Проблеми со кои се соочуваме при ИВФ процедура

Дискусија во 'Бременост' започната од Ѕвездички, 27 декември 2016.

1. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Taka rece ona za grupa da se formira

2. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Женски еве ја групата. Аднете ја, сега за сега е подесена на ,,затворена,, група значи може секој да ја најди но само членовите да ја видат содржината, да се подсобереме па ќе сменам во ,,тајна,, и додадете ги само тие што ги знаете и знаете дека стварно се соочуват со проблемот. Ќе ја додадеме покасно и Менче Точи, да не ја барам сега во празна група да ја додавам, не би изгледало сериозно од нас.

На DzasX и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    112.169
    Прво за боледувањето од матичните!
    Нема шанси да се промени и да биде повеќе од 15 дена, законот за сите основи и состојби е тој, 15 од матичен за понатаму специјалист и комисија, но и кога комисијата дава без проблем боледување, односно го продолжува што би барале повеќе и би имале замерка?!
    Законот е таков заради контрола, ако е инаку ќе има многу малверзации. Намерно посочив како ми го продолжуваа, првин до трансвер за да знаат дали ќе има, па до тест. Ако е поинаку замисли колку жени ќе го злоупотребат тоа и ќе отсуствуваат од работа, ни ред, ни распоред ќе се нема!!

Проблем ти за боледување немаш, матичниот без проблем ќе ти го отвори, ама проблемот ќе настане од фирмата/газдата што ќе те нема на работа, бидејќи без тебе ќе пропадне бизнисот |(

Посакувам сите да наидете како мојот газда, кога сакаш иди на работа, кога сакаш не иди, боледување земи си колку можеш повеќе, лошо ти е спиј си дома :clap:
    мм ми е газда 8) :rofl:

^^ пред некој ден чув на вести дека ваучер за 4то дете никој не побарал/искористил откако го донеле законот, се прашувам зашто?! :drunk: а за 3то дете ако добро запомнив побарани се 8 ваучери ^_^

^^ ова со групава поглупо неможеше да се изведе!!

4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    Како што гледам и во Бугарија има 3 ваучери.
    Фонд “Ин витро” финансира до 3 процедури! (https://pravatami.bg/5028 ) Сепак текстот е од Apr 24, 2014.
    Разгледував официјалниот (или полу официјалнот) сајт да најдам инфо http://www.car-bg.org/index.html

Еве за Европа, ама за 2009 :(

Извор: http://humrep.oxfordjournals.org/content/early/2012/12/05/humrep.des418.full

Според ова како што гледам Белгија 6 обиди кои се целосно покриени.
    Ме зачудува ова што дури и во Холандија има само 3 ivf ама се целосно покриени.

дали некој од вас живее во странство?
    Можеме ли да најдеме веродостојни информации/стории?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Bugarija ima tri obidi ama tie sto doniraat jk imaat mnogu popusti i samite bolnici davaat kako nagradi za nekoj parovi plus po1 obid

На Sukre93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    пробај да најдеш тоа што го кажуваш со факти. лепејте и линкови, да имаме сите пристап.

мои мили драги пријателки имам прашање. како се собравме така многу на број на фб? многу позитивно сум изненадена од бројот

Последна измена од модератор: 4 април 2017
    На Bebulleee, Lost angel, Acka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
    Здраво еве ме и мене тука....
    Подршка за повеќе ваучери за прво дете, а и не би било лошо лековите за машки стерилитет да ги покрие државата, и малце да ја развие машката свест за навремена проверка на спермограм затоа што се почесто и почесто машкиот стерилитет е присутен

На podravka, pile30, Lost angel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. irencule1980

irencule1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    370
    Sto znaci toa biohemiska bremenost? Te molam da mi pises

9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на: