Фирмата си се штити со тоа што на вкациниран и аразен не му следи боловање и изолација, но на не вакциниран му следи изолација дури и да бил во контакт со заразен ќе треба да седи во изолација и фирмата да плаќа. Секој би седел дома а да му одбијат само 30% евентуално 20% од плата, зависно колку ќе седи дома и дали ќе појави симптоми.
Ајде еден совет. За мајка ми се работи. Вработена беше во државна градинка на договор, година дена како работи, а еве два месеци ја држат ниту на договор ниту плата и даваат. Сабајлево отишла кај директорката и ја прашала до кога мисли да ја држат на црно и без плата, она и рекла слободно оди си дома. Искрено, ми падна многу криво што можам да постапам? Ја држеа ниту пријавена ниту плата со ветување ќе биде ќе биде а сега?
Особено со градинкиве. Тоа "Оди си дома" го велат пошто знаат дека правно се покриени. Роднина моја ист случај со градинка, ене ја сега чува дечиња приватно.
Има можност да се смета односот како облигационен наместо работен, и да бара да и се платат тие месеци кои што не биле платени.
Ako si rabotnik vo drzavno necinis dali e tvojata partija ili drugata nema veze Vo drzavno samo idioti uspevaat
@Ladyinblackkk Хаха особено ако се баби. Седете таму, живи се. Државно е. Снајдете се ве молам, во таа средина. Не за џабе ве стаиле таму, сте давале се од вас за, партијата. 5 дена работите. Немате видено потешко. 6 дена работа и еден слободен на сред недела. После ќе ви биде тешко и сабота или не дај Боже и недела да работите. Сум работела и во токсични средни, сум трпела све и свашта, ме напаѓале, сум напаѓала. Ни намалувале плата. За, 1 година ми имаа покачено дури 500ден. Искрено, не знам што точно работите за дискусија. @tina2018 доста логички ми изгледа тоа. И во мк е сосема нормално. Не гледам некој што е политички вмешан да се жала и кука, ако го избркаат при промена на власт.
@GirlLove Јас никаде во мојот коментар немам пишано дека се работи за државно. По самото работно време може да заклучиш дека не е администрација.
Должна сум да ти се извинам. Шо и да ти смета, без разлика каде, џиткај и штити се. Ако си дала отказ, Со среќа, да си се вработиш каде сакаш.
Одма се префрлив, пишував 2 страни поназад во групата, баш и ти ми имаше коментирано, се заборава. Фала ти, немаше потреба од извинување секако си во право за државна работа.
Да, фаворизираше вработена која беше со најголем стаж и огромна посветеност кон работата. Нема што многу да се направи се додека останатите не ги омаловажува или ги демотивира на било каков начин
Нема што да правиш. Ако се буниш лоша ќе бидеш. Ако е некој што заслужува фаворизирање ок, ако не заслужува, премолчи, и работи си ја твојата работа. На се доаѓа крај, само треба време.
Фала ти, сметам дека далеку сум пособна ама знаеш како е кога некој не ти дава шанса да блеснеш, не ти дава задачи и сл, ама трпение ке дојде крај и на тоа.