1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со бубрези и уринарни инфекции кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од ШноличкаМала, 27 декември 2018.

1. Lady_S

Lady_S Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Dr. Nadica-Sistina

2. Gossipgirl31

Gossipgirl31 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    53
    Така и си мислев. Децата од кај Надица ги викаат хидронефроза 1-2 степен на клиника. Дебилката си поставува дијагнози за само контроли да има, пари да си влече. Од 10 деца 2 стварно имаат дијагноза. Те молам однеси го на второ мислење кај др Тасич (во ПЗУ Пантелејмон работи), др Нора Абази на клиника или кај др Бисера. Моето излезе дека немало ништо и за џабе антибиотик пиело. А САКАШЕ И ДА И ПРАИ ВУР, КАТЕТАР ДА И СТАВА ДА ЈА СНИМА, НЕ ЗНАМ ШТО...

На feminapp и Nadi_D им се допаѓа ова.
  3. Nadi_D

Nadi_D Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Исто искуство имавме и ние.

4. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    92
    Doktorkata Dafina se povlekuva,kade sega ke gi nosite vasite decinja?

5. simona30

simona30 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ние кај доктор Бисера на детска клиника.

Испитување за ВУР (цевус) каде правевте? Во Систина дали е без зрачење како во Плодност?

6. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    110
    Мајки здраво.
    Во 30та недела во бременост ни е откриено прво пиелон од 10мм на десен бубрег. Во 35 недела, хидронефриза од 3 степен. Дали може некоја мајка да ми пише совет,искуство како сте поминале што следи после раѓање , дали се намалил степенот дали сте примале терапија? ви благодарам однапред на одговор

7. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    92
    После раѓање ке идете на нефролог да направи ехо на бубрезите на бебето.

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Истото ни го направиа и мене во бременост после и кај Дафина ме поболија од стравови, само Ташиќ во Пантелејмон! Се друго е за пари убаво кажа…

9. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Како расти бебето хидронефрозата ќе се повлекува сеуште му се оформуваат ѕидовите на мускулите немој да се плашиш бегај подалеку пд Систина и Ремедика… идиотки од докторки

10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.642
    Допаѓања:
    187.097
    Зависи од тоа што точно има, дали стеноза или рефлукс, а тоа може само после раѓање да се потврди. Ние бевме на ехо кај Дафина во Ремедика и Тасиќ, тогаш работеше на клиника. Истата дијагноза стеноза и степен на хидронефроза ја потврдија и двајцата. Првото испитување беше ехо, па проверка за рефлукс, па кога тоа беше негативно, нѐ испратија на дтпа скен мислам се викаше, а на крај на магнет. Инаку Тасиќ самиот нѐ испрати кај Дафина и таа го правеше испитувањето во Плодност во Битола каде беше тогаш единственото во Мк без зрачење или бар со минимално. Сега не знам како е. Ние бевме со хидронефроза трет степен и мораше да се оперира. Истото и двајцата ни го кажаа. На година и нешто ја оперираа.

11. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    110
    Фала на одговор
    Степенот беше установен во бременост или после раѓање ?
    До годината дали примаше нешто терапија? Дали имаше болкии детето ?

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.642
    Допаѓања:
    187.097
    После раѓање. Во бременост ми кажа докторката дека е зголемен бубрегот. Искрено не се сеќавам баш на сѐ, одамна беше, ама тогаш она ми рече дека може бебето е и така наместено и притиска на бубрег, па задржува урина. Но секако постои и опцијата нешто да не е во ред. Инаку немаше никакви проблеми, но постоеше страв дека може да направи ако не се оперира. Кај неа беше стеноза и каналот беше тесен, па затоа бубрегот не се празнеше како што треба. Мислам дека рефлуксот повеќе прави проблеми од типот на инфекции, ама и тоа се средува. Знам која грижа ја имаш и низ што поминуваш, ама сакам да сфатиш дека што и да е, најважно е дека има начин да се среди. Може да се среди и само по себе, но може и ќе треба операција. Ако треба, ќе се помине тоа и после сѐ ќе биде во ред :)

13. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    110
    Извини мајка што те гњавам до прашања ептен сум и ја преплашена ма да сега не може ништо да се наорави додека не се роди .
    Како ја поминавте операцијата? Дали беше лапараскопски или класична ? дали после тоа имате пак некакви компликации ?

14. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    92
    Пиши ми