Проблеми и совети на работното место

Дискусија во 'На работното место' започната од eli25, 24 август 2011.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Јас не би напуштила, особено не пред да најдам друга работа која би ми одговарала и за плата и за услови :)

На Кена Рис, joy1, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.501
    Тие луѓе се покажале во одреден момент како идеални за таа позиција па кога дошле веќе престанале да се замараат и мислат дека друг ќе им ја врши работата(нормално доколку не се со врски) единствено што можеш е ако стоиш добро со другите претпоставени во ругите групи да направат трансвер па ти да си искачиш едно ниво погоре.

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    1.368
    Дали ти ја смалил платата, или ти ја сменил раб. позиција? Белким не! Само изразил општо незадоволство и како што порано била друга песма, белким ова е само период. Но, ако е психо и ти виси над глава и ви ја труе атмосферата вашата, плус не ги кажува точно работите за кои не е задоволен, можда треба да бараш нешо друго. Можеби и со ваков став сака да ви наговести отпуштање или очекува вие сами да си заминете? Доколку гледате дека не го изразува незадоволството на здрав начин и не ви дава точки кои треба да ги смените за да се подобрите разгледувај други опции

На carangigia и Tam4yy им се допаѓа ова.
  4. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Не ни смалил платата или сменил работна позиција, туку само вели дека дека е незадоволен.
    Кога го прашавме дали конкретно е незадоволен од некој вработен или од сите нас тој молчи.
    Според него сме правеле многу често грешки. Реално на колективно ниво се случува да се направат една до две минимални грешки во месецот. Кога нешто ќе се згреши тој тоа не го препишува само на вработениот што згрешил, туку колективно на сите нас. Кога го прашуваме како да се подобри ситуацијата тој молчи.

Според мене секој човек греши, само не треба да се повторува истата грешка. Обемот на работа е намален и мислам дека намерно го промени односот за некој или некои сами да си дадат отказ.
    Најдобра опција е да си најдам друго работно место.

Благодарам на сите за советите :hug:

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    9.491
    Тие се лошо проценети според мене. Начинот на кој се избрани најверојатно е брз база на работен стаж во фирмата, а демек никој не е така ставен на работна позиција.
    Според мене доволно не се анализирани сите што одговараат.
    Не секогаш значи дека ако некој е подолго време и е способен за се. Имаш и некои кои брзо да учат и имаш некои кои со години се во место, ама они биле долго во фирмата.

Не ми е цел да им го земам местото на некој, ок ми е и вака, туку дека мене доволно не ми го ценат тоа што го покажувам и поради тоа други што не знаат мене ми се рефлектира.

Не сум нападна, не се правам дека се знам, ама за некои работи не вреди толку да се троши време како што тие трошат.
    Цело време јас ги исправам нивните грешки и по којзнае кој пат едно исто работат наместо да се насочат на следно.
    Се замараат со нешто што можело веднаш да се реши.
    Им испратив и јас предлог, не го прифатија решението, демек они знаат да направат како што треба и ене ги уште го прават.

Мене ова ме нервира. Тоа испаѓа дека тие знаат се, а другите потценети никој не ги слуша.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.194
    Допаѓања:
    16.443
    Ве молам некој што работи или работел во кол центар

7. Janka panka

Janka panka Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    11
    Zdravo sakam da prasam na 4 saati ako ve prijavi da rabotite kolku plata od prilika ke se zima dali minimalecot ili ke se namali platata

8. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Ако работиш 20ч неделно пола од минималната плата.

9. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Дечки ајде малку совет. Ќе го имам првиот бизнис митинг преку зум затоа што они се во странство. Немам време за ништо и на 2 саати сон сум за да го завршам и да биде беспрекорен, премногу ми се спие. Ми теба совет како да го презентирам без да изгледа и звучи како трактор да ме собрал. Сакам да ме сфатат сериозно и да не изгледам ко да ми е спиздено од работата. Обично се испобркувам со зборови затоа што имам трема, како да прекинам?
    После ова во хибернација идам 3 дена да се изнаспијам ко човек.

10. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Предложете ми што да правам. Имам проблем со колешка со која работиме заедно во канцеларија, цело време се обидува да ме игнорира и избегнува да ми се обраќа намерно (да напоменам ништо не и правам и не сум и рекла апсолутно ништо). Ми се смачи од ваков однос!!

11. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    3.674
    Најди си нешто друго и дај си отказ не вреди некој морон да се иживува врз вас и ти постојано да се нервираш за негово лечење комклеси.

На eliesaab, GirlLove и Tanjamm им се допаѓа ова.
  12. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.660
    Ве молам совет , планирам дете, ме интересира нешто околу боледувањето доколку некој е повеќе упатен во законите и сл нека ми пише лична порака.

13. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    9.491
    Не ми е во план засега и мислам дека секаде ги има тие што мислат дека ги бива за се и си добиваат позиција, само поради стажот во фирмата. Другите не се слушаат, другите не знаат ништо.

И после толку обиди да направат нешто овие кое им завршуваше неуспешно се одлучија да ме послушаат.

Друго што ме нервира е тоа дека некои премногу се заштитени, па ги сожалуваат они не можеле да постигнат не знам што, а истото го работев и јас и знам дека се се постигнува со добра организација, ама нема кој да пие кафе од 8-10 сабајле и да седе по канцеларии на муабет.

Јас не викам дека е забрането да се прави пауза, да се јаде, да се направи муабет со некој, ама тоа да е во граници.
    Од 8 часа дали 3 имаат ефективни.

Исто и се дава плата без да се заработи. Секој месец имаме задачи, а некои без тоа си земаат фул плата.

На Аничкаa и злоба им се допаѓа ова.
  14. Martin!

Martin! Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ве молам, имам проблем на работа доколку е во можност некој да ми пиши во порака

15. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    9.491
    И ти ја игнорирај. Прави се дека имаш работа и не и обрнувај внимание.

Од последната ситуација научив дека само игнор е најдобро. Барам правда и не ја добивам.
    Сум била блиска со колеги, сум правела услуги по моја волја, сум помагала и сега еднаш покажав заби и толку е.

Јас лоша, јас не требало така да реагирам иако долго трпам, јас обвинета за мобинг, зошто побарав колешка која работи за мене да ми даде извештај зошто петокот немаше завршено и така го имаше напуштено работното место.

А истата таа на други дава извештај, а на мене ништо.
    Како може за други да и е обврска, а за мене не? Јас не треба да знам што се случува на терен?
    Па и одозгора и ме зафракава и ми вика Имаш порбано да не дадеш извештај?

Таа може и утре цел ден да седи така, никој не смее ништо да и каже.

За незвршување на обврските да не дадат извештај на никого, не сакаат никој да ги следи, се однесуваат како нивна да е фирмата, па колку сакаат толку ќе завршуваат.
    Оставаат нешто незавршено и најболно е тоа што никого не известуваат, а сто пати и имам напоменато дека може да ми каже кога нема да стигне се да заврши и се ќе биде помеѓу нас. Зошто јас сум научена тимски да работам, ама по се изгледа таа не е.

И направив и група каде може да ми пишува и дава извештај и таа сега е таа навредена, вознемирена, не можела да работи под притисок, ќе дала отказ не знам што зошто сум и барала извешатај за сработено.
    И јас додека бев на таа позиција имавме приватна група каде секој ден комунициравме, па не беше страшно кога нешто немаше да се заврши.

Ако нешто е планирано значи треба да се заврши, ако не се заврши да реагира навеме, да бара помош, да известува некој дека не може да стигне.
    Се случува некој да не заврши нешто, да испадне нешто непланирано, ама свесно да не му кажеш дека некој не му е завршено, а тој смета дека е во ред....
    Страшна неодговорност.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Unread

Unread Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    207
    Добро утро, не знаев каде да го поставам прашањево, се надевам не е на погрешно место....
    Дали имате некоја информација за услови за работа за во ОКТА?
    Висина на плата отприлика?
    Дали вреди да се размислува...

17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    6.422
    Kako reagirate koga nekoj od kolegite ke ve navredi vo zavitkana forma, kao demek za dobro ti kazuva , a e navreda ipol i nema vraska so realnosta. Bas me zabole onaka, ama premolcev i mislev i doma da ne kazuvam ama nemozev da izdrzam i kazav na maz mi toj me iskara oti n3 reagiram i odma da ja stavam na mesto.

18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    11.608
    На пример, конкретен случај? Ти укажува на грешка, ама во стил "ти ништо не знаеш" или...? :?:

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.808
    Допаѓања:
    97.252
    Prashuvash shto tochno saka da kazhe.
    Ke ja stavish vo nezgodna situacija da se objasnuva.
    Ako nejkje da se objasni ke I kazhes - dali misleshe na toa I toa?
    I dali ne smetash deka e nepristojno/nekulturno/navredlivo da mi se postavuvash na toj nachin?
    Sledniot pat koga ke se povtori ke odam kaj nadreden.
    I "za moe dobro" sovet samo koga ke pobaram sakam da dobijam, vo sprotivno ne.

На cresa-jagoda, Jane Doe., Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    14.835
    Следно реплицирај ѝ така исто во нејзин стил, никако поинаку. И не си ставај на душа, не си собирај, посебно не носи вакви проблеми дома.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.