Аххх душичке мила... Ако можам некако да те утешам, докторката ми рече дека овој период бил многу лош за останување бремена, поради многуте инфекции, грипови итн. Ајде Белуфченце, нека ти заврши поскоро и овој месец повеќе да работите на случајот Цунка и немој да се разочаруваш !
нема разоцарување се оди напред ке поминат и овие 4-5 дена па одново работа поздрав и ви благодарам за подрската
Blond па штом ти дал да ги пиеш тие апчиња значи има нешто . Честитки уште еднаш од мене -Сега само релаксирано гледај само да одмараш- и мажето да те слуши повеќе . Му кажа ли нему?
и мене мешево ме боли ама ми е страв да направам тест повторно да не се разочарувам ке почекам уште малку Белувче84 нека поминат 4-5 дена и пак од почеток на работа поз не се разочарувај се ке си дојде во свое време
zdravo i jas veke 4 godini sum vo brak i uste nemam bebe bev na ginikolog i so dvajcata e vo red ve moam za sovet od napred vi blagodaram pozzz [mod-kirilica:emaes3d7][/mod-kirilica:emaes3d7]
Здраво Левин најпрво добредојде на форумов-гледам дека ова тие е прв коментар. Сите што дискутираме на оваа тема сите го имаме истиот проблем-сме биле на гиниколог се е во ред со нас -но сепак бебето не е решило да дојде на свет. Прочитај ја темата можеби ќе најдеш некој совет што ќе ти помогне. Но , единствениот проблем кај нас веројатно е големата напнатост. Но ќе бидеме издржливи смирени и ќе ги чекаме плодните денови со надеж дека баш овој месец ќе биде. Поздравче
здраво на сите се занесов со читање и решив и јас да кажам што ме мачи,во брак сум 6месеци и навистина се трудиме да останам бремена на поцетокот ми бесе она ај си велев има време овој месец сум добила следниот мозеби не откако ке ми помине ми поминува и целата депресија се ево ред но како се наблизува датумот за нов циклус јас секој ден забелезувам промени си ги пипкам градите и сама си велам еве ке ми дојде ме мачи и друго пред стапуванје во брак имав кракка врска која морасе да заврси поради неисстомисленје од прва останав бремена но морав да абортирам тоа ме маце веке со месеци аима една година од тогашгинекологот ми бесе пријател се ми бесе во ред посел тоа редовни контроли си писев таблети за недај бозе некоја инфекција и се помина во ред е од кога стапив во брак поцна да ме маци секој месе е езосто ми дојде од тогас имам правено папа теск се ми еок бев на преглед неколку пати и гинекологот ми вели се ево ред ке си иамс дете но психа ли е сто е ме маци веке со месеци незнам сто да направам последно ми дојде пред неколку дена и ете сега за два дена нека ми заврши и одам на гинеколог морам немозам психа ме убива [mod-tekst:hgoum51w][/mod-tekst:hgoum51w]
не се нервирај кики3047 се ке си додје во свое време. ние една година се обидуваме и никако да останам бременa, така да не се секирај а јатрва ми се цетири години веке 5 и сеусте немаат дечиња. треба само да бидеме релаксирани да не мислиме дека треба да останеме бремeни, да бидеме повеке опустени да немаме стрсови и така. мислам ке ти послужи советов.
Mене ми помага советоот, ама додека читам и си велам „еве нема да се нервирам“ а инаку и да не сакам, потсвесно тоа сама го правам. Може проблем е и тоа што маж ми оди на работа и денот побрзо му поминува, а јас сум цел ден сама дома и нема на сто, само на тоа можам да казам додека водиме љубов не мислам на тоа, но кога се наблизува датумот за да добијам едноставно знам дека ке добијам, и тоа е. Колку и некој да ме убедува не знам, не мозам, така сега ми заврши и најкасно утре или задутре одма на гинеколог, па да видиме онака времето ме убива. Да работам може полесно ке ми беше, немасе толку да се замарам.
vaka pozz i od mene i jas imam eden problem vece 2 godini i nekolku meseci se obiduvame so maz mi no ne uspeva a znam deka psihata e najbitna no nemozam a da ne mislm nema sto ne sum probala no nikogas do kraj bevme i na lekar i se e vo red ve molam za nekoj sovet..pozz
Валееентина, сите не советуваат да не мислиме на тоа, но ете ај како да не мислис, едноставно во зивотот друго не ми фали и само усте тоа за да може мозаикот да ми се сложи. Јас мислам дека не се нервирам или дека сум опустена, но ете зато утре одам пак на гинеколог и да видам сто ке ми каже. Не може се да е психа или да не сме опустени, секако кога само усте тоа ти фали, мислиш жив човек на сто друго. Само на нас е потеско бидејки сме емотивни до крај и јас сетоа тоа го свакам на многу тежок начин и пагам во депресија.
иако се во прашање 6месеци немозам да не издрзам морам да побарам струцен совет. Мислењето е редактирано од МОДЕРАТОР: Ве молиме не пишувајте две мислења едно по друго. Наместо тоа, користете ја опцијата „редактирај“. [mod-tekst:2o2h7qdi][/mod-tekst:2o2h7qdi]
Кики, како што имам напишано и претходно, просечен период една жена да забремени, посебно ако има над 26 години, е шест месеци. Затоа, не се секирај, ќе биде и тоа - можеби веќе следниот месец ќе забремениш! Гинеколозите обично велат до година да се чека, а ако нема бременост после тоа - тогаш се бараат причини. Не се грижи, опушти се, и кога најмалку очекуваш, тоа ќе си дојде. И те разбирам како ти е, кога си цело време дома и не мислиш на ништо друго, само тоа, па тоа ти се врти во глава, што е сосема нормално. Во секој случај, пиј фолна киселина, помага при забременување, исто така јади повеќе листест зеленчук, внесувај било какви витамини, и едноставно - уживај во сексот!
леле луѓе па нема сто не пиев фолна киселина и сто усте не правевме секакви тестови и јас и маж ми но сепак нисто не е еден ден туку 2 ипол години поминаа и нисто пак кај гинеколог пак се е во ред рече психатата била посилна од мене а никако немозам да ги израцунам плодните денови тука едни ми излегуваат кај гинеколог други и сега несто као да пробам со тие кломифен биле ефикасни па ако има некој искуство со нив нека ми казе,,позз и се надавам дека еднас ке се случи тоа сто го посакувам највеќе позз
јас имам 27години пред неколку месеци наполнив знам дека и да одам на гинеколог а тоа ке го направам утре ке биде исто ајде ултразвук вагинален папа тест правев сега сигурно е на ред тест за плодност и се сто треба сум била многу пати до сега ете и сега ке одам а и тоа естрес за мојот огранизам не смао за мене него за секоја зена која го има на некој нацин истиот проблем и последно ко бев ми реце сепак рано ке биде немате нисто опусти се и се тоа не сум пробала со фолна ке земам ке прасам утре а за тие таблети не сум запознаена и нензма уствари која е нивната функција витамини земам и се трудам да јадам здрава храна но сепак цигарите немозам да ги сотавам нема на сто па на нив знаес сама цел ден маж ми на работа и така кога еон со мене не пушам толку се надевам дека ке биде набрзо не само за мене него за сите на форумот за сите се молам ако имате некој др совет рецете ми позззз
и јас сум сама по цел ден и јас цигарите немозам да ги оставам нисто не е страсно сепак ако е во ред со вас како и со мене и маз ми јас се усте се надевам дека ке биде а таблетите кломифен се пијат 5 ден од менструација до 10 ден неколку месеци една моја птијателка од тие апцинја роди близнацинја па ресив и јас да пробам иначе биле за плодност па нисто страсно чим толку работи пробав и тоа ке пробам не одам повеце на гинеколог знам сто ке ми рече усте сега на своја рака ке ги пијам па сто сака нека биде вече поцнав да се разоцарувам се повече и повече и да плацам и така се надевам дека ке биде еден денннн....
за плачење иц не кажувај веке пошнав секој ден да плашам во просек јас сум емотивна ама сега ептен пошнав на друг нашин да ги гледам работите станав песимист голем незнам сто да направам со тие таблети дали да ги земам сама или утре кога ке одма да прашам за фолна киселина и за нив.Цигарите стварно се трудам да ги намалам ама ете неможам кога не сум сама пушам по малку а кога сум сама ко денес некогас претерувам можам и пола кутија па и повеке и правиме конфликтна ситуација со мажот ми незнам што др да направам ке прашам утре мада иц не ми се оди а јас сама инсистирав сега последно ко ми дојде многу стресно и тоа ми делува и жто е најбитно од редовна сега поцна не покасно него по недела дена порано да ми доага