Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со зачнувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Zaljubena111, 20 февруари 2010.

1. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Bremena ili...???Mitreba mislenje i poddrska plsss

јас пред да добијам ги имам тие болки во грбот и долниот дел на стомакот...ама од кога ќе поче да ме били тогаш добивам или после неколку сати...а не да ми траат две недели...одма добивам така да ...ама за сигурно направи си тест...и со среќа :) :*

2. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Bremena ili...???Mitreba mislenje i poddrska plsss

имам читано дека тестот може да биде лажно негативен и јас поради тоа не сакам да избрзам со тест за да не се разочарам најдобро ќе биде да почекам уште некој ден белки нема да ми дојде а на ехо после колку време може да се види бременост???Јас навистина би сакала да сум бремена желбата во мене е поголема од секој сомнеж па незнам фала ви на сите да се надеваме дека сум ако е така први ќе дознаете!!!Значи болката во долниот дел на стомакот ја осеќам ретко ама болка во половината и грбот имам постојано за разлика од пред тоа :( со малку среќа и Божја воља и јас ке се радувам наскоро ако ми е пишано јас некако веке се осеќам како да сум дали од преголемата желба незнам :(

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    еми може да се види и една недела по доцнењето наменструација али тогаш плодот нема добиено срцева реакција и е рано да се каже затоа најарно е да си по4екаш 3 недели

4. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    оооо три недели ми се многу а кој може толку да чека :( ке почекам до понеделник и ќе одам да си ја проверам крвната слика ако има нешто на крвната слика ќе покаже нели иако има поминато само недела дена?????

5. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас првиот пат кога отидов толку рано докторот ме гледаше на ехо и ми рече бремена си ама мн малкѕ и ме прати да правам крвна слика и ми закажа за следната недела пак ама ете тоа беше лоша бременот..........

6. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    цвета неготино

кој чул за цвета од неготино мн жени од неа имале останато бремени и помагала за други работи кој знае нешто повеќе нека пише ви се молам??? на пример каде работи што како работи (дал ибае или нешто друго) и се што знаете

7. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    здраво девојки,како сте?ние сеуште се трудиме за беб4е но безуспешно.скоро бев повторно на лекар и доктокторката ми рече од овој циклус после 5 ден ке примам CIKLOPROGINOVA,па ај ве молам ако некој имал искуство со овој лек нека пише.поздрав до сите и посакувам сите кои очекуваме бременост побрзо да ни се исполни желбата. :f:

8. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ти кажа ли докторката зошто ке го примаш тоа ? нели ти објасни

9. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    sweet woman нередовниот циклус е мојот проблем,но подолго време пијам примолут со што ми се регулира циклусот но ништо од бременоста.бев на преглед и во ск.таму ми рекоа дека не ми созревале доволно јајце клетките и имам некои хормонални пореметувања.
    3 ден од циклусот- FSH=4.5 LH=14.0 астрадиол=31.8
    13 ден FSH=3.1 LH=15.3 пролактин=18.2 astradiol=154 тестостерон =1.38
    21 ден прогестерон=0.68
    ова ми се резултатите од хормоналните испитувања.

заради ова ми ги препиша ЦИКЛОПРОГИНОВА ,а сега сум на ПРИМОЛУТ за да добијам.поздрав4е

10. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срцко немам појма што значи тоа...... докторот нели знае да ти објасне убаво? знам една девојка која имаше нередовна менструација и откако се омажи после тригодишно обидување остана бремена и си роди синче затоа не очајувај ќе биде се........и јас сум многу тажна пак не сум бремена

11. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    свит вомен ти благодарам за подршката.посакувам во најскоро време да забремениш и да не израдуваш,а и сите други да дочекаме бременост.треба само да не губиме надеж и со верба во Бога ке ни се оствари желбата на сите! :* :f:

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  12. carina

carina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    еве и јас да го пишам мојот проблем со забременувањето,првото дете има 5 години и од прва го зачнавме,ама сега пробуваме еве 6 месеци и никако да се случи да забременам,но во меѓувреме ми се поремети циклусот-ми доага на 20-24 дена,па утре ми е 3ти ден од циклусот и ке одам да проверам пролактин.дали некој имал проблем со прерана менструација и кои хормони би мозеле да бидат причина за овој проблем?однапред благодарам.

13. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    И јас имав проблем со зачнување на второто дете, и мене почна да ми доаѓа на 24-25 дена. Јас не отидов на лекар и после 9 месеци дури останав бремена. На првиот преглед гинекологот ми рече дека имам миом на матка и дека тој правел проблем при зачнувањето. Фала богу сеа за сега се е во најдобар ред.

14. carina

carina Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    ти благодарам на одговорот неса,јас бев на контрола и резултатите ми покажаа висок пролактин,па сега пијам DOSTINEX таблети по пола на 1недела и ке видиме резултати,сепак имало причина кај мене за потешко забременување.поздрав

15. AnelijaP

AnelijaP Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    14
    Ајде кој се разбира :) Правев хормонско ипитување на 3 ментруален ден и резултатите се: пролактин 25,8 (0,8 над дозволеното и незнам колку е многу пролактин а колку е малку покачено), ФСХ 6,24, естрадиол 71 и ЛХ 2,74. Некаде прочитав дека ЛХ треба да е 3 пати повисок од ФСХ за да дојде до овулација. Била ли некоја од вас во ваква ситуација? Каква е терапијата?
    Инаку на гинеколог ќе одам дури во четврток, место не ме држи до тогаш! :sweat:

16. firered

firered Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    jas pominav niz 2 ivf proceduri. Znaev deka do kraj e nezivesno i koi se rizicite....no ne znaev deka sepak ke mi bide tolku tesko posle neuspesnata procedura :worried: :worried:
    Punkcijata mi bese na 8.mart i posle 2 dena veke ni soopstija deka oplodenite kletki ne uspeale da se razvijaat dovolno i normalno...Kako minuva vreme-se potesko mi e .......i uste potesko koga ke pomislam na naredna takva postapka:(.ne mi se zboruva mnogu na ovaa tema...no ovde mislam deka e poinaku da prozboram za toa-bidejki sme na edno mesto so istata problematika...

[mod-kirilica:2ujql9ey][/mod-kirilica:2ujql9ey]

17. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    ќе ве молам,гледам дека сте далеку поискусни од мене...јас бев на гинеколог,,,во време кога требаше да има овулација јас имав многу мали фоликули ,две,,едната десно,а таа лево едвај ја виде,многу бесе мала,ми рече нема доминантни,чудно,а треба за два дена да имам овулација,,имам редовен мензис,не сум имала некои проблеми,,,но сега правам испитувања,микробиолошки,,,имам некои абнормалности,,дали мислите дека ради таа некоја бактерија,не можам да имам овулација,,и дека нема да можам да забременам?...ми зеде брис за микробиолошки испитувања,скопје ќе ги праќа...бидејќи на првиот пап ми покаша АСКУС и кандида,воспаление..дали е можно ради ова да не сум плодна?...не сум пробала до сега да забременам,рано мислам дека е,имам 25 год...но дали ќе можам да забременам во иднина,тоа ме загрижува.ве молам,доколку некоја од вас се разбира во ова,да ми помогни

18. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво! Јас го немам овој проблем (т.е. не знам дали го имам, бидејќи со сопругот сеуште не сме се обиделе да зачнеме бебе), но мојата постара сестра (наскоро ќе има 34 год) веќе некое време со зет ми се обидуваат и ништо. Пред една година се случи да забремени, но за жал вонматерично :(. И покрај гинеколошките прегледи (бидејќи имаше мнооогу болки) не знаеше за бременоста (ниту од домашни тестови за бременост, ниту од прегледите кај гинеколог). А бидејќи имаше и крварење (до душа не обилно) не се ни посомнева. Како и да е, бременоста ја утврдија по 4 недели, и за жал мораше хируршки да и биде отстренет и плодот (кој веќе имал срцева реакција ;( ) и јајцеводот ;( . Сега шансите и се двојно помали :( . Сакам да и помогнам некако, но не знам како. Таа е многу нервозна и не разговара со никој од нас на таа тема (ниту со мене, ниту со мајка ми), а плус и ретко се гледаме (не живееме во ист град). Единствено што успеав да разберам дека пред операцијата беа на прегледи и се беше во ред со двајцата. Сега биле и на инсеминација- и ништо. Многу е тажна, многу е нервозна и очајна (бидејќи еве сега ќе полни 34 год - не е веќе така млада). Многу сакам да добијат бебенце, не знам како да и помогнам. Ве молам дајте ми совет(и).

19. FallingStar75

FallingStar75 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, jas pominav niz 4(!) neuspeshni in vitro proceduri i takov horor na nikoj ne mu pozeluvam. Prvite 2 bea vo Sistina, od koi ednash mi napravija transfer na 2 den (sto e ludilo), a vtoriot pat od 10 kvalitetni jajce kletki gi izmasakrira embriologot i ostana samo eden embrion, koj normalno ne se zagnezdi. Psihicki e mnogu unistuvacki, posebno koga, kako sto pishuvash ti, ke pomisli covekot na sledniot pat, i na sledniot, i na sledniot.. Ponekogash si pomisluvam deka macenjeto nema kraj:(
    Kakov e statusot sega, vi uspea li? Kaj mene ne:(

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    ме интересира дали цистите можат да претставувааат пречка при забременување...еве веќе подолг период се обидуваме да останам трудна,имам водена циста на едниот јајник но не ми прави проблеми...