Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со зачнувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Zaljubena111, 20 февруари 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.297

честитки имај си лесна бременост :clap:

На veli4ekate му/ѝ се допаѓа ова.
  2. b-baby

b-baby Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    честитки бремена си безразлика дали е потемна или посветла втората линија направи тест после неколку дека и ке ти покаже двете црти исто црвено се најубаво

На veli4ekate му/ѝ се допаѓа ова.
  3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    Бремена си, нема врска дали втората е помалку или повеке црвена,важно ја има, црта си е црта ;) Честитки :clap:[/qfalka

fala na cstitkite ke potvrdam kaj doktor i ke vi posam se najdobro i im posakuvam na site zeni stoi pobrzoo da gi vidaaat svoite dve crtki

4. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    sabajlevo koga stanav vidov bledo roze boja na gakite sto moze da e toa a pravev test vcera nekni i ednata crta e crvena a drugata edvaj se gleda

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Не го пишувај во сите теми истото миличка, ти одговорив веќе во претходната тема што си пишала, за да не се полнат без потреба сите теми само мислења едни те исти ;)

6. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    bremena sum rezultatot od krvata e pozitiven no plodot uste ne se gleda zdravje za nedela vremme ke odam na kontrola pa moze ke se gleda togas plodot pozdarv i se nadevam u skoro vreme i nekoja druga feminka ke ne izraduva so ubava vest.pozdrav

7. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Здраво.со маж ми се обидуваме веќе 3 месеци,ама ништо.бев на гинеколог веднаш после свадба правев пап и се беше супер,освен кандидата.тогаш немав симптоми,а гинекологот ми рече кога е ти се јави чешање пецкање тогаш да си купам вагиналети и да ставам.ние веќе почнавме да работиме на случај,а вагиналети не сум ставала-дали тоа е проблемот? овој месец пазевме на овулација,плодни денови,па ако испадне да сум бремена не сакам да ставам вагиналети.
    овој месец на маж ми му се појавија црвени точки на пенисот,па си претпоставив дека е од кандидата,се јавив на гинекологот денес,рече да се мачка само со канестен.
    вие што мислите,дали кандидата ми смета да останам бремена :(
    инаку,пијам многу чај од брусница и јогурт,така ми рече докторката.

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Девојки може да слушнам ваше мислење? Денес 15 ден после овулација, а треба да добијам на 22 Септ, направив тест преку крв бидејќи не можев да издржам и ми покажа >2,5, Знам треба да биде поголемо од 5. Дали ова значи дека не сум бремена ;( Многу ми значи вашето мислење.

9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    me molam za odgvor dali nekoja koja od vas vo prvite nedeli koga ostanal bremena i potecelo kafeava boja na gakite i sto moze da bide toa ve molam za odgovor

10. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    zdarvo feminki se sekavate deka vi pisam deka sum bremeena i deka na testot vidov dve crti i preku krv mi se utvrdi bremenost,no denes pak pravev test za bremenost i stoi ke vidam samo edna crta.sto moze da bide toa

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а зошто повторно правеше тест? и каква е состојбата сега, веке сме 29ти.. има бременост?

12. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    nema poveke bremenost neznam zosto pred toa pozitiven a denes negativen

13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    не се секирај , пак ке останеш бремена и ке си имаш наубаво бебенце, само напред и со позитивни мисли :*

14. kic

kic Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    najdragi vo mojot slucaj problemot e sto so mojot decko probuvame da ostanam bremena uste od avgust znaci veke 3 meseci, megutoa ciklusot mi e redoven, toa koga go napravivme vo plodnite denovi i pak nisto:( a ovoj mesec imav custvo deka mozebi ima nesto ama dobiv pred vreme nekolku dena ke ve zamolam za sovet kako da uspeeme i dvajcata sakame bebe !! blagodaram

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    хехехе, девојко, не е толку лесно како што замислуваш, ако факаше од прва, немаше да ја има оваа тема, и сите ќе имавме по 2-3 деца во рацете :) за жал, оние кои не сакаат многу полесно остануваат бремени од оние кои го посакуваат тоа, еве јас, како и многу други феминки сум во брак година ипол, па ништо :( Пред свадбата не пробувавме затоа што и јас како тебе мислев дека ќе фати на прва, и не сакав да сум трудна невеста, ама требало да почнеме многу порано...до душа и не сме нон стоп заедно, такви ни се условите што често ги промашуваме плодните денови, па затоа и не сум толку испаничена, ама секој месец ме фаќа се повеќе паника, цело лето бевме заедно нон стоп, па не биде, познавам парови што се гледаат еднаш месечно, па девојката е бремена.. Така да тоа ти е, ќе си чекаш, бебенцето ќе дојде кога сака тоа и господ, а не ние.. Штом пробувате само 3 месеци рано ти е за испитувања, опушти се и ќе биде (барем така мене ме тешат) :D Инаку и мене почна да ми доаѓа порано 2-3 дена, не е страшно, неколку дена порано или подоцна се толерира
    поззз и со среќа на сите што чекаме

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Неплодност во брак се смета дури после 3 години обидување, малку нелогично ама ајде, наместо навреме да се лечи ќе се чека 3 години.

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Зошто нелогично? Па нормално е , не секоја жена останала од прва бремена и во повеќето случаеви и кај двајцата се покажува дека нема никаков проблем, со направени секакви испитувања покажало дека е се во ред и кај двајцата партнери, а сепак не може жената да остане бремена, па после извесно време забременува и никој не може па дури ни медицината да објасни зошто е тоа така, едноставно така требало да биде, кога треба да се фати ќе се фати. :!:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Ма јасно ми е мене, познавам дури и случаеви каде е констатирана неплодност која не може да се излечи, луѓево посвојуваат и потоа жената раѓа. Сешто се случува, како е господ никој не е. Мислев на тоа дека за тој период може да се започне со лекување, ако веќе се докаже неплодност сакав да кажам, зошто да се чека, а верувајте сум слушнала и такви небулози, немало поминато 3 години и не се испитуваат.

19. SweetDream

SweetDream Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    45
    Според мои сознанија порано било така да се чека до 3 години па да се пристапи кон лекување на брачна неплодност.Денес не е така, максималниот период е 1 година,период за кој се смета дека е нормално за да се дојде до природно зачнување...после тоа следуваат другите испитувања и отстранување на евентуалните пречки и утврдување на причините за неплодност.

20. kic

kic Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    najdragi vo mojot slucaj problemot e sto so mojot decko probuvame da ostanam bremena uste od avgust znaci veke 3 meseci, megutoa ciklusot mi e redoven, toa koga go napravivme vo plodnite denovi i pak nisto:( a ovoj mesec imav custvo deka mozebi ima nesto ama dobiv pred vreme nekolku dena, i se iznenadiv od toa sto mesecov dobiv na 8mi a mi zavrsi na 10 ti. ova mi e zbunuvacki bidejki mene ciklusot mi trae od 5-7 dena.dali e mozebi nekoe znakce deka ima bebe ?:) bidejki imam kratki nagoni na povrakanje ama se mi e nejasno sega... please nekoe sovetce pozz