Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    14.062
    Шо ти е чудно тоа не знам, баш "нормално" си е.
    Демек реноме како не бе.
    А главните не знаат демек а? :?:
    Си имаа и они потреба од тоа затоа и се дозволува.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    16.610
    Сеа фраерлук е тоа, сфаќаш јас еве се можам во фирмава. Еѓ работам, ем марихуанче си препродавам.

3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    14.062
    Ама коа има интерес има клиенти зашо да не.
    Не ги кривам нив, тој што треба не реагира затоа и слободни се до толку.
    Да беше поинаку ќе се осудеа ли на такво нешто?
    Вака си користат луѓето прилика.

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.405
    Допаѓања:
    40.836
    Џабе и да се избрише, ако си најавен од службениот профил кај нив оди цела историја. :)

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    16.610
    Е нека излези ова сето на ТВ, па ќе зборуваме.
    Не, не е нормалното и точка.

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    14.062
    Е машала. Сеа нека му ја мисли што и да е причината.
    Па не викам нормално дека е ама ете се нормализира.
    Замисли се нелегално да беше стварно нелегално у пракса и недозволиво.
    Утопија нели? Ама не е така.

7. fotka

fotka Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    85
    Imam na rabotnoto mesto cudno resenie za godisen odmor, glavniot sef ni go pisuva do direkcija zimskiot odmor toj koga saka, a ne nie sto so semejstvoto si planirame. Benefit od rabotata eden sloboden den gazdata dava, a samo go zema toj den glavniot sef, i odgovornoto lice,Na obicniot rabotnik ne mu go davaat slobodniot den. Pomina 2023 godina i i nekolku koleski sloboden den ne ni dadoa, a sme barale cela 2023 godina pomina i nisto od slobodniot den na gazdata. Taka da nekogas koga ke pisat eden sloboden den vo godinata gazdata dava na rabotnikot ne e vo realnosta taka, lazgi so opaski.I uste nesto. Obicno ni go kratat letniot odmor za den dva posebno koga se paga nekoj praznik. I ne ni go plakaat nitu podocna ni go davaat taka trebalo da bide oti nemalo luge za rabota. Nitu e platen nitu e daden. Ete taka e vo privatnoto za zal.

Последна измена: 17 јануари 2024
  8. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Феминки..ми треба ваша помош, размислување...
    Работам во школо,многу си ја сакам работата.Децата ме обожаваат, а и јас нив..
    Последен период имам опструкции од менаџментот ( предизвикани од колешка), која ги сака моите бенефиции( добиени со труд)..Истата таа , ми прави некои тинејџерски финти ги собира колегите идат некаде, а јас сум исклучена...
    Немам друг избор , ни да сменам школо( не е тоа така лесно), да заминам од државава ( ми е тешко да ги оставам моите дома сами пензионери)...Ве молам за совет

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.650
    Допаѓања:
    15.105
    @Non4e26 не може да те исклучуваат, а ти да се повлекуваш. Иницирај разговор, вклучувај се и ти, не дозволувај некој да ти го земе твоето. Ако до толку не ја бидува, нема смисла да се трошиш со нервози.

10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    14.062
    Таман работа одма да смениш школо, колку и да е тешко, ќе мораш да се справиш со нив некако.

Да им кажеш искрено на претпоставените што е проблемот и дека дотичната прави хајка против тебе, се кажи си отворено па нека проценат они кој е во право.

Па уште и детски глупости што ги вртела против тебе и да те изолираат ццц, какви луѓе, како може со вакви ствари да се бават.. Не може таа да се помири дека сигурно поуспешна си од нејзе и еве пробува да игра разни игри.

Туку и тие другите колеги што идат по нејзин памет, толку ли им влијае, не разбирам. А претходно имаше блиски контакти со другите, сега ли баш решија да се дистанцираат од тебе?
    Ти сепак не очекувај другари да бидете со нив но не е во ред да те исклучуваат. Зборни и со некој од нив, само што, со сила не може да ги тераш на нешто, ако и се лојални на таа ќе ја слушаат и ќе ти контрираат тебе, па може и да пробува да ти мести разни сопки госпожата, биди внимателна.

Ако дојде ножот до коска, да стане неиздржливо тогаш секако ќе мораш да се тргнеш од токсичната средина но пробај прво, можеби може да се направи нешто.

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.581
    Допаѓања:
    13.976
    Типично македонска работа. Таман работа да менуваш школо поради незгодни колешки, тие тоа го сакаат. И на друго место ќе налеташ на такви, па можеби и бетер. Не им се замарај.

На GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. sviti

sviti Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    32
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    27.002
    Ти гледај си ја твојата работа. На работа одиш да работиш а не за да се дружиш. И покажи и заби на таа колешката дека неможе мајтап да си игра со тебе. Мора сама да им дадеш до знаење дека имаш самодоверба и дека си силна.

На Youknow, SummerGirl, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Друштвена

Друштвена Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    82
    Добро утро девојки, сакам ваши искуства да споделите во врска со ова. Бремена сум и работам на определено време кое ми истекува на 9ти февруари. Со газдите се договорив дека ќе ми го продолжат договорот на неопределено со тоа што ќе ми важи од 10ти февруари. Прашањето ми е дали ќе имам дупка во стажот, за да немам проблеми со оородилното?

15. laura biel

laura biel Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    Здраво ,не знам дали прашањево е за овде,ме интереаира закон за самохран родител,дали мора да се оди во смени или може само прва смена?

16. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    9.300
    Едно прашање.

Во фирмава кај што сум моментално вработена сум веќе 7 месеци и знам дека ме следи одмор што треба да го искористам до 30 јуни.
    Прашањето ми е дали после 30ти јуни ќе ме следи нов одмор и дали доколку сменам работно место тој одмор ќе ми се префрли или ќе ми пропадне?
    Што ако имам прекин во стажот па макар и еден ден измеѓу одјавувањето и пријавувањето, дали тоа значи дека ќе треба да чекам да поминат 6 месеци за да имам право на одмор?

17. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    3.384
    Ако имаш прекин, да, ќе треба да чекаш да поминат 6 месеци во новата фирма за да имаш право за користење годишен одмор

На Star_dust и Forca им се допаѓа ова.
  18. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.226
    Немаш право на цел одмор, имаш право на два дена секој месец работа.

На ЀѐЍѝ и Star_dust им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    16.610
    Што му е на луѓево?

Ајде реков нешто муабет, му велам на еден колега за паркингот, пред 2 дена пуштија нов меил.

И ми вели, не се грижи ти, немаш кола и не возиш.

Мислам, wtf?

Зошто нема бе муабет со луѓево

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    12.905
    Знаше како станува времето сега ,ќе молиме сами по канцеларии да сме.Колега од канцеларија со кој најдобро се дружевме се налути за глупост не нарече дволични ,голема навреда од негова страна ,не направи партал.Дури ни пиша дека до сега сме го криеле вистинското лице,има 55 год.се однесува како 15 да има.И сега само службено збориме,ниту тоа не заслужува ама мора 8 саати во канцеларија.

На злоба и GirlLove им се допаѓа ова.