Dali moze da spreci zacnuvanje ako mazot ima problem so kozata na penisot odnosjo zatvoren mu e? izleguva sperma no kako da vi kazam najverojatno bez pritisok sako spermata kako sperma se izliva i ne znam dali stiga do matkata. Dali ste imale takov slucaj pri neuspesno zabremenuvanje?
Zdravo na site nova sum tuka vo brak sum 1 godina i so mazot mi probuvame da staneme roditeli bevme i na pregledi so nego e se vo red jas imav neredoven ciklus i dve cisti mali na jajnicite piev terapija pominaa sega me maci toa sto se e vo red so mene ama pak nemozam ne mislam mnogu za bebe gledam vo sekoj odnos da sum opustena i psihicki i fizicki sledam plodni denovi ovulacija se ama pak ne biva. Dali imala nekoja takvo iskustvo
Tumor markeri eho piev tableti za cisti pak tumor markeri pa eha i pak isto nema nisto od toa sto go posakuvam
Zdravo devojki , se nadevam deka ste dobro . Jas probam vekje 5 meseci za da zabremenam , no neuspesno . Pred 2 nedeli bev na kontroli i mi kazaa deka imam cista vo desen jajnik i 3 tipovi bakterii . Doktorkata mi davaase vaginaletki i drugi tipovi tableti , a isto taka i na maz mi . Pred 2 dena zavrsivme terapija , i sakam da prasam dali sega mozam da imam odnosi? Posto 7 dena terapija imavme pauza poradi antibioticite . Vi blagodaram
незз што да мислам и колку да му верувам на гинекологов. Пред 2 години позитивна на уреаплазма, исчистено, средено, брисеви негативни.... И така 2 години, контрола неколку пати во годината, се е чисто.... После 2 години гинекологов ме прегледува, нешто изгледа иритирано, сигурно сум за терапија вика, но прво пак брисеви. Е сега стварно незз што да кажам, дали е во право или не.. Брисевите во синлаб, сите негативни, се е ок (иако ја се чуствувам иритирано ама бев настината па викам од тоа е, паднат имунитет) и сега ми вика слушај иако се негативни резултативе, хламидија и уреаплаза тешки биле за детектирање и можно е да не бил решен КОРЕНОТ на проблем, можно е да станува збор за хламидија. Викам чекајте полека се е негативно, ме убедува дека тешко се детектираат тие 2 работи и дека уреаплазмата некад е резултат на потежок пробем е тоа е хламидијата и ми пиша терапија ко за хламидија....што да правам дали да барам вотро мислење? (имав еден спонтант, причина уреаплазма, поминати се одприлика 2 и нешто години)
Брисеви на уште едно место и второ мислење задолжително. Ќе те наклукаат со антибиотици па после кандида па таа лечи ја па во круг. Да уреоплазмата е тешка за лечењр ама јас не верувам да не може да се детектира, барем премногу случаи читав каде во бременост им ја детектираат и лекуваат или ја има или ја нема. Може грешам ама вака доктори што одат со глава на ѕид не почитувам. Што значи "нешто личи иритирано"?