Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    4.793
    Како би постапиле вие да сте на мое место?
    Има една личност во последните 17 г, се до пред 3,4 години, интезивно се дружевме...
    Е сега во последно време, никаде ја нема ниту да се јави, ниту да пише за кафе... Секогаш јас сум иницијатор, на што таа се согласува, не прави проблем... Ја прашав, рече дека се повлекла дома, не оди никаде и толку...
    Истата беше замолена да стори услуга за мене, бев изиграна од неа, на некој начин...
    Како би постапиле вие?
    Мислам дека треба да се оддалечам од неа, нашето некогашно дружење да стане формалност, не можам сосема да ја исклучам од животот и да сакам.
    Модераторите нека го преместат мислењето ако сметаат дека не е во соодветната тема.

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Не иницирај дружење додека она не почне прва, ама не избегнувај да се дружиш со неа.
    Можеш и еднаш, два пати да ја откачиш.
    Ако те бара пак, добро, ако не, уште подобро.

Кога ќе се видите, однесувај се најнормално, како со била која особа кога си на кафе или ручек.

Она што сака нека кажува за себе, ти на неа ништо. Нит добро нит лошо, само смешкај си се.
    Никогаш повеќе не барај ништо од неа, она ако побара од тебе нешто, кажи ќе видиме, не можам и така.
    Можеш и еднаш да ја изиграш ти неа за баланс у универзумот, ако така ти е полесно.
    Ако примети дека нешто не е во ред, кажи нема везе.

Значи да изгледа се нормално, али уствари да е чисто службено.

На SummerGirl, L.i.n.a.a и st-el им се допаѓа ова.
  3. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Дали некоја имала исто искуство, можда и кај машките се дешава, секој совет ќе ми е добредојден..
    Дур сме на факс имам другарка да речеме, се дружиме константно, мислиш сестри сме.
    Не сака да бидеме цимерки и да делиме соба, чудно малце, прво сакаше , после тоа не. Одоколу ја прашувам
    со кој би била цимерка, вели со били кој...
    Друг пат пак ме има зезнато, дека ќе одиме да празнуваме заедно, и 2 дена пред тоа ми откажа, и толку и кажав дека сум налутена...Ама ете стварно ја засакав ко другарка, по цели денови бевме заедно.

Сега секој по свој пат, и еве цело лето, ме нема прашано, што правам, како сум, дали сум добро..Не бе ништооо...Разлика во години сме што она е една година помала, по правило таа би требало да пише прва, јас многу пати имам пишувано и се, и ми здосади веќе.
    Да бидам барана само од корист искрено здосадено ми е, и кога пак би се виделе, мислам дека веќе стварно не би била тоа што сум со неа... И се надевам ќе си најдам нови другарки што ќе ми бидат вистински, очигледно оваа не е.:emo::hug::inlove::l:

4. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Не ти треба таков човек, ти не си таква
    ама тие се такви , и секогаш ќе те гледаат со задни намери, сигурно има машки кои те сакаат, а не овака дојди кај мене....Кога ќе му се присака, ни во другари немам доверба , баш.

5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.174
    Допаѓања:
    1.664
    Веројатно има некој приватен проблем за кој не те осеќа блиска да ти сподели.
    Или едноставно сака пауза ако, како што викаш, интензивно сте се дружеле.
    Може запознала нови луѓе... нешто се сменило дефинитивно. Јас би се оддалечил, не би се инвестирал и понатаму во нешто од кое немам фидбек.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Fala kasnis malce hahaahah

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Личи на незрела личност.Едноставно тргни се од нејзе и продолжи си со животот како до сега.

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    :l:off znamm

9. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    49
    Како би постапиле на мое место? Додека да почнр распустот имав две другарки со кои многу се дружевме, ама пред да почнеме да се дружиме едната не зборуваше со никого (повлечена беше) и за да не седи сама почнав да зборам со неа, потоа ја здружив и со мојата најдобра другарка и супер се сложувавме, секаде заедно одевме, но дека бевме 3 они 2 седеа зедно на последна клупа, а јас седев сама на прва за да можам да гледам на табла. И како поминуваше времето видов дека се повеќе се дружат (што не ми претставуваше проблем, но ме нервираше тоа што полека почнаа да ме одбегнуваат) почнаа сами да искачаат, дома да си одат, да се договараат исто облечени да бидат... а мене почнаа дури и да ме оговараат за симпатијата (итоа едната тврдеше неа дека ја свиѓал). Потоа се скарав со неа а со другата уштр се дружевже и двете, потоа и самите две се скараа за нешто. Сега јас со двете сум ок, само родендени си честитаме, ама едната почна да ми брани да зборам со другата (а јас со неа немав ништо повеќе од едно "здраво" зашто сепак заедно учевме) и јас штом ќе и прозборев она ќе ме погледнеше чудно и викаше "А Данче нели немаше да зворуваш пак со неа" "нели бевте скарани" "јас видов како си збореше прееска со Милена" и такви некои банални работи. Патем со таа што бевме скарани (лути бевме некое време само, не се каравме) е 100 пати по другар и по фер од другава, може и да те сослуша и се. Криво ми е што така излезе ама не знам како да постапам сега

10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.445
    Јас многу пати сум била така во другарства на три "најдобри другарки" и никогаш не успевавме да го задржиме пријателството. Мислам дека во тие ситуации секогаш едните повеќе ќе се дружат и на крај ќе испадне нешто такво банално за да се испокараат сите, како кај тебе. Лично мислам ако не било причината за скарување со таа подобрата другарка нешто големо и значајно, да ѝ пишеш пак да иницираш контакт. Ако сакаш да се дружиш, не е страшно пак да воспоставиш врска. Инаку, не должиш ништо никому, особено не да се правдаш зошто кажуваш здраво и честиташ роденден. Многу детски од другата страна. Размисли си што сакаш, не е касно за ништо и многу е вообичаено да ти се смени мислењето со оглед на тоа дека сте уште во средно и сте многу млади.

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  11. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    49
    Со едната уште сме онака "bff" демек, ама ме нервира фактот што кога јас бев скарана со другата а сеуште се дружеа тие две, беше на нејзина страна и што и да кажеше правеше како јас да сум љубоморна и избувлива, како сругарка и воопшто ништо да не згрешила, но откако се скараа и и го видела вистинското лице, дури ми викаше ако сум почнрла да зборам со неа немало да се дружиме веќе. Ама и самата таа не знам колку е другарка зашто јас и помагам и за домашни и за се, а она секогаш ми враќа со "не можам или не знам" или вака кога смр на одмор, по месец дена ја нема; само вика била презафатрна (а само дома седи) само за искачање се појавува. Па не знам колку вреди да си го трошам времето со неа

12. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Ve molam za sovet, drugarka so koja non stop se druzevme, den i nokj posle faks..I sega kje odi na odmor, a mene ne me povika, mi veli kje odam so "drugarki" znaci jas nisto ne sum i..ne znam sto da pravam...ne i pisuvam, zosto ne me povikala, ne sakam da pagjam niskoo:!:

13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.210
    E добро де, и онака не можеш со сите другари/ки да одиш на одмор. Седеле, паднал муабет за одмор и рекле ај ќе одиме. Толку.
    Совет за тебе: Да не чекаш да бидеш повикана за одење на одмор, туку ако ти се оди со некои другарки, повикај ги ти,

На SummerGirl и Николина01 им се допаѓа ова.
  14. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Jas od koga i rekov da odime mi ja pravi , ke odam Albanija bla bla, ja prasav so kogoo, rece so drugarki...Posle mi pravi film kao sakala da me vikne i mene, a zosto togas ne..

Tipkava me ima zeznato za mnogu raboti sto gi napisav pogore, samo koga i trebam, da jadem, pieme po restorani me bara, onakaa n me prasalaa celo leto, kako si?
    Plus znae deka samo ona mi e drugarka, i voopsto ne se trudii nisto da opstane naseto drugarstvo, sto mislam deka, nitu jas ne bi trebalo

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.445
    Во тој случај, остави ги и не се замарај со нив. Ќе имаш многу нови можности за нови пријателства и ќе запознаеш многу други луѓе. Не вложувај во овие, биди на некоја дистанца кај што не сте ни скарани ама ни преблиски, едноставно само познаници.

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Здраво.Јас имав две најдобри другарки, од кои едната од пред некој месец не се дружи поќе со нас.И сега таја со ми е најдобра другарка има и друга другарка и се осекјам како осамена.Сакам да си најдам ново друштво но незнам како.Повлечена сум не зборувам многу бидејќи имам комплекси(цело време викам дека сум грда) а имам многу голема желба да си најдам друштво со поќе деца.

17. Николина01

Николина01 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    48
    Zdravo moze li privatno da spodelam eden problem, da prasam za sovet

18. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на: