Ме интересира што значи ова battery health 84%? Дека до 84% може да се наполни, или? Не се разбирам многу
Се полни реално 84% иако покажува 100%, значи намален е капацитетот на батеријата. Замисли шише од литро е 100%=1л Ако го стискаш додека го полниш до капаче 100% ќе биде полно но реално немаш литар ракија внатре
So zadrzuvanje na dvete kopcinja od ednaska volume I toa pomaloto od strana za uklucuvanje na telefon (gi stiskas I dvete I gi zadrsuvas) posle toa odnovo kje ti se pusti telefonot, mislam deka ima na internet kako za koj model da se namesti.
ајде малку помош секогаш кога сакам да се јавам ми се покажува ова: last line no longer available do you want to call using your remaining line? call close ај малку кажете ми како можам да го средам ова
па да телефонот има за две картички но користи една се работи за ајфон 12 про макс, можно ли е оти е сменета картичката за нова бидејќи старата картичка не функционираше баш добро
па не исклучено беше тоа но се среди а што беше незнам го сравив на авинче и го снема најдив на нет и се среди го чепкав во поставки и се среди самото
Не знаев каде да пишам модератор нека премести ако има тема. За телевизор ми е прашањето. Имам Samsung Smart и нешто се случи со екранот како светлината да е намалена се гледа ептен малку само на долниот дел друго се е темно. Глас си има, кога менам програми функционира се само е темен екранот. Како можам да појачам светлина, а не гледам на екран?
Од што може да ми кочи телефонот? Мислев до инста е, ама не е. Земен нов од салон во јануари. Меморија да проверам? не гледам и не чачкам свашта по интернет па вирус некој, мада све е можно Не ми е скршен. Не ми паднал деновиве
Пробај да исчистиш кешови (clear cache), оптимизирај го, избриши не потребни фајлови, апликации, рестартирај.
Како првите 3? Не знам на Ајфон клир кеш да направам Немам ништо за оптимизација Видов сега, 53/64 гб имам Слики многу немам. Сѐ што ми треба од апп имам. Овде ми закочи прееска И некогаш кога брзо пишувам…
Еднаш месечно најмалце turn off, ако е некој постар модел исклучи апдејт и остани на проверена верзија која не кочи. Background refresh исклучи за небитни апликации