Појма немам што е ова, прв пат слушам, но вака размислувајќи можеби и мојата е таква бидејќи одма,ама ОДМА ми истекуваше спермата од вагината. Јас си ги кревав нозете, ги потпирав на ѕид, си ставав перница под газот и си лежев така пола час. И потоа веднаш на спиење, без туширање и измивање. И нормално сабајлето кога станев само јак млаз истекуваше од мене. И мислам дека токму овие мои експерименти придонесоа до забременување по два неуспешни обиди. Пробај го сето ова, се надевам ќе има +резултати.
На мене па ми рекоа дека ми била назад поставена, не сфатив што значи тоа Како што рече Блонд по неколку неуспешни обиди и јас после секс никако туширање, нити идење по WC , директива на спиење и така се фати
Јас мислам дека единствен проблем со зачнување би бил стресот Фала му на бога јас знам како да го контролирам и моето мало маже сега има 1 година и 6 месеци и дефинитивно се договоривме со мојот сопруг дека е време насиот мал ангел да добие СЕСТРИЧЕ или братче Верувале или не се фати од прва повторно сум тазе бремена сеуште не сум појдена на гинеколог имам закажано за следната недела па ке видиме и ќе се дружиме со сите трудници и голема среќа им праќам на тие што сакаат да забременат.
dali nekoj imal problem so hormonite FSH?dali posle dvemesecna terapija so klomofin se stabilizira nivoto?
Девојки, јас веке месец и пол пијам фолна киселина Folid Acid и денес отидов да си купам од аптека пошто немав веќе и ме праша аптекарката за анемија или за бременост ми треба фолна киселина и јас збунета и казав за бременост и ми даде ТИФОЛ и не ги земав затоа што не знаев во што е разликата, а ми беше срам да прашам Па би сакала да ве прашам ако знае некоја од вас да ми објасни која се пие за бременост, јас не сум бремена но сакам да останам и се трудиме со мојот партнер
како сте феминки?сеуште се мачиме со сопругот да останам бремена,не знам веке каде да побарам утеха.скоро 1 година се трудиме но ништо не бидува.не сум преоптеретена нон-стоп со овој проблем и се трудам да не мислам многу на тоа но сепак сум загрижена.нередовниот циклус е мојот проблем,но подолго време пијам примолут со што ми се регулира циклусот но ништо од бременоста.бев на преглед и во ск.таму ми рекоа дека не ми созревале доволно јајце клетките и имам некои хормонални пореметувања. 3 ден од циклусот- FSH=4.5 LH=14.0 астрадиол=31.8 13 ден FSH=3.1 LH=15.3 пролактин=18.2 astradiol=154 тестостерон =1.38 21 ден прогестерон=0.68 ова ми се резултатите од хормоналните испитувања.ако некој може да ми помогне нека пише.однапред ви благодарам на сите и посакувам сите што сакаме да забремениме во најскоро време да ни се оствари желбата.
i jas go imav istiot problem,mi dadoa klomofin,i pak nisto novo,nekoja ubava vest.Sega prestanav so ispituvanja na hormoni,ne znam dali nivoto posle ovaa terapija se stabilizira,ili da se zacne treba da se bide pod terapija.Sto ti rece ginekologot za ponatamu? [mod-kirilica:hd3lyi37][/mod-kirilica:hd3lyi37]
Дора ништо конкретно не ми кажуваат ни мојот матичен гениколог ниту пак во ск.само ми рекоа дека треба да продолжам со терапија примолут-нор и еве сега утре ке идам за да ми препишат нешто за потикнување на овулацијата.се надевам дека во скоро време ке се радуваме и двете и сите други што имаат иста желба.оптимист сум и верувам дека се е Божја волја,па се надевам еден ден Господ да ни ги исполни желбите.поздрав4е.p.s.vie kolku vreme se obiduvate da zabremenis?
Ние се обидуваме повеке од година,летото месец јули и август бев на терапија со кломофин,ама деновите кога имав овулација имавме само еднаш односи,дека јас не се чуствував добро,едноставно мислев дека ке експлодирам.Потоа ги прекинав сите прегледи и консултации,дека едноставно многу почнав да се замарам во моето секојдневие со прашането кога треба да имам односи.Затоа сега не знам дали нивото на хормонот фсх се зголемил или уште имам дебаланс.Решив да престанам со меренја секој месец на хормони,кога ке биде добро дојдено е.Мене ми рекоа дека јајце клетките ми се мрзливи,и сега не ми е јасно дали секој месец се мрзливи и јас морам да бидам под хормонска терапија за да зачнам?или секој месец се менува балансот на хормоните? Поздрав
здраво јас сум нова на форумов и сакам да останам бремена хеххе. се обидуваме 2 месеци можи е млаку си викам.бев на гинеколог и матичната ми реце да мерам базална температура и еве мерам сега ми е покачена температурата 36.9 ми беше денеска а треба да ми дојди за 5 дена. ако знај некој повеќе за базалната температура ве молам одговорете. И незнам дали да направам тест за бременост или ми е рано а неможам да чекам нестрплива сум. поззззз
па имав добиено на 13 јануарни потоа имавме односи на 19 и на 21 и 23 после тоа на 28, 30 а ми цело време ми се гади незнам дали од помислата дека сум бремена многу ме боли главата и цесто одам во wc
Јас си направи тест 5-6 дена пред да добијам, но имав однос само во плодните денови. Па можеш така ако си нестрплива да си направиш тест, мене ми излезе точен.
Ај да одам ко така да си купам еден ххаха. Па според базалната температура на 28 ми испаѓа плоден ден а знам со останале после една недела од менструален циклус абе многу сум оптоварена незнам како да не мислам на тоа кога секој ден станувам и мерам прво базална и само тука ми брча бубачките хаахха
Земи си и напрај го сабајле на прва мокрача. Па чекаме позитивни резултати. И да се негативни нема да се разочаруваш, можеби е погрешен. Може да е погрешно негативен но не и погрешно позитивен.
Bremena ili...???Mitreba mislenje i poddrska plsss Zdravo!!mene mi bea utrdeni policisticni jajnici i primav terapija so yaz (apcinja za kontracepcija eden mesec)potoa koga otidov doktorkata mi rece nesto kako nemas cisti (a imav na dvata janika) tuku nesto kako meurcinja na janicite i mi zema bris i kazav deka sakam da ostanam bremena i mi rece togas ke te ostavime sega za sega taka bez terapija da vidime dali ke bide nesto ako ne bide nisto potoa ke ti prepisam terapija i naredniot mesec nisto mi dojde na treti januari pred edna nedela bev da gi odnesam rezultatite od pap-testot gi vide i mi rece se e vo red dobro e samo mi prepisa vaginalni (nistatin ili taka nesto)racunajki trebase da mi dojde na 1vi ovoj mesec no ni traga ni glas do sega od menstruacijata (fala mu na GOSPOD)a eve veke dve nedeli osekjam bolka vo polovinata i grbot i toa mnogu cesto i poslednite denovi tapa bolka vo dolniot del na stomakot ama imam slusnato deka simptomite se isti bez razlika dali si ostanata istite simptomi gi imas vo periodot koga treba da ti dojde iii po seto ova mozno li e da sum ve molam spodelete nekoe iskustvo,mislenje so mene mnogu ke mi znaci lele kolku sakam da sum ostanata aj pisete pozdravce i so sreka na site sto sakaat da ostanat
Bremena ili...???Mitreba mislenje i poddrska plsss најдобро ке биде да си земеш тест и да си провериш вака нема никако да знаеш само ке мислиш и ке се нерввираш купи си тест и види.......... ако можеш да издржиш почекај уште некој ден а ако не уште утре се тестирај.........СО СРЕКАААААААААААА ти стискам палци и чекам одговор
Bremena ili...???Mitreba mislenje i poddrska plsss па бидејќи требало да ти дојде на 1 најубаво ќе е да си направиш тест за сигурно оти доцнењето може и да е од нешто друго.... можно е да си бремена ама и немора да значи затоа провери си!!!!