Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Здраво форумџии. Сакам да ми дадете совет. Пред некое време се скарав со другарка. Наидов на многу глупава ситуација. Бевме излезена јас, другарка ми, човекот што се гледаа и други. Таа ми имаше кажувано дека се гледаат од порано. Се беше убаво. Се до моментот кога требаше да бегаме за дома. Влеговме во исто такси со другарка ми и детето што се гледаа. Таксито ја однесе дома првин неа и само што слезе таа од таксито тој мене ме баци. Јас се тргнав. И повторно ме сврти накај него и ме баци. Стигнав дома легнав да спијам и од помислата што се случи ми се згади. Нареден ден ништо не и спомнав на другарка ми со цел ќе се заборави и да не се налути. Во меѓувреме тој и кажува неа. И таа бесна и гневна ми се обраќа секако. Ме блокира нареден ден на социјалните мрежи. Сакам да се смириме но не знам како да постапам. Ужасно се чуствувам.

2. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.295
    Јас на твое место би му пишала нему и би му побарала објаснување за сето тоа. Исто би побарала да и ја каже вистината и нејзе. Подоцна би пробала да стапам во контакт со неа, би и ја објаснила ситуацијата и би се извинила што не сум и кажала јас за целата ситуација. Можеш да и покажеш и разговор со него. Кажи и искрено дека ти значи и дека вината во оваа ситуација не лежи во тебе, освен тоа што си криела.

3. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Му пишав него на социјалните мрежи зошто се испонаша неубаво и покрај тоа што знае дека сме другарки , како не му беше неубаво и која му беше целта и потоа го блокирав. Со цел да докажам дека не е битен фактор за мене. А другарка ми ме нарече секако во живо а јас се правев дека не знаам за што се работи. И потоа си замина и кажа дека повеќе не и сум другарка. И наредниот ден бев блокирана. Многу ми е тешко.

4. Сherry.girl

Сherry.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    258
    Отсекогаш сум имала многу другарки и другари и некогаш се наоѓам во ситуација да морам да бирам помеѓу две или повеќе другарки кога ќе се скараат. Не знам зошто ама понекогаш се осеќам ако другарките да ми се центар на светот, ако една другарка ми се налути за нешто јас веднаш мислам сите ми се лути и се чувствувам ужасно. Иако како што кажав имам многу другарки понекогаш помислувам дека е подобро да се дружам само со двете со кои сум најблиска (од кои понекогаш се оддалечувам заради овие останатите бидејќи не сме сите во едно друштво). Во последно време на никому не верувам освен можеби не треба да е така ама најмногу му верувам на дечко ми бидејќи тој ми е и најдобар пријател и дечко во исто време и со него сум две години и знам дека што и да му кажам нема да излезе од него што не е случајот со моите другарки. Тие сите се оговараат меѓу себе и порано не бев толку блиска со нив, но откако се зближив со нив пред около 3 месеци јас не сум истата личност. Понекогаш се фаќам самата себе како лажам несвесно за некоја глупост за да ги импресионирам или за да не ми се налути за нешто некоја од нив. Не се препознавам самата себеси, сум станала и дволична. Разговарав со моите најстари другарки две (кои ги спомнав погоре и не се во оваа друшто за кое ви зборувам) и тие ми го кажаа истото дека понекогаш лажам за глупост да ги импресионирам а дека сум доволно интересна и без тоа. Ова друштво да кое ви зборувам исто така ми се лути и за некои глупости понекогаш, но ако се скарам со нив и ако им кажам се штоо мислам за нив дека се дволични, се мислам дека ке останам со многу малку, скоро ич другарки. Ми треба помош што да правам?

5. __cataleya___

__cataleya___ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    73
    ^
    Викаш дека се дволични, дека се оговараат меѓу себе и дека мора да лажеш за да ги импресионираш, кажи ми зошто би се трудела да задржиш вакви другарки?

Самата кажа дека имаш уште 2 со кои си поблиска и очигледно ти се помили, плус и дечко со кој одиш 2 години. Не си сама.
    Не ги запоставувај оние што мислиш дека вредат за некои кои ти ја цицаат енергијата и се обидуваат да те претворат во нешто што не си. Не мора да си блиска со сите и да трчаш на сите страни. Биди своја.

На Сherry.girl, Daern и boo3 им се допаѓа ова.
  6. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.540
    Јас почнав да избегнувам некои бидејќи не се тоа што беа..Љубомора,дволичност почнав да мислам дека ми посакуваат се најлошо.И на крај пак јас сум крива што не ги барам не се јавувам не пишувам.И јас имам карактер и достоинство и знам кој ми треба во животот кој не.Многу работи направија ама лошото го заборавам доброто го паметам.Е сега не знам дали тоа ме прави добра или глупава личност.Како и да е сигурно ке изгубам контакт со сите од градов кога ке си заминам а и животот е пред мене и отворен е за еден куп нови пријателства.И на вас да ви кажам да не се нервирате со лажните другарки затоа што никој не ви мисли добро во оваа време.Вистинските луѓе се ретки но сепак ги има.

На Сherry.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Е,па вака имам повеќе другарки,ама почесто излегувам со 3-4 така што ги вбројувам во најблиски,пред три год.запознав едно девојче,почна да ми пишува на скајп на вибер ептен се дружеше,зборувавме за најразлични теми,ми помагаше многу,ако и речев да додаде некој или да открие нешто одма без проб.едноставно супер другарка,но не знам дали може да се нарече проб.кога и да ја викнам за на кафе и сл.она вика се дека нема време,еднаш требаше да и позејмам нешто и тогаш одма најде време,и кога требаше да ми го врати пак најде време да излезе,на скајп збориме секој ден ми пишува и супер се согласуваме и се тоа,само мене не ми е јасно што никогаш не вика за на кафе ,или ако викне ќе рече не може после тоа,последен пат се имавме видено октомври замислете,и спомнав да се видиме предходната недела ми вика ај ќе видам имам нешто раб.ќе ти пишам,и не ми пиша туку пак муабет така си правиме,искрено поинтересна ми е од другиве другарки,ама не можам да сфатам што и е проб со излегувањето,а не сакам да ја прашам глупо ми е и сигурно ќе рече имам обврски.Си мислам веќе да не и пишувам,и кога ќе ми пише да речам имам обврски или само тука сум и онака кратки одговори.Што мислите Вие?

8. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Мое мислење е дека девојката не си ја наоѓа среќата баш во идење на кафе. Има некој сомнеж да се меша во гужва. Дали излегува на кафе со друг?

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Баш ми имаше спомнато онака во муабет дека ја викала исто така една другарка за да се видат и она и пишала ајде понатака,и ми вика така и остана,можно е да не сака гужви или сигурно има некоја лична причина,чудно ми беше пошто до сега немам сретнато некој што му е проб.да излезе на кафе,а толку многу се дружи на моб.секогаш има време да излезе само ако ја викне некој дечко тоа имам приметено.

10. Flamingo

Flamingo Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    Здраво. Ми треба помош, дали може некој да ми пише лп? :)

На Iviy и Glorcheto им се допаѓа ова.
  11. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    Значи вака друштво сме 6 девојчиња не сме тиин имаме 23 год.Се започна пред 3 месеци кога мене ми пукна филм и им плеснав се ви фаца особено на таа едната дека сегде го влече дечко и со нас и дека човек не може уста да отвори да се пожали или пофали пред дечко и и сите роднини и другари он што ги влече 2 од нив застанаа на нејзина страна дури ми се полути и од неа.Сите 3 од тогаш еднаш само ме викнаа на кафе и толку а за викенди и празници одат секаде на некои прошетки од типот др град или матка водно и сл. и никад не ме викаа.4та ми е мене другарка од малии и неа исто не ја викаат не знам зашто она до вчера ми беше као добра другарка ама и она сеа почна со никој друг освен со дечко и братучедка и да се гледа и она почна да ме избегнува и знам зашо зашо знае мене тоа шиткање и влечење на дечковци дури и коа идеш во вц ми смета.А таа 5та е помала 2 год од нас и си има 1000 друштва и цело време патува.
    Најискрено се осеќам мн лошо што сите ми свртеа грб особено зошто знам колку можам јас да дадам,да сакам,колку лојален добар искрен пријател можам да бидам како во минатото така и сега и понатаму.Цел живот имам патено поради мојата искреност и знам дека уште мн ќе патам ама не можам да глумам кога нешто ств ми смета ќе пукнам.Секој ден последниве 3 месеци си велам кај згрешив јас што направив толку лошо убив ли некој.Како и да е мене проблемот ми е што знам дека после се после мрзнењата на минус 20 за да утешам некоја бидејќи и починала баба или раскинала,или позејмувања пари кога им било потребно,утеха и прегратка за другарката кога мајка и доби рак,слушање на проблеми од типот леле вчера ги направив ноктите сеа ми се скршија на оваа 4ва што сега почна да не ме есапи.После се ова мислам дека заслужувам на едно ебано кафе или на клупа пред зграда да ме викнат да ме прашаат како сум особено сега кога поминувам низ многу тешок период.

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мила ти заслужуваш се.
    За жал нема ни да ти го кажат тоа, најдобро е да бегаш од нив. Тие си избрале страни, ти најди си друго друшство.

13. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    па тоа е проблемот што они ми беа постојано друштво 8 години веќе и немам никој друг и едан најдобра другарка со која не можам често да се гледам поради лични проблеми.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Друшство се наоѓа секаде околу тебе, те разбирам си дала се и кога си се побунила те откачиле. Тоа и го чекале прилика и време.
    Ако се вистински другарки не би те отфрлиле.
    Така да, лицемерие колку сакаш има.

На parksey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    Navistina izgleda taka kako samo da cekale mala prilika.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ќе си најдеш друго друшство, таму кај што правиш нокти таа може да ти е пријателка. Не знам колку години си, ако знаеш да се социјализираш брзо ќе стекнеш пријатели. А отом потом и блиски.
    А овие ќе се вратат кога тогаш е тогаш не треба да ги примиш.

17. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    ne ne ne pravam jas nokti hahaha :D kazav za taa edna od niv so problemite od tipot skrsen mi e noktot deka i za takvi nekoi sranja sum bila tuka da ja slusam i utesam za najmalo problemce na kapricioznata devojka.

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    А зашо уствари очекувате дека ако сте искрени некој ќе ви рече браво и ќе се промени?
    Не. Искрениот секогаш губи иако сите тврдиме дека бараме искреност во дружењето.
    Имам секакви искуства и другар(к)и. И не сум искрена со сите. Со оние кои имам разбирање да, со другите едно здраво, кафе чат-пат и тоа е. Само така успеав да задржам поголемо друштво.
    Кога им ја кажуваш вистината се лутат и пак продолжуваат по свое само што ти уште испаѓаш лош и љубоморен.

19. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    koga veke sme drugarki 7 god i sme minale niz sve dobro i loso zaso da ne ti kazam vo faca deka toa i toa mi smeta kaj tebe i vlijae na mene pa ti kako drugarka da najdes zlatna sredina i kompromis.Glupo e na 23 god za vakavi detski sranja da se karam.Jas bi bila srekna nekoj mene u faca da mi plesbe nesto da znam kako iskreno me dozuvuva.Kako sto kazav ne mi se oni drugatki od vcera i nekoi podalecni da mi se pa aj sea so ke se glupiram da bidam iskrena da ama koga se raboti za nekoi sto si gi smetala za sestri nema kjutenje tuka.

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Сакам да прашам нешто. Доколку вашата најдобра другарка што се дружите долго време, се одалечите поради тоа што повеке време поминува со нејзиниот дечко, а другарката и е небитна, и нема време за неа воопшто, и после од кога ке раскине со дечкото ве побара пак, што знаеме сите дека секогаш се вракаат нормално па кај другарките, ме интересира што би направиле, дали би и се вратиле повторно назад?