Форумџика на годината

Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.769
    Допаѓања:
    17.824
    Па ако ве знаат сите од форумов, по име и презиме.... Јас мислев да знаеме од кого да се пазиме, од кои фирми.

2. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    271
    Здраво. Имам своја фирма во која работам, а пред некој ден добив понуда да одам на друго место да работам ( по струка исто) за повисока плата.
    Мојата фирма сеуште ја водам со помош на мајка ми бидејќи сама не би можела сеуште комплицирано е малку, и ако ја нема мајка ми фирмата може да ми пропадне во иднина. Платата ми е минимална и не сум строго ограничена со време. Мајка ми ми рече оди во другата фирма да работиш јас ќе работам во твојата и ќе земаш од две места плати.
    Исто така, се плашам како би било во новата фирма.
    Да сте на мое место дали би прифатиле да одите на новото место и да бидете независни во работата, или би останале во својата фирма ( сепак свое си е свое ) па шта буде биче во иднина..?

Последна измена: 13 јануари 2026
  3. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    4.468
    Јас би направила како што ти рекла мајка ти. Не би ја затворила својата фирма никако, ама би прифатила и на другото место. Многу луѓе околу мене така функционираат.

На Tam4yy, ocicka2014, Spidy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    10.945
    @evinaevina8 Послушај ја мајка ти.

Прифати ја и другата работа со цел да ја стекнеш потребната независност во работењето која ти фали.

За утре во која и фирма да си, да можеш да работиш без проблем и страв, без да ти биде потребен друг.

Инаку вака цело време ќе се потпираш на мајка ти и развојот ќе ти биде статус кво. Пробај, нема што да изгубиш :*:

На Tam4yy, Iva:) и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    88
    Аплицирав за нова работа и денес бев таму да видам што како. Како за прв пат газдата ми остави добар впечаток фин и културен човек, платата е повеќе од солидна, ама нема некои којзнае какви услови таму. Имено, парното им било пуштено само до 13 часот ( а јас треба да сум до 17) а после пуштале клима ( која е надвор од мојата соба ) и не знам колку би ми било топло после 13 ч.... поради ова се мислам дали да прифатам .Што мислите вие со ова Се што го опишав?