажа се. Ми кажа дека и на дечко и му го покажала разговорот (во што не верував) и дечко и кога дојде да праша што ќе нарачаме (тој работи како келнер таму) јас намерно го прашав ГО виде ли разговорот виде ли какви машки има? И он ми вика ШТО? КАКОВ РАЗГОВОР?! Оваа кога се раздра ААА НЕ НИШТО НИШТО (Значи и од дечко и крие ОК..)
    Дојде и дечкото.. (Таа носеше еден фустан ДОПИЧЊАК , И одозгора палто на дечко и зошто беше ладно, како дојде овој оваа веднаш го соблече палтово и го дигна фустанот погоре да рекламира нозе). Тука веќе сватив на што сум. Се глупираше цело време уште каква глупост не кажа. За да ја погледне во нозете кажа: Јас тука ќе ставам тетоважа.. ( и покажа на колкот -.-) После се фалеше демек она ќе ишла у Велики брат и неможев да издржам и спуштив муабет Пази немој да ја замениш Стефани таму хахах. Па се фалеше дека имала добро тело и дека сакала да стане старлета дечково се чудеше на глупостиве.
    А дечко и гледа од страна и само што не полуде. Цело време се вртеше наваму накај нашата маса.
    Кога си појдовме таа остана со дечко и а јас и дотичниов продолживме па се понуди да ме одвезе да не одам -.-.
    Незнам како да се поставам спрема неа сега?
    А со дечково пак ќе излезам има нарачано од мене еден парфем и треба да му го однесам, ама тогаш не ја викам оваа ороспијава.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.805
    Секакви има. Или игнорирај ја или плесни и што мислиш во очи, не ја толерирај. Или па трпи ја ако може да се трпи таа.

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ke prodolzam da izlegivam so nea ama poretko I veke tesko deka ke I kazam nesto....
    Ete Sega mi pisa...
    Go napisav ova samo da vidite kakvi "drugarki" ima...

5. Lana06

Lana06 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    23
    Ај некој нека ми помогне нека ми каже што и како да правам неможам повеќе вака.Пред две недели нели почнавме со школо и првиот ден се си беше океј ама од вториот сите денови си седам сама цели седум часа немам со кој муабет да направам сега сум втора година минатата година со некој од девојчињата се здружив и се беше добро но пред да почне пколската година дознав дека една од другарката зборела се исешто за мене и и се скарав и откако почна школово она цело време се дружи со девојчињата со кои јас се дружев и многу ми е тешко цел ден сама седам седум часа не се трпи веќе ова неможам вака да издржам мислев дека оваа година ке биде поинаку ке имам другарки но ништо ништо ве молам дајте ми некој совет што да правам како ке издржам јас вака цели 9 месеци барем една другарка да имав во школо но никој немам ве молам некој нека ми помогне нека ми каже што да правам

6. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Сигурно не си се дружела со сите девојчиња од твојот клас, затоа обиди се да се здружиш со тие што не си се дружела до сега. Почни муабет нешто, па види како ќе ви оди и викни ги на кафе по некое време. Не губи надеж, овие ти се најубави години, не си дозволувај самата да ги поминеш така. :)

7. Lana06

Lana06 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    23
    Сакам да пробам да се здружам со некој но се чуствувам како сите века да си оформиле свое друштво и јас како да сум вишок никде не припагам ,знам дека оваа се најубавите години и најмногу се плашам дека сите четири години вака ке ми поминат :(

8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    3.545
    Епа сонце до тебе е проблемот заради тоа што си го проживеала со бившата другарка и еве сега што ти се случува ги гледаш работите од погрешна перспектива. Сегде има љубомора, непријатели, лицемери во сечии живот но тоа не значи дека треба да се затвораме во себе и сите да ги гледаме како да се над нас.Соберисе себеси заборај на се и почни муабет со кој било- машко, женско нема врска биди своја и позитивна ќе видеш како се ќе си дојде на свое место.

На blond.bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    хмм мн. нешто сериозно зборела чим никој не сака да се дружи?Пробај некако мора да пробаш да се вмешаш во друштвото ново или старо..

10. Lana06

Lana06 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    23
    не не нема врска тоа што зборела мислам дека и никој од калс знае дека сме скарани и дека зборела за мене дури и она вика дека ништо нема зборени.Иначе фала на сите за советите

11. Mika23

Mika23 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Fala mnogu na sovetov ke se obidam ama mnogu mi e neprijatno mislam deka ke se naluti ili deka ke ja povredama na nekoj nacin

12. Pepelaska1994

Pepelaska1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    И мене ми треба еден совет....
    Имам една другарка порано многу се дружевме излегувавме тас и тогаш имаше дечко од друг град ама беше поопуштена повеќе доаѓаше кај мене и излегувавме на кафе откако раскина со него се смени а посебно се смени кога фати нов. Поретко доаѓа, многу ретко излегуваме и секогаш таму кај што работи дечко и.. И од другите се дисранцира. За пастрмајлијада не ме ни викна немало место во станот а за сестра и дечко и и тетка и има.. По нејзиното зборење ми изгледа дека не е многу задоволна од врската па незнам. А јас секогаш и помагам и да нема место за мене... Се мислам да ја прашам што е проблемот да не и имам згрешено нешто што мислите вие?

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас мислам дека некој друг лошо влијае на вашето другарство. Можеби е нејзиниот нов дечко.

На Pepelaska1994 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *girlfashion*

*girlfashion* Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Најпрво ке кажам ЗДРАВО НА СИТЕ. Јас сум нова и имам 13 год.....
    Дали некој имал некоја другарка со која се дружел 3 години и се било во ред... но потоа почнала да ви наредува што да правите,да ви се исмејува,да прави некои работи што никогаш не ги правела,да се крева, парите да и значат се во животот, тие што ке одат по неа како што ке рече таа така да прават да ги сака а другите не,да ги сака само тие што се побогати.....а да има само 13 год..???? Тоа мене ми се случи...:( наеднаш стана поинкава...па и почна да зборува за мене секакви работи...ми забрануваше да се гледам со братучедка,да се допишувам со комшивката која е колку нас.....да и ѕвонам само неа.... почна да гледа кај мене мн работи..како дека моите патики и чизми не биле над 5 000 ден...дека алиште не било алиште ако не било скапо дека ако го купеш истото поевтионо не било убаво...и уште што не.... Тааа зборуваше за сите со кои се дружевме се и сешто а потоа душичке,злато...од почетокот имаше неколку девојчиња што од почетокот незнам што не правеа за да не скарат но не им успеа но еве сега им успеа. почна да се пикаат со нас,меѓу нас...потоа ја тргаа цело време од мене за да и кажат нешто,се фалеа демек им е bff... и на крај почнаа и за мене д зборуваат све и сешто...тоа јас го дознав што се велеле за мене и и реков на мојата „бфф“ се но таа ми кажа дека сум и била љубоморна неа но и на нив,су ги некела,сум лажела...потоа почнавме да се караме.. еднаш бев многу лута и неможев повеќе па и реков на девојчето се а мојата „бфф“ почна да ме напаѓа со неа,неа да ја брани а не мене...потоа продолживме и на facebook почна да ме навредува а ми била бфф, работите што ги велеше таа за нив им ги рече нив дека јас сум ги велела за нив а не таа..., потоа се скаравме и на сите им велеше дека сум ја навредувала,дека сум незнам што..сето тоа и беше само за даме испокара со сите,за да немам со кој да се дружам..на сите им кажа секакви лаги за мене......незнам што сум и сторила за така да ми направи,сум ја бранела пред домашните и уште што не а таа....
    НЕЗНАМ...можеби сум била наивна..што сум дозволила..незнам
    ШТО ДА ПРАВАМ СЕГА ЈАС?
    Бев навикната со неа...да сега имам другарки но не се тоа тоа не можам да им верувам,не учат со мене..и уште што не...навистина незнам што да правам....
    “Другарка ми“ не беше таква... цели 3 години на толку им се спротиставивме и не не скараа а сега ...??? НЕ ЗНАМ...
    :|:(:sweat:;( :/ :(

15. *girlfashion*

*girlfashion* Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Заборавив да кажама таа почна за лајкови да живее и за пријателите на facebook

16. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Таа не ти е била другарка, а нема ни да ти биде. Таквите остај си ги, сами ќе се сопнат во живото, ќе си ја сфатат грешката. Јас па имав една другарка 12 години се дружевме и накрај за човек не ја сметам. Имав уште една друга, исто ја знам многу оддамна, па сега ни муабет не си правиме. Една се дигаше многу, накрај пагна толк многу ниско шо ден денес ја гледаат со презир. Јас сум таква, ако еднаш дознаам дека ме лажеш, ако еднаш ме навредиш, исмееш или било шо, после тешко дека ќе се смирам со тебе, па колку сакат и нека ме молат.
    Ти уште растеш, уште не знаеш многу работи. Па другарка ти се скарала, уште многу другарки ќе ти поминат во животот. Некој вистински, некој лицемерни, некој шо ќе се тука со тебе у секаква ситуација, некој шо ќе се тука само за корист. Ќе сретнеш уште многу вакви. Оваа нека ти биде лекција за друг пат после кога нејзините нови “другарки“ ќе и се скарат, сама ќе остане и кај тебе ќе се обрате да и помогнеш, ама овај пат ти играј си со нејзе. Остави ја сама, и нека го трпи сето тоа шо ти си го трпела кога девојчево сакало да биде “елита“.

На buba4e89 и *girlfashion* им се допаѓа ова.
  17. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Pubertet

На eloves и *girlfashion* им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    @*girlfashion*
    Ова можи да значи дека е или посесивна или ете почна да расти и парите да ѝ се фактор т.е. да гледаш каква таа навистина е, човекот во кој ќе се оформи кога ќе стани зрела и возрасна личност.
    Сепак, ти имаш само 13г, вакви другарки ќе гледаш и ќе имаш постојано и немој да се разочаруваш. Навикни се на нив и оддалечи се доколку сметаш дека негативно влијаат врз тебе. Особено во периодот на развој избегувај секој кој вака или така би влијаел негативно на тебе зошто сеа ти е периодот на оформување на личноста. Сите имаме по некоја „рана“ од тогаш, ама се што ни се случува само не прави човекот кој некој ден ќе бидиме и ќе можиме да го наречиме јас. Зато душо, немој да се омаловажуваш, ете, сра*е ( :smoke: ) се случва, ама ти мора да продолжиш понатаму. Ти можиш. :*
    :l:

19. *girlfashion*

*girlfashion* Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Фала :l::l::inlove::inlove::*:*:*:l::inlove::hug:(y):inlove::l::*

20. *girlfashion*

*girlfashion* Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Фала многу (y):l::l::l::l::*:*:*:*:*:*:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::hug::l: