Vo Skopje jas barav nemase nikade posle ni kazaa deka ima Veles vo apteka ziva farm go nosat od turcija imas broj na google javi se i ke ti kazat bidejkji nosat samo po narachka i stignuva za dva dena obichno
Jas go kupuvam od Ziva Farm Veles samo da se javis na ovaj broj 043251005 da si narachas i za dva dena da si go zemis. Jas kupiv pred edna nedela.
10 дена пиеше антибиотик за бактерија во урината. 3 дена како не пие и се појави долу црвено дури има по малку бело. И после мочање пушта по некоја капка во гаките и вика мамо помочав се. Искуство мајки. Моментално пие дофирин 1/4( до дека да го најдеме сирупот пиелосептил)
Здраво. Дали некој има искуство со проф. Дафина кузмановска ? Малиот веќе шовеќњ од 1 месец мокри по малку но многу често. Нема бактерија, ехото уредно. Докторката смета дека се работи за дисфункција на мочен меур, или меѓу народот хиперактивен мочен меур. Денес 2 ден како водиме дневник во мл. Колку мочка, колку течности пие и сл. Рече дека ке го стави на терипија со дитропан. Ако имате некакво искуство со ваква состојба ве молам споделете.
Zdravo majki....ako nekoj ima iskustvo ve zamoluvam da spodeli....maliot ima 4 meseci i sledna nedela treba da pravime ispituvanje za refluks so kontrasno sredstvo vo sistina....me interesira kakva e procedurata dali e bolno za bebe ,kolku trae i kolku e gore dolu cenata za ova ispituvanja..sekakvo iskustvo ke mi bide od pomos ......odnapred vi blagodaram
Здраво ќерка ми имаше ВУР кој и беше дијагностициран на година и пол,сега е скоро шест години и е добро не пие веќе терапија. Инаку ние снимањето го правевме во Плодност Битола, бидејќи само таму тоа снимање беше без зрачење, за во Систина незнам дали е без зрачење. Во Плодност беше 15000 ден, но сигурно има промена во цена, најдобро да прашате.
Кузмановска. Не ми текнува баш, во вторник и во петок мислам дека доаѓаше само попладне. Јави се во Ремедика и прашај за поточно.
Моето е со хидронефроза ан едниот и рефлукс да деугиот бубрег, дијагностицирана е во бременоста, од само раѓање е на антибиотик. Откако се вративме во МК го водиме кај Дафина, задоволна сум од неа и од сите контроли и прегледи. Обично контрола на 3м и во меѓу време сируп(ант) ќе се види натаму како ќе се продолжи, треба да порасне малце. Засега е добар немал инфекција ниту проблеми, 1г е. Внимаваме максимално на хигиена и тоа е тоа. Правевме и испитување за рефлукс ви Плодност, исто Дафина го гледаше, работи и таму. Јас би ти препорачала да не правиш во Систина со контраст туку во Плодност ако има скоро термин. Внуката беше со рефлукс исто и сакаа во Систина да ја оперираат одма(многу беше мала) Во Белгија каде што живеат и рекоа дека до 3год не мора да се оперира зошто веројатноста да биде потребно што помал зафат или да се реши рефлуксот сам од себе е голема. Не се реши сам од себе ама зафатот беше многу лесен кога наполни 3г. Истиот совет и ние од Дафинка го добивме, плус у Плодност она гледа и ќе ја знае целата историја од прегледот предходно што е доста олеснително. Не се плаши ќе биде во ред. Процедурата не е болна ама за нив е малце мачна и сигурно ќе плаче и тешко ќе ти е да го гледаш, ама брзо минува, мора да се направи ќе стиснете заби. Прегледот трае 10тина мин, можете да бидете внатре со него, резултати од мокрача ќе ви бараат ако може да однесете, ќе ви објаснат на телефон се што треба. Околу 13000 кошта прегледот. Ако нема рефлукс нема потреба од ант и само со контроли ќе биде. Кај нас на тој бубрег што мислевме дека ќе има рефлукс,што е со хидронефроза од 2-3 степен, нема, ама другот кој изгледа здрав е со ВУР. Среќа и двата му функционираат добро, и тоа се кажува на прегледот. Ако не функционира ќе закажат зафат во тој случај. Ние сме со пиосептил сируп и јас го земам од една жена од СК(го носи од БГ, обично за недела дена стигнува, ако треба контакт ќе ти дадам) Кај Дафина закжи по телефон број на ремедика.Со лесно.
Iskustvo so operacija na cisticen bubreg, dali drzavno ili privatno, ako moze da spodelite iskustvo kako ste pominale pokonkretno okolu intervencijata.
Мислам дека ништо, евентуално чај од брусница или пак капки на прирдона база, зависно од возраста на детето.