Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Зашто штета, чим ти се допаѓа работата терај си, не се зближувај, повеќе слушај, помалце зборувај со нив и супер ќе ти биде

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Тоа е супер идеја ама таа сама ми доаѓа и ми глуми паметна, намерно пред сите за да се осети супериорно. Инаку во приватно е љубезна ама штом некој друг се појави (особено клиент/мрнаџер) станува безобразна.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    5.686
    Точно така...
    Имав искуство на претходно раб. место со машки колеги, не беше така. Сега работам со жени, во принцип добро се согласуваме, ама понекогаш се неподносливи. Едната најстара, има искуство, ме обучуваше, и благдарам, ама сега рангирана е најдолу на скалилото според квалификации и плата. Па денес викање, нервоза во канцеларија ко ние да сме,другите, виновни за тоа. Не е во ред тоа што и се случи, јавно пред шефот реков, ниту сплетки правам, ниту платата нејзина ме интересира. Ама таа си продолжува со фрустрациите, јас ќе си молчам и на игнор ќе терам понатаму. :) Секако догодина во пензија ќе оди, здравје боже.

На Tanjamm и elimkd им се допаѓа ова.
  4. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Луѓе дајте предлог работа и огласи кај што има повеќе машки.. неможам више. Многу се безобразни жениве ќе пукнам.

На ушко и elimkd им се допаѓа ова.
  5. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    Луѓе може ќе имате некој паметен совет да ми кажете како да постапам.. имам колешка, многу повозрасна од мене, оди обично прва смена а јас втора. Додека одам накај работа скоро секој ден ми ѕвони или пишува. Не дај боже да ме фати настинка, на пола сат ми ѕвони дома. Моментално е на одмор, оттаму ми ѕвони, имам турбо работа и кога ќе си дојдам после две смени (ја мењам) сакам да одморам, она пак ѕвони. Решив еднаш да ја игнорирам, блок на се живо удрив, и замислете и рекла на една моја комшивка да ми пренесе да и се јавам кога ми ѕвони (комшивката моја работи наспроти нас инаку). Се шокирав тогаш, подосадна особа немам сретнато, и вака блиски сме, ама ајде на работа па и вака на телефон не ми се прави муабет со неа. Знае да биде и лисица, особено пред претпоставениот и не ги можам таквите дволични особи. Од култура неможам да и кажам не ми врти или нешто у тој смисол, ја толерирам колку можам сепак колешки сме, ама некогаш многу се нервирам во себе. Што да правам?

6. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    47.106
    Се јавува да ти каже нешто битно или онака ?
    Ако не сакаш да испадниш некултурна, биди кратка во разговорите со некаков изговор

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    Кај секој ден битно? Многу зборлива е и радознала, информации од прва рака има :lol:
    Онака се јавува, до кај си да ставам кафе? Или кога сум болна на пола сат како си? Нема да умрам за пол сат :lol: Здосадува и тоа.. а онака у муабет сме зборувале, знае дека нејќам луѓе без осет, ама таква е си тера по свое.

На Kasiopaja221 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Јас имав колешка што кога ќе ми се јавеше по 45 минути ме давеше, и тоа само таа си збореше, јас на ред не можев да дојдам. Колку пати не сум и кренала или сум и пишала дека сум излезена (а дома сум била).

9. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    47.106
    Па добро,и ставањето кафе е битна работа :wasntme:
    Било што и да речиш може да се налути и да се скарате... или не кревај на секој повик или пократки разговори имајте.
    Кај такви особи нема разбирачка, секогаш си наоѓаат тема за муабет,ова од искуство :D

10. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    За последното ептен си у право. А за кафето, и сама ќе си ставам :D
    Знаеш, и не се јавувам на секој повик, ама она ѕвони... (facepalm)

11. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    Исто и оваа, битно е она да раскаже, еднаш и реков извини, ќе може да добијам збор.. ма кај и да сум ме гњави, еднаш пример тргнавме со маж ми до Штип на магнетна и на 15-20 мин.ѕвонеше: до кај сте, влезе на магнет? Маж ми вика у п.м :lol:
    Станувам од тоа коритото додека си дојдам при себе (пола сат се снимав), она ѕвони што направи, што не ми се јавиш одма :x

12. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    47.106
    Лелее удав |( штом ја напуштиш смената ко на шала речи и : И не барај ме денес ќе одмарам, а и да ме бараш нема да ти кревам да знаеш :P
    Ако те бара пак,значи стварно жена без осет :envy:

На cresa-jagoda и KiT им се допаѓа ова.
  13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    Еднаш, незнам за што беше работата, ми вика ќе ти ѕвонам често да знаеш. И викам не се јавувам јас, пробав и на шала. Никако неможам да и кажам директно, на возраст ко мајка ми е.

14. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    47.106
    Ти нема спас Кит :| :rofl:

На BlackNight и KiT им се допаѓа ова.
  15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    ;(;(
    Еве од пред малку ми ѕвонела, не се јавувам. Ми праќа видео од детето кај шлапка во водата (има мало дете), ја разбирам мерак и е. И враќам бравоо, супер :l:. Уживајте и одмори малку од работата и од нас :P ајде убав одмор. Така пишав, се надевав ќе разбере.. за кратко ми стига: ќе ти ѕвонам утре, да ми се јавиш :o
    Вреди ли отказ да дадам? :^)

16. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    8.632
    Абе не кревај едноставно, на кој сака нека пише и нека те бара.
    Нареден ден кога ќе те праша речи се извинувам ама имам многу обврски по дома, и после неколку дена ќе сфати.
    Или нека крене маж ти еден ден со истиот изговор, кога ќе заврши ќе ве побара и тоа е тоа.

17. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.256
    @KiT не вреди да даваш отказ, она пак ќе си ѕвони. Избегнувај да одговараш на повици и пораки, или како што кажа членката погоре дај телефонот на некој нека ѝ каже зафатена си, ќе ја побараш.
    Конкретно решение немам, не сум имала ваков проблем досега, ама можам да замислам колку енергија ти црпи ова.

18. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    Не сфаќа, а и така пробав.. и маж ми се јави, упорна она дај ми ја Кит.

19. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.277
    Допаѓања:
    47.106
    Е и јас сакав да ти речам маж ти да и крени : Кит досега играше со "кит" ,се премори ,се истушира и дреми сега ....ти требаше нешто?
    :rofl:
    Не ми замерувај, ама и мене ме нервираат такви особи :(

На BlackNight, cresa-jagoda и KiT им се допаѓа ова.
  20. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.718
    Многу фала што ме сфаќаш :hug:
    Она самата ми раскажува и за други, вели им ѕвонам не креваат. Со другарка или со мајка ми не се слушам секој ден, камоли со колешкава.. немам тема ниту време за зборење по саат време

На BlackNight и butterfly6223 им се допаѓа ова.