Проблеми и совети во врска со пријателството

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од poppie, 21 јануари 2010.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    6.751
    Да не ја бараш и да видеш дали таа ќе те побара. После конфронтација ова останува.

На Лејди Гага, arwen93, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.255
    Допаѓања:
    137.500
    Некое време не ја контактирај за да видиш дали воопшто ќе те побара. Ако не, прекини засекогаш.

На Mari7 и arwen93 им се допаѓа ова.
  3. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.837
    @boo3 @nextredstyle
    Благодарам на советите. Јас мислам дека ќе ме побара ама мислам дека кога ќе се видиме ќе биде awkward атмосфера па се мислам дали и тогаш да ја начнам темава… или да се правам како ништо да не се случило? Зошто таа можеби ќе ме побара да се видиме колку да ме откачи ама понатаму пак ова ќе се повтори следен пат и ништо не сме решиле…

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    4.019
    @arwen93 јас би те советувала да ја повикаш на разгогор и искено да ја прашаш зошто те избегнува, сигурно има причина, дека веќе подолго време приметуваш ваква рекција од нејизна страна, зошто е тоа така итн... Да и раскажеш како се чувстуваш, од кога ова го чувстуваш, дури и дека не сакаш да се прекине ова пријателство, но овде треба да има интервенција и од двете страни.

Сметам дека со добар, искрен разговор може се да се реши.

На Лејди Гага и arwen93 им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.255
    Допаѓања:
    137.500
    Секако дека заслужуваш одговор. Ако се деси да се видите, прашај ја директно.
    Но ако не се јави, нема зошто да се трудиш. Кој сака да се дружи ќе најде време, макар и само 5 до 30 минути.

На Mari7 и arwen93 им се допаѓа ова.
  6. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.964
    Допаѓања:
    8.880
    Ако не може да се промени, батали ја. Не ти треба таква другарка/кума.

Кумата треба да ти биде како фамилија, а не да не сака да те види.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.285
    Допаѓања:
    84.050
    Никогаш не сум барала совет за пријателство, сега би сакала да видам некое мислење.
    Имам пријателка со која се запознавме на работа и се дружиме и приватно, веќе 4 години. Не дека сме којзнае колку блиски, но сепак имаме пријателство. Никогаш не ми изгледала како некоја што може да е лицемерна, мислев дека е искрена спрема мене. Вчера дознав дека се сретнала со бившиот мој и кога тој и честитал за нејзиното бебе, му возвратила со: "Фала, да си исчекаш и ти ама со некоја што ќе ја заслужиш, а не со било која".
    Како да го сфатам ова? Значи јас за неа сум било која, некоја што нема вредност. Мислам дека е време да прекинам да излегувам и да се дружам со неа. Или преувеличувам?

8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    4.238
    Кол ми наив, ама да не мислела на тебе можеби? Или можеби сакала да звучи пољубезно... Таа ти кажа дека му рекла баш така или друг ти кажа?

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.285
    Допаѓања:
    84.050
    Бившиот сам ми кажа. Нема поминато многу време откако се разделивме и знае одвреме навреме да ме "извести" кога некој ќе му каже нешто против мене. Ама тоа е веќе друга тема. Другаркава ја знаеше нашата приказна уште од сам старт, таа му даде поттик да ме запроси ама сепак нешто тргна наопаку, а таа никогаш не ми даде критика, дури и поддршка имав од неа. Мислев дека е на моја страна, ме изненади ова.

10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.580
    Допаѓања:
    13.050
    @Bitter-Sweet Според мене,

Actually, мислам дека ова е баш проблемот.

Проектираш подлабоки неразрешени чувства што ги имаш за бившиот врз моменталната ситуација со пријателката.

Пријателството со неа можеби не е совршено, но очигледно е дека емотивниот центар на приказната е сè уште тој - тој сè уште има емоционална контрола врз тебе (tumbleweed)

Односно, запрашај се зошто тој глуми messinger меѓу тебе и други луѓе? Воедно, зошто толку придаваш емотивно внимание на истото? (heidy)

Реченицата на другарката може да биде интерпретирана и дека тој не го ценел тоа што го имал, па следната девојка ќе треба да ја заслужи.

А со оглед на тоа што тој ја пренесува пораката и очигледно секогаш наводно ти кажува кој што кажал против тебе, некако тешко е неговата верзија да се гледа објективно :*:

Последна измена: 9 мај 2026
  11. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    48.926
    @Bitter-Sweet јас точно вака го сфатив кажаното.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.