Проблеми со зачнувањето

Discussion in 'Бременост' started by Zaljubena111, Feb 20, 2010.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Долго време( веке 1 година) се обидуваме да направиме дете со маж ми , но никако не ни успева, сум посетила и гиниколог се е во ред со мене а и со него не знам што може да е проблемот, дали знете каде да се упатам?поз

lovely-girl likes this.
  2. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Може да е се у ред со вас 2ца но да сте премногу напнати или недоволно опуштени.Па затоа не ви успева затоа што мислитее... за тоа дали ќе ви успее или не.Едноставно уживајте и не мислете што и како ќе биде понатака. :mrgreen: ;) Позз. :D

valeeentina likes this.
  3. irenna

irenna Популарен член

Една моја другарка цела година пробуваше со дечко и (сега маж ) да добијат детенце и неможеа а се беше во ред со нив. Она се пожали на гинекологот а тој и даде некој апчиња, незнам како се викаат. Девојчево баш ми кажуваше како откако почнала да ги пие , на следните плодни денови одма забременила. Побарај од твојот гинеколог да ти препише некои апчиња да ја убрзате малку постапката. Со среќа, па кога ќе бидне работата пофали ни се .

4. femina90

femina90 Популарен член

со среќа млада мамо :)

5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

ВИ БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ, АКО САКАШ ПРАШАЈ ЈА ДРУГАРКА ТИ КАКО СЕ ВИКААТ АПЧИЊАТА.ПОЗ

6. babyketi

babyketi Популарен член

Apcinjata se vikaat klomifen i NEMOJ na svoja raka da gi pies.
    Isto taka treba da se proveri mazot ti i toa ke si odi na urolog,ako do sega ne bil i ke si napravi spermogram da vidi kolku i kako mu e kvalitetna spermata.
    Isto taka se e do psihata..koga k ese opustis se ke si bide.
    Probaj pocni so nesto da se zanimavas sto ke ti go otrgne vnimanieto i KE BIDE!KE VIDIS!

7. majatri

majatri Истакнат член

Jas kolku sto znam do dve godini se ceka prirodno da se sluci bremenosta, posle toa treba da se prezeme nesto, no mnogu e bitno na koja vozras ste zosto nekogas 2 godini e predolgo.
    Nekako otpusti se i ne misli celo vreme na toa, ako pomine podolgo vreme posle ke se bara resenie, sega za sega ne se optovaruvajte zosto i psihata strasno deluva na se. Mnogu moi prijateli nemaa deca po poveke godini 8-9 sega za sreka skoro site od niv uspeaja i si imaat deca.
    Pozdrav od mene

mdb likes this.
  8. marija28

marija28 Истакнат член

Spored mene od iskustvo ti kazuvam jas imam 2 god sin i mnogu se namaciv za nego ti preporacuvam pregled kaj dobar ginikolog pr orxangiski od stip .Imam odeno kaj nego mn e dobar kaj obicen ginikolog ne odi prvo napravi si i papa test.se ke dojde na red no treba vreme i za vtoro dete pak ke napravam papa test i kontrola od strav bidejki so prvoto imav abortys na 2 ipol meseca . SO SREKA......

9. bona

bona Популарен член

vaka, jas nemam problem so toa, mlada sum uste ;) sestra mi go ima ovoj problem,veke 6 godini e mazena,dobro vo pocetok i taka nemase planovi za dete, no poslednive 3 god da,redovno odi na kontrola, se e vo red so dvajcata, ima napraveno invitro pred 6-7 meseci,i toa ne i uspea. sto mislite vie,ima li nekoj vakvo iskustvo (problem),aj dajte nekoj sovet ve molam,sto mislite vie (sakam da stanam tetka :P ) pozz

10. julie77

julie77 Форумски идол

Вака Бона..Не од мое искуство туку од искуство на блиски или пријатели..Се е во психата..мора да се биде опуштен и да не се замара со тоа дали ке биде,зошто ,како...Пример...Од наши пријатели ќерката..подолг период во врска и во брак се со сопругот..Нормално кога сакаше веќе да има детенце..проверија, се беше во ред ама никако да се случи..2 пати е ин витро правена и од толку нервирање ке биде ли,ке издржи ли итн.А во меѓувреме и со работата не била сигурна дали ке биде сигурна..двата пати не го додржа ембрионот..И после тоа рекла што ке биде биде..Опуштено..дури и з работата и се среди..не мислела дали ке зачне..и туку одеднаш почнало да и касни мен., да и се пријадува нешто што до тогаш и не јадела..мачнини и на гинеколог само добила потврден одговор :) ..Само нека биде опуштена и она и сопругот,нека не се оптеретуваат..само по себе ке си дојде. :!:

11. bona

bona Популарен член

fala mnogu

12. kuklicka1

kuklicka1 Истакнат член

Zdravo na site sajtov e prekrasen i mnogu korisen,sakav da prasam za sovet so partnerot se obiduvavme 2god za baby ginekologot veli deka se e ok osven sto rece deka imam matka vo obratna polozba i deka toa ne e problem,no spored drugi mislenja mislam deka mozebi e vo toa problemot,slusnav deka matkata moze i da se svrti so pomos na zeni sto go znaat toa,i stalno imam mali bolki pri odnosi ve molam za sovet ..pozdrav do site vas :|

Адрија likes this.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

хехе, еве имењачка. Моја најдобра другарка има матка како ти, и докторот исто и рекол дека нема проблем за зачнување така што не би требало да е до тоа. + и мајка и исто така имала извртена матка (генетски демек се пренесувало) па си родила две деца. Немој да се обвинуваш не е до тоа сигурно. И само опуштено. ;) со срека

14. kuklicka1

kuklicka1 Истакнат член

Fala za podrskata imenjacke :) isto ete vcera dobiv a denes zabelezav pri odenje vo wc toa sto bi trebalo da go imam vo tekot na ovulacijata go imam sega vo crvena boja znaes ona ligavo rasteglivo i veke se mi e cudno i neznam kaj kogo da se obratam imanjacke daj mi sovet pozz do tebe :*

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

совет од мене - Правец на гинколог ;)

16. lalezzz

lalezzz Истакнат член

da otides kaj nekoja zena sto znae da masira i da ja vrati matkata vo pravilna polozba.toa go znaat postarite zeni,no ne sekogas uspeva.eve primer i jas imam takov problem-sve ispravno no..nema rezultat pozitiven.probav kaj edna za masiranje no i od toa nisto ne bidna i se otkazav.otkako me izmasira me vrza so marama i trebase 3 dena da ne ja vadam i da ne krevam tesko no takva mi e rabotata i zaebav rabota,plus mi rece nozete cesto pati da gi krevam visoko i pri samiot cin koga ke zavrsi da ne se stanuva odma tuku nozete u vis cccc...probaj vidi neznam sto da ti recam ,no ovaa zenata maserkata dosta se falese deka zabremenuvale posle nekolku pati krevanje t.e.mestenje na matkata.

17. kuklicka1

kuklicka1 Истакнат член

Blagodaram za sovetot :) ke se rasprasam za nekoi zto znaat da go rabotat toa sepak mozes da mi pises ako sakas od kade e taa zena sto ti bese ili br nesto od nea a i nemora javno pozzz do tebe i ti sovetuvam i na tebe pak da odes ;) ako veke navistina pomaga toa pozzz

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Девојки не паничете толку. Се потсетив да ја посетам темава затоа што конечно после 9 години чекање се роди моето најмало братучедче вчера :inlove: Кога се сака се се може. Тетка ми пробуваше секако, и по вештачки пат, но не биваше едноставно. Чекаа 9 години да имаат бебе. Конечно се роди тоа мало и долгоочекувано злато вчера. И тоа по најприроден пат. Се обидуваа, еднаш пометна тоа се случи пред околу 2-3 години и сега конечно Бог ги благослови. Пресреќна сум за неа. Најголема желба и беше тоа :) Конечно на 29 години стана мајка :inlove:

karak likes this.
  19. annnni

annnni Популарен член

Девојки да ве прашам доколку ембрионот е сместен вонматрично,не може понатаму да се рзвива или како...?пишите ми ве молам!!! :(

20. Annath

Annath Форумски идол

Не може да се развива вонматерично Анннни, во никој случај. Ѕидот на матката е единственото вистинско место каде што треба да се всади, плодот не може да се износи ако е вонматерична бременост. Предизвикува силна болка и крварење што може да биде опасно по живот. Плодот се отстранува оперативно, а треба да се откријат причините што довеле до ваква бременост, и ако е можно да се отстранат.