Проблеми со бубрези и уринарни инфекции кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од ШноличкаМала, 27 декември 2018.

1. TT@

TT@ Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so dofurin.?Maliot go pie veke dva meseci,i ima silni grcevi.Imam slusnato deka ovoj lek steti na zeludnikot.

2. Pavlos

Pavlos Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    8
    Dali moze nekoj da mi kaze koja e cenata za pregled kaj Kuzmanovska vo remedika?

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    3200

4. HristinaChris

HristinaChris Нов член

Се зачлени на:
    4 јуни 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакам да прашам искуство со рефлукс како се третирате и дали мора на операција :( Многу сум загрижена ,постои можност од инфекции нели а јас не знам тоа како да го спречам :(
    Тасиќ и Кузмановска не ми кажуваат исто :(

5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Тоа најмногу зависи од тоа колкаво е детето, дали пие уроантисептик, дали имало уринарни до сега..... Што е тоа што докторите различно кажуваат? Нема начин како да внимаваш повеќе, освен да пие уроантисептик и често менување пелени или подобра хигиена, да не седи какано....

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SoniD

SoniD Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво
    Ме интересира колку долго може да се Пиелосептилот?
    Ќерка ми го пиеше година и пол и во тоа време немаше инфекции, го прекинавме и по 2 месеци почна пак со инфекции и сега мора пак да го почнеме

7. HristinaChris

HristinaChris Нов член

Се зачлени на:
    4 јуни 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Bebeto e 41 den veke,dosega nemala ama meki sekoj den e rizik.Imame Reflux I pieme profilaks

8. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Погоре има искуства, ама ако веќе сте запознаени дека има рефлукс и пиете пиелосептил, тоа е се што може да направите. Внимавај на хигиена, ако е девојче полесно стигаат бактерии, нека не седи какана, менувај пелени. Ако доиш, ти пиј брусница, не јади шеќер и благо. Како ќе расте би требало да се средува.

На HristinaChris му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SoniD

SoniD Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дали некој има направено интервенција за рефлукс со ДЕЛУХ ПАСТА во Систина кај др.Џорџевич, да сподели искуство ?

10. Mama_M

Mama_M Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали некој знае каде може да се најде сируп Пиелосептил? Од Куманово сум и тука никаде го нема, а и во некои аптеки во Скопје го барав. Во Грција ни бараат рецепта за него.

11. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Во аптеката во Систина го имаше тој грчкиот. Поскап, за помалку пати. Заборавив како се викаше.
    Од Турција побарајте да ви донесат преку некого.

На NateMia и Mama_M им се допаѓа ова.
  12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Maliot mi e 4ipol meseci mu otkrija klebsiela na urina, mu dade doktorkata pancef 10 dena, bidejki bese i so temperatura 3 dena i me prakja na eho na urinaren trakt? Mnogu sum zagrizena dali nekoj ima iskustvo.

13. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    1.972
    Здраво мајки најсилни и ние поминавмр низ хорор 3 дена тт изгоре малата година и 4 месеци е отидовме дрзаавна веднаш кога крена и таму не те гледаат од таму во систина не задржаа тт 40.6 немав душа ја испобоцкаа се изнамачи изгоре испадна уринарна незнам од што се добива кога внимавам најмнпгу на цел свет на хигиена и се ама ете бидна инфекцијата на левиот бубрег од 2 степен дзебелување не пуштија од болница со сеуште високо црп 40 ама пие сега панцеф и ни дадоа апчиња за да не фати пак инфекција имате ли искуство некоја од вас преплашена сум неможам се мислам нешто лошо инаку не спомнав бактеријата е ешерихија коли

На danichap и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. majadimo@gmail

majadimo@gmail Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Ке си пиете некое време сирупче за одржување на урината стерилна да биде. После секое какање задолжително бањање ... и ќе се прати со почести уринокултури

На mjay.yyy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    1.972
    Така и правев после секое какање ја миев со вода ама некој друг не пазел изгледа за жал што ми е најкриво

16. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    1.972
    Наодот е ваков
    Лев бубрег со уредна форма, отечен застој во пиелон 1-2 стрпен
    Мочен меур со задебелеб зид
    Присутност на бактеријата е 250 000

17. macka.te

macka.te Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    34
    Мајка колку денови имаше температура? И која терапија ја примаше?
    Исто јас со внука ми, во петокот ја однесовме во Систина со иста дијагноза како кај вас. Прима лендацин, ама уште има температура.

18. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    1.972
    ТТ имавме 3 дена исто примавме лендацин и цело време брше на инфузија тт ќе се намалеше и пак почнуваше тресење и качување 40 после 3 дрна се намали почна да станува ама сеуште течеше инфузијата кога заврши не пуштија ни дадоа панцеф еве уште пиеме и после тоа апчиња за заштита 1нмесец пред спиење треба да пие многу сум исплашена недај боже пак да се повтори
    Вие колку имате тт ? Ја видоа ли на ехо бубрезите ? Души мили

19. macka.te

macka.te Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    34
    Внука ми 39.8 и беше највисока. Првите денови и се качуваше за 2 сати, од 3Ја видоја на ехо и левиот бубрег и беше повеќе потечен од десниот.
    Највисоката ТТ и беше 39.8. Првите денови и се качуваше за 2 сати, а сега за 7-8 сати. И правеја и ехо. Двата бубрези задебелени, левиот повеќе.
    Души.. толку малечки а со толкави маки.

20. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    1.972
    Леле многу ми е жал кај нас тт беше 40 .6 ќе се симне и пак за 5 саата ќе се качи многу ми е мака сега како сте ?
    Кажете таму да и дадат пробиотик зашо заборавиле кај нас катастрофа се изнервирав многу и цело газе лом вриштеше и пролив доби од антибиотикот