1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.654
    Допаѓања:
    39.913
    Како се справувате со колеги кои пред претпоставените се прават дека многу се залагат за работата, дека многу се замарат и трудат, а во суштина е спротивно од она што го кажуваат? Многу пати сум и ги исправала грешките, сум ја криела и работите сум ѝ ги завршувала, ама пред шефицата се нај,нај се праве, лигавата ѝ ја праве и се понаша како да не постојам. Преку глава ми е веќе.
    Јас да не сум, раб.место ќе биде пачварник и свињарник, толку е гадна, аљкава и ништо не пофаќа. Како мало дете е

На shekerna, GirlLove, Milaaaaaaaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.000
    Допаѓања:
    9.915
    Јас искрено не кревам, кревам само на некој кој ептен знам дека му треба моја дозвола за нешто. Еднаш еден клиент стално ми звонеше после 16h, и пошо битен му кревав. И еднаш јас му звонам сабајлечки во работен ден во 9, и мртов ладен ми вика он не преферирал да му звонат пред 10 сабајле… молам?? И јас му реков јас не преферирам да ми звонат после 16h. Се уќуте и од тогаш ми нема зазвонето ван работно време. Не кревај и не се замарај. Си има работно време и крај. Си имаш бе приватен живот.

На GirlLove, Stressed Out, злоба и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Си го решила. У право со

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    3.656
    Ако ќутиш проблем си праиш за себе си, ако напраш ептен голема галама ќе се понашаат како што треба. И не им ги поправај грешките, нека пропадне цела фирма.

На GirlLove, eliesaab и forumce им се допаѓа ова.
  5. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.259
    Игнор,златен игнор :)
    Зошто на таква која и самата знаеш каква е и ги исправаш кривините дрини? Накрај добиваш едно големо ништо. Заборави на твојот фин карактер и чувај си го за своите блиски. Таквите одма у канта фрлај!

Последна измена: 8 октомври 2024
    На GirlLove, eliesaab, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    5.491
    Ме интересира дали можам да извадам мед.белешка за стрес или сл?
    Работното место ми е под страшен мобинг, заминаа 4 постави на колеги а “главните” се уште на чело, иако се мн слаби во секој домен, па само вршат притисок на сите од нас… за жал јас сум со мн обврски и автоматски можност за притисок од поише страни, веќе не се издржува целата атмосфера…
    Премн работам а ми викаат немаш работа и сл измишљотини за кој секој што е до мене се чуди како сама се работам…

Радо да сменам ама не можан да најдам, прв пат вака да ме потепа период да е тапа…
    Се мислм да се обратам на генералниот кој е релативно нов, овој ешалон е постава од старата гарнитура и беа заштитени мечкии, иако неколкупти имаше поплаки и пријави за мобинг за истиот тим на шефови.

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.786
    Допаѓања:
    14.320
    Можеш, од психијатар.

На eliesaab, Selena01 и Rubiii им се допаѓа ова.
  8. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.943
    Прашај ги твоите дома, зашто не разговарате?

9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    5.491
    секој ден им прераскажувам како прошол денот, мм и сестра ми се баш запознаени, ми кажале да заминам ама сакам прво да најдам, не сакам пауза и прекин, ќе ме утепа психички тоа…
    Сакам да заминам ама да најдам прво и да зборувам со генералните, на некој мора да му успее тоа и да “врати” за сите што поминале и проагаат, тежок психопат неквалификуван мрзливец е фактор за човечки судбини?
    Мора да има крај некогаш а јас имам мн вистини и факти за да ги изместам од врвот.

И колеги на работа се чудат како траам со оглед на каков фронт сум и за која плата .

Последна измена: 11 октомври 2024
  10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Да прашам во темава како поактивна.
    Се вратив од породилно месецов и сакам да прашам дали ми следува к15 за оваа година. За 2024. Некои викаат да , некои не. Не знам дали следува. Сеуште ми нема пуштено. Ако следува да си ги барам правата.

11. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    2.210
    Ти следува.

На Stressed Out и Rubiii им се допаѓа ова.
  12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Фала на одговорот.
    Да појаснам. Заминав јануари на породилно и бев до септември 9 месеци значи. Тие месеци се водев под фондот, тие исплаќаа. Сега значи можам од фирмата да барам к15?
    Активно работиме, не е во загуба фирмата. Некаде прочитав дека фирмата требало да не е во загуба за да исплаќаат к15.

13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    50.810
    Нема врска.
    Ќе си земеш к15, не си била одјавена за да не ти дадат.

На eliesaab, firequeenn и Stressed Out им се допаѓа ова.
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.786
    Допаѓања:
    14.320
    Со првото дете сум породена во јануари, плус цел одмор, во ноември почнав со работа, и земав к15.

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    2.210
    Штом не си објавена, односно сѐ уште си вработена, ти следува.

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.470
    Чим си пријавена во фирмата и имаш 6месеци ти следува. Нема врска што си била на породилно, се водиш како вработена.

На Tam4yy, eliesaab и firequeenn им се допаѓа ова.
  17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    1.516
    Јас имам службен телефон. На почетокот кога почнав да работам знаеја да ми вртат и јас будала кревав (не работам со клиенти и слично, ме бараа за глупости во 9 навечер). Од тогаш чим излезам од фирма службениот ми е на сајлент. Шефот на неколку пати ми спомна дека сум била должна службениот број да си го направам приватен а приватниот да си го исклучам и да бидам достапна нонстоп. Само му реков такво нешто нема во договорот, јас работам додека сум во фирма и после толку, не ме добиваш. И како може му викам ти да ме бараш во 9 вечер а јас мажена жена, од кај знаеш што правам и дали имам љубоморен маж? Од тогаш ме нема побарано. Ама јас работам во голема корпорација и не смее да ми се спротивстави зашто ќе се пожалам во човечки ресурси и затоа си го свитка опашот

На SummerGirl, eliesaab и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    71
    Има некој вработен во Амфенол?
    Ме интересира какво е тоа приватно здравствено осигурување што го нудат?
    Им даваат секоја година некоја картичка со 500евра ваучер, ама дали тие може да се искористат за преглед превентивен, или само ако има препорака и причина за тој преглед?

19. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    683
    феминки моментално чекам повратен одговор од трудова инспекција во фирмата каде што работев, се пријавив во бирото како невработена а во фондот за здравствено сеуште не сум отидена, прашањето ми е ако инспекција издаде решение за враќање на работа на месец дена дали повторно ќе треба да одам во бирото и фондот за да се пријавам или не

20. kikicat

kikicat Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Ситуацијата е следна. Работам подолго време во една фирма и си имам договор во кој си пишува плата. Со текот на времето платата е доста зголемена но договорот си е стариот. Дали ако дадам отказ може да ме зезнат и да пуштат сума за последниот месец колку што е таа во договорот?