Искрено затоа и сакам, знам дека не сум прва туку постојано така прават, и се додека не им го дотера некој паметот ќе продолжат Ти благодарам многу.
чекај ама како ек докажиш дека си работела кај нив шом не си била осигурана? шом немаш ден стаж не си ни била пријавена
И јас се бунам од тој дел. Имаше кај нив образец М1 дека сум пријавена, меѓутоа никогаш немав здравствено, по што знаев дека не ги плаќаат надоместоците, а како избегнуваат не знам. Кога отварав мое осигурување, работодавец стоеше ______, но здравствено немаше.
И легнале приходи на трансакциска. Сигурно има бар договор за вработување.Ако го има него на коњ е.Ако го нема, и за тоа може да ги тужи.Дека добивала пари на црно фактички.Они ја искористувале и давале пари ама не и ги загарантирале правата
Работата ми е многу тензична и претпоставената страшно ме нервира.Се мисли дека е којзнае која и сака се да биде по нејно.Повишува тон и е многу дрска.За некои работи кои и она самта не знае каде се ме обвинува мене.
1ви мај дали е неработен ден? Слушам ќе сме работеле, па дали има нешто да се направи. Нема смисла веќе да се користи највеќе што се може. Кога има работа, секој празник. (А секогаш има)
Освен матичниот број, кои други податоци му се потребни на работодавачот за работникот, при неговото пријавување?