Форумџика на годината

Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.782
    Допаѓања:
    17.861
    Ќе и речам ќе ми даде си велам, нема да ми направи проблем за 2 дена.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    5.517
    Па не би требало објасни ја ситуацијата ако не менувај и матична и работа :hug:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. noteforself

noteforself Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    390
    Ми треба совет околу работата. Се вработив во нова фирма, customer support во канцеларија, сега ми е четврти месец. На почетокот додека траеше обуката, менаџерката не беше воошто вклучена во процесов. Кога и да ја прашавме нешто, ќе ни речеше да се обратиме на колегите во канцеларија. Да појаснам, истата фирма ја има во 3 градови и менаџеркава не е во мојот град. Сѐ правевме со таа што не обучува, но последниве неколку недели се променаа работите.

Наеднаш почна да ни гледа во затворените маилови, како и што сме пишувале. Дури и на други колеги што се тука подолго време им дала задача да нѐ надгледуваат. Имавме дури и состанок и кажуваше какви грешки сме правеле, па дека дала зелено светло за нас, но доколку продолжело вака ќе размислела дали се поклопуваме со принципите на компанијата. Исто така, повеќето грешки што кажува дека сме ги правеле се ситници.

Многу ми е чудно зошто се сети баш сега. Два месеци и повеќе никаде ја немаше. Дури и во групата каде што сме сите почна да пишува и да прашува зошто сме правеле вака и онака, и на секое има замерки. Засега мене ми се нафрли и се чувствувам многу непријатно. Лошо дури. Не ми се оди на работа. Цел ден ми го расипа денес, не можам да прекинам да плачам.

Ве молам кажете ми дали е ова нормално, или јас претерувам.

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.782
    Допаѓања:
    17.861
    Пиши ми ЛП и ќе ти кажам како најчесто иде во контакт центрите

5. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.179
    Како е женска верзија на малокурест менаџер? за постов погоре прашувам.

Шлајм тежок.

6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    11.040
    @noteforself побарај си друга фирма. Не се тие ни први, ни последни. Не мора да трпиме се. Денес во Македонија многу тешко се наоѓа добар работник. Ако порано бираа работодавците, денес е обратно. Денес добрите работници бираат работодавец. Сите пријатели што имаат бизниси мака мачат да најдат работници.