Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.758
    Немам плата земено за јуни, работам во здружение за социјални услуги, врзани сме со министерството и немаат платено пари за мај/јуни. Прво беше ради ребалансот, ајде помина тоа и еве веќе една недела немаат пратено, требело потпис од некој си таму. Разбрав денес дека ниедно здружение во државава нема земено пари ради овие причини а исто и министерството за култура, музеи библиотеки итн. Дали има некој овде со сличен проблем, да работи на некое од овие места да каже каква е кај вас ситуацијата и секако некоја информација плус.

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.906
    Прашај си в партија.

3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.758
    Не сум партиски определена ниту имам контакт со луѓе од партија. Секако дека прво таму ќе прашав, не овде.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.906
    Луѓе, пишав пред некое време.
    Мој најблизок го однеле на Брза Помош пошто му било лошо дур јас бев на раб и само мене ме има во градов.

Добив повик да појдам да не е сам,на раб му кажав ме пуштија. Да напоменам дека тоа беше во 22ч, тогаш напуштив а работам до 23ч.

Плус ми рекоа да го вратам саатот и го вратив.

Овде ми се поставува и прашањето дали имам право да не го вратам и да ми скратат од плата.

И кога појдов одма го однесоа на кислород, дур ојдов јас.

Дали може ова да ми го сметаат како непрофесионален однос кон работата?

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    14.697
    Си побарала да те ослободат, те пуштиле. Причината не е ни толку битна, иако се работи за нешто сериозно во случајов. Што има тука непрофесионално?

На bookslover, Aleks.mar и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.906
    Ми прокоментира една колешка, дека не требало ни да прашувам воопшто, туку да си седам до 23ч, бил тој веќе во болница, под надзор на доктор и не требало да паничам и плачам.

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    14.697
    Не знам зошто воопшто се преиспитуваш. Си имала приватна причина да искочиш од работа, нешто што на секој еден човек му се случило, си прашала да искочиш од работа и надреден ти дозволил, како што е човечки. Колешката нека збори што сака.

На raww, LocoCroco, bookslover и 3 други им се допаѓа ова.
  8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.141
    За ваква работа ниту прашувам, сако кажувам! Одам во болница и готово, не па колешките да ги слушам што не се нашле во слична ситуација.

На Aleks.mar, riba79, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.653
    Ја не ни прашувам, кажувам и ме нема. Ниту се понудив да го вратам сатот, кратете го од плата гајле ми е.
    Коа они имаат мадиња да ми звонат 5 за 12 за да покријам туѓа смена оти им нема луѓе, и ја можам да си идам саат порано.

На LocoCroco, злоба, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    448
    истата сум

На LocoCroco и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    31.246
    Баш се нервирам кога ќе прочитам колку гадни фирми и одвратни колеги постојат. Прво фирмата да е нормална за таква работа не би го ни барала тој час да го вратиш. У време кога се моли за работници, за вакви гадови не вреди да се работи туку веднаш да се пристапи кон барање на ново работно место. Не се сите исти, има коректни фирми и газди. И јас работев некој период за една таква нечовечна вошка што се занимаваше со 5 минути ако не немало месечно ама барем пепел го направив на заминување, сто штети му направив и ич око не ми трепна. (fingers) Ако можам јас да бидам фер и секогаш да излегувам во пресрет очекувам и фирмата понекогаш да ми даде еден час за некоја потреба.

На LocoCroco и GirlLove им се допаѓа ова.