Проблеми со мобилни телефони

Дискусија во 'Слободно време' започната од anuskaNESTLE, 23 декември 2012.

1. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.915
    Зошто нема опција unsubscribe? Не знам дали е за овде прашањето. IMG_7691.png

2. БушаваАзбука

БушаваАзбука Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    251
    Зошто вака излегува ми пишува да ја форматирам мемориската картичка, дали броевите ќе ми се избришат? Screenshot_20230615_102800.jpg

3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    40.751
    Се што имаш на мемориската ќе се избриши

На БушаваАзбука му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Доколку некој ми го знае icloudot и пасвордот дали е можно да се најаби од друг телефон и јас да не добијам никакво известување ?

5. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    3.851
    Ќе ти стигме одма на мејл дека некој се најавил.

6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.405
    Би требало да ти стигни известување

7. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    105
    Каде откупуваат постари тел (iphone 5,6,7)

8. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.676
    Мене ми го откупија Iphone SE 2020 во Fixit во Чаир, но треба да одиш до таму да ти кажат дали може да ти го откупат и за колку :) Обично ми кажаа дека не откупуваат стари телефони ама мојот беше ептен зачуван и во последно време им ги барале тие.

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.137
    Допаѓања:
    174.844
    Имам Honor и се океј беше се дур не решив после два месеци игнорирање на нотификацијата за апдејт - да апдејтирам системот. Одредени апликации, пример пребарувачот, рандом "мрзнат" и крешнуваат. Некогаш не "мрзнат" си скролам ама добивам инфо да почекам или исклучам апликацијата. Кога ќе манам почекај и функционира нормално, по некоја секунда известувањето излегва пак, и пак, и пак. Дур не одберам да исклучам, па да приклучам на ново. Вакви проблеми сум немала пред апдејт на системот. Се случва и со други апликации ама најчесто забележливо е на пребарувачот шо го користам. И не знам уствари дали да праќам репорт за пребарувачот или некако да се жалам дека апдејтот е багован. Хелп.

10. Sophitas

Sophitas Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.302
    Го однесов телофонот во мобилара да му сменат екран(ми падна на плочки и морав,екранот откажа)ајде сменија екран,но има некое минимално трепкање,звукот хрчи:(Од што може да биде,дали може пак да откаже екранот?Утре ако одам ќе ми го средат ова со звукот и трепкањево?Некој вакво искуство имал досега?

11. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    3.851
    Можеби од тоа што ти паднал нешто и звучникоѕ да се расипал, нема врска со екранот. Можеш пак на сервис да видите дали се поправа

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.405
    Од паѓањето оштетен е звучниот систем. Нема да го средат, ѓабе е се, од искуство ти кажувам само пари фрлање е.

13. Sophitas

Sophitas Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.302
    Им спомнав дека не ми функционира звукот(морав затоа што страничното копче за отклучување/заклучување не ми работеше,рекоа ќе средиме донеси го пак),но пак е исто,хрчи не се слуша јасно...Може негде да ми го сменат звукот?:?:Затоа што досега не сум го менувала звучникот,не ми узлегил ваков проблем...

14. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    3.851
    Чим ништо не се поправило прв пат, толку е. Подобро зимај нов тел, џабе да го носиш

15. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.405
    Ти кажав од искуство, залудно ќе го носиш пак, нема да го направат, само пари ќе ти земаат и ништо нема да добиеш. Оштетен е целиот аудио систем, не мора да значи дека само хардверот е проблем, некогаш и софтверски т.е електрониката е проблем покрај хардверот, тоа е од паѓањето, тоа е исто како мозочен удар или потрес на мозокот, ќе те оправат малце ама нема да бидеш како претходно. Не си ги фрлај парите залудно.

На Mandela и awkey им се допаѓа ова.
  16. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    15.399
    Проблем со Redmi 12 ,постојано ми се ротира,влегувам во сетингс исклучувам ротација,по некое време пак уклучена стои,само по себе прави така..Помош,чаре?
    Инаку нов е купен пред 3 месеци...

17. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    8.405
    На горниот панел оди во Lock Orientation и нема да ти се ротира екранот. Screenshot_2023-12-26-09-40-06-491_com.android.chrome-edit.jpg

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    15.399
    Како да го тргнеме ова од екран,стиснал синко нешто...се работи за Honor 20 e IMG_20240207_174035.jpg

19. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    557
    Како да направам на гоогле фотос да ми се сејфуваат сликите на друга мејл адреса

20. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.413
    Допаѓања:
    20.861
    Имам еден проблем. Датотеките од word или power point не ми се отвараат на телефонот. Најчесто па скоро и секогаш ми ги праќаат на месенџер, кликам на нив и веднаш ме носи во office (таму отсекогаш сум ги отварала и се беше супер) и цело време ми врти, не ми се отвара ништо. Пробав и на меил да ми пратат да видам дали од таму ќе ги отвори ама не, пак исто. Едноставно не сакаат да се симнат. Па луѓето мора скриншотови да ми праќаат. Некој да ми каже ако знае во што е проблемот и како да го решам? Се си беше океј до пред некое време, се отвараа сите, сега не сака.