Проблеми со бубрези и уринарни инфекции кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од ШноличкаМала, 27 декември 2018.

1. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Treba da zakazite se razbira doktorot da bide sloboden inace nikoj do sega ne napravil takva kontrola kako tie tamu na detencevo ni pedijatar kaj nas ni nisto se mu bese napraveno.
    Eve broj na whatsapp moze da si pisete ke ve upatat.
    Ima eftini letovi i so avion ako ste bide vo istanbul bolnicava e odalecena okolu 1 cas od aerodrom ima hoteli vo blizina.
    Kje ve upatat so broj za kontakt kako vi odgovafa prevod no pisete im na angliski slobodno ako ne znaete nieden drug jazik ili ako imate nekoj sti znae turski slobodno epten se fini za kontakt odma ke vi najdat i preveduvac

Прикачени фајлови:

2. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Ss nadevam deka ke bide se vo red.
    Bi sakala da me izvestite pisete kako ke bide ako uspeete da pojdete.
    Na primer za konsultacija se naplakja mislam okolu 60 eur e sega zavisi kako ke tece kontrolata

3. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    77
    Taka super falla vi mnogu gospot zdravje da vi dade mnogu vi blagodaram za iskrenosta

4. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Nema na sto slobodno ako treba pak nesto moze da mi pisete tuka sum. Gospod zdravje na nasite decinja Gospod da gi cuva.

5. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    77
    Toj doktor kojovic imate li broj ili vo koja klinika raboti da stapime vo kontakt so nego

6. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Napisete tuka ke prosledat tie od bolnicata odma.
    uroloskicentarbeograd@gmail.com

7. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    77
    Dali moze da se cueme direkno preku tell dokolku e mozno utre dali vi e problem

8. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Moze vi pisav vo razgovor

9. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    77
    И да се надоврзам дека бактеријата е резистентна на сите антибиотици само е сензитивна на гентамицин. Искуство со овој антибиотик на толку мало дете. Ептен сум под стрес овој период

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.631
    Допаѓања:
    37.032
    Др. Којовиќ беше на 1ви овој месец во Систина. Следно доаѓа за месец, месеци пол.

11. EAAB

EAAB Нов член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1

Zdravo, sinmi e 4 meseci i ima vur isto taka na mocniot kanal ima nekoja precka sto ne dava cela urina da izleze, od koga se rodi nosi urinaren kateter. Vo januari ke treba da se operira kaj Dr Djordjevic vo Beograd. Utre treba da napravime Dmsa scan na bubrezite i mnogu se plasam sto ke kazat.
    inace hidronefrozata koga se rodi bese 5-ti stepen levo 3-ti desno so kateterot sega e 1-vi stepen levo a na desniot bubrek veke nema hidronefroza

12. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Na moeto detence mu bese najdeno VUR no kako posledica na toa sto imase takanarecena mreza vo mocniot meur koja trebase vo najbrz rok da ja otstranime. Taa mreza ne se gleda na eho sto go pravat kaj nas nitu so katetar koga se pravi so eho ne se gleda. Nie se operiravme vo Turcija i sme super. Tamu pravevme rengen snimanje so katetar na koe se moze jasno da se vidi. Taka da ve molam i vas konsultirajte se so drug doktor. Bidejkji nas dr. Djorgjevic ni tvrdese deka mocniot meur mu e cisti isto kako i Dafina. A bese sprotivno imase precka koja predizvikuvase VUR.

13. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Bi ve zamolima da se konsultirate so dr. KOJOVIC nekade pogore ostatov mail vo bolnicata kade raboti. Dr. Djorcevic e toj koj sto i na nas ni rece da pravime nadvor urina so katetar dodeka moeto detence bese 2 meseci fala na gospod sto ne na pravivme zatoa sto kje bese caba. Toj niti go vide detemcevo mu odnesovme samo snimki i negovata odluka vednas bese odma operacija. Nemojte da dozvolite bez da vidite dali ima mreza na mocniot meur, a toa se vika posterior urethral valve i se javuva kaj maski deca

На EAAB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Nie bevme vo Turcija i sme mnogu zadovolni da bevme na privatno no kako sto se ni kazaa tamu ovde nikogas nema da go dobieme toa, jas so sopsveni oci bev prisutna na samoto snimanje kako sto sum napisala pogore vo razgovorov i se jas jasno vidov. Mnogu mi e zal ato nemame uslovi kaj nas i tehnologija no ve molam pred da bi dozvolile da vi se operira detence proverete se jasno. I da kakva operacija treba da vi pravat sega?
    Na moeto detence endoskopski mu go ostanija toa znaci nema nikakov rez. I da vo Turcija ni rekoa deka toa so katetar nadvor sto vadat e mnogu rizicno zaradi infekcii ne treba da se pravi. Treba da se vidi jasno se.

15. EAAB

EAAB Нов член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    I nie imame posterior urethral valve, ama deneska dobivme rezultati od dmsa scan i izlezw deka imame samo eden funksionalen bubreg a bas leviot sto djordjevic sakase da stavi kateter od nadvor e nefunksionalen. Ke se obidam da stapam vo kontakt so dr kojovic

16. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Neli vi rekov iskreno so site sto dosega sum se konsultirala kako pacienti ne se zadovolni od Djordjevic. Slobodno pisete mu na dr. KOJOVIC pratete mu snimki nas mi kaza koga bevme 6 meseci odma da go sredime toa. Nemalo ni potreba da go vadite toa so katetar mozebi i go izgubivte bubregot poradi toa sto ne ja ostranile mrezata. Mora vednas da ja ostranite sekoj den e vo prasanje za toa.
    Nie bevme vo Bht Clinic vo Turcija slobodno konsultirajte se i tamu na web stranata imate broj od whatsapp i se otvoreni mnogu za komunikacija vednas ke vi odgovorat. Nie pravevme MAG 3 se vika toa nesto slicno kako Dmsa no taa tehnologija pokazuva totalno se i kako.obicen covek ke razberis sam se se gleda. Od iskustvo nie ne sme zadovolni od balkanot za toa iskustvo so mrezata bidejkji ne ni znaele deka ima a najstrasno e sto nitu ne prifakjaat deka zgresile, a iskreno i Djordjevic e toj koj sto raboti samo za pari ajde daj mi 5000 eur i ke sredime vika strasno. Nie bevme vo nekolku bolnici vo Turcija koj ni go kazaa istoto no i tamu ima nekoi koi rabotat samo za pari no fala na gospod vo Bht Clinic ne bese toa navistina doktorot ne sledi celo vreme i ni ka dade vistinskata dijagnoza za koja zamisli se sredi se bez operacija tuku samo kako so katetar vleguvaat vnatre i ja vadat mrezata.
    I da znaete ako treba tuka da vi ja vadat mrezata ve molam nemojte da odite kaj nikoj drug osven kaj Kojovic mnogu se rasprasuvavme i na pacienti od Belgrad koi ni go kazaa toa deka toj e najdobriot za toa pa duri i Dafina ni kaza deka toj e najdobriot za toa.
    Ve molam kako.majka znam kako e se ne dozvoluvajte da vi go operiraat. Proverete se uste ednas.
    Gospod zdravje na nasite decinja

17. Adelaaaa

Adelaaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Eve vi mail kojovic.dr@gmail.com pratete mu se objasnete mu se i najubo da go posetite bidejkji poinako vi e situacijata od nasata nie iako odevme vo turcija mu kazavme deka ke odime toj ni potvrdi da go storime toa najbrzo a vie uste pobrzo mora da go storite toa golem e rizikot za drugiot bubreg da ne se osteti.

На EAAB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hilada

Hilada Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Zdravo.....maloto mi e 10 dena ,uste vo bremenost mi bese dijagnosticirana hidronefroza kaj bebeto...... Za utre zakazano pregled kaj doktor Risto Simeonov vo Sistina......me interesira dali nekoj ima iskustvo so ovoj problem i mislenje za doktor Simeonov dokolku ima nekoj da spodeli kako tece pregledot

19. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    77
    Здраво, некој искуство со протеус мирабилис кај дете од 2,5 години. Прво една бактерија па сега оваа. 250000 е застапеноста. Матичната вели дека не е за антибиотик, а она чат пат се жали дека ја пече при мокрење

20. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    77
    Dali znae nekoj kade moze da se najde sirup pieloseptil vo skopje ili opsto vo mk?