Дали некој имал искуство со мн здебелен ѕид на бешика и Ешерихија коли 250.000 кај дете? За друго бевме на ехо на абдомен и ја видоа бешиката мн задебелена и не насочија и уринокултура да направиме и испадна бактеријава. Инаку е скоро 8г, машко детенце..
Zdravo. Ke moze da mi spodelite iskustvo dali ja napravivte intervencijata so deflux pastata ili dali nekoj drug ima takvo iskustvo?
Со задебелен ѕид на бешика немам искуство, а за ешерихија ние ја лечевме кога детето имаше 4 години. Каков ти не антибиотик пиеше и таман ќе го завршеше бактеријата повторно се појавуваше. Откако бевме на преглед кај Надица Ристоска Бојковска во Систина со таа терапија што ни ја одреди докторката ја излечивме бактеријата
Доколку некоја мајка има потреба од сирупче Piyeloseptil за детето, нека ми пише, ќе и подарам неотворено со рок до 05/2024.
Nekoj da ima info kade moze da se najde ili poraca sirupot Pieloseptil? Ne mozeme nikade vo Mk da go najdeme, ako imate info pisete ve molam.
Zdravo luge. Nie od petok nokta vo 2h po polnok prema sabota dojdovme vo Sistina bidejki sin mi mn.povrakase. Toa povrakanje zapocna vo 22.30 nokta vo petokot i mislevme stomacen virus. No koga otidovme tamu i krvna slika i urina napravija se konstatirase deka e urinarna infekcija. Povrakase moze 8 pati i tamu ni kaci i temperatura nokta. Od urgrnten vo sistina kade ne primija ne prefrlija na oddelenie i ja poftorija urinata i pokaza isto kako prethoden den zemaa i urino kultura i odma na eho. Pokaza deka leviot bubreg e malku potecen i odma ni uklucija antibiotik venski. Eve uste sme ovde i povrakanjeto se smiri i temp.nema i e stabilen. Cekame denes urino kulturata pa zdravje utre da ne pustat. Secraboti za 12g dete
Zdravo, imam 1 mes. Bebe pie piloseptil ama mnogu povraka od nego, mu kazav na dr mi kaza mora da go pie toj antibiotik probajte so seker ama pak go povraka zemav caj bekutan i go stavam sirupot ama pak go povraka pa sakav da prasam vie kako pravevte bidejki ima eseriakoli vo urina a sirupot poveke go povraka
Sirupot ne smee da se dava na bebe pomalo od 3 meseci, od licno iskustvo kazano od doktor vo Turcija, otkako ke ima vekje polni 3 meseci togas moze da se dava doza odredena spored tezina. Podobro da se zema Pancef namesto pieloseptil i na nego stoi jasno deka se dava na bebe od polni 3 meseci,premnogu e jak za da se dava na 1 mesecno bebe ve molam konsultirajte se povtorno so drug lekar