Проблеми со мобилни телефони

Дискусија во 'Слободно време' започната од anuskaNESTLE, 23 декември 2012.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.834
    Допаѓања:
    3.181
    Не знам, ама би требало да даваат. Со одредени услови, претпоставувам. Мора од нив да купиш? Мислам, кога веќе сакаш на рати, може од било која продавница... Или сакаш да плаќаш месечно, на сметката за телефон?

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.834
    Допаѓања:
    3.181
    Не знам, ама би требало да даваат. Со одредени услови, претпоставувам. Мора од нив да купиш? Мислам, кога веќе сакаш на рати, може од било која продавница... Или сакаш да плаќаш месечно, на сметката за телефон?

3. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    16.679
    Во А1 даваат.

4. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    43.163
    Да, прашавме може да се земе само уред, на постоечката сметка ќе се додава сумата за рата.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  5. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.972
    Направив фабрички ресет на телефонот, бидејќи имав нешто закачено па ми излегуваа реклами.
    Сега е ок, само кога го скенирам сѐ уште излегува дека има ризик, на сликата Payment environment.

Па не знам дали сѐ уште има ризик и што да правам.
    Ве молам ако знае некој или имал слично искуство нека каже

Прикачени фајлови:

6. Ваљдрин.

Ваљдрин. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    275

На h.ope му/ѝ се допаѓа ова.
  7. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.972
    Фала ти, ќе пробам

8. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.972
    Се среди, фала најмногу, колку е едноставно некогаш ама кога не знаеш добро е да имаш каде да прашаш :D

На Ваљдрин. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    До пред некој ден се беше нормално со задната камера на телефонот , одеднаш се појави оваа црна точка ( кога сум на видео - повик е прилично голема линија , а вака е само точка ) . Не ме интересира што е , туку дали постои опција да се отстрани на некој начин , а да не биде тоа со носење на сервис ( сепак ми е потребен телефонот , а колку ни се сервисерите спретни ќе треба над глава да му стојам за да го среди , под една недела сигурно нема да го заврши , а можеби и месец ) .. Пробано е фабрички ресет ама ништо од тоа .

Прашина или некој вид флека не е , бидејќи е чистен пред да го направам овој скриншот ..

Screenshot_2025-03-14-02-06-00-741_com.android.camera.jpg

10. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    3.815
    Ова изгледа на внатрешно дека леќата е пукната, не верувам дека нешто ќе помогне освен да се смени

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BobyPetar

BobyPetar Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    144
    Оштетувањето е внатрешно на камерата и ќе мора замена, а тоа само сервис. Не е проблемот во софтвер или надворешна прашина на стаклото на камерата.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Smmalliiee

Smmalliiee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Претпоставувам дека е камерата, не заштитното.. Дали знаете колку изнесува поправката? (16 про)
    Благодарам однапред

Прикачени фајлови:

13. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.853
    Допаѓања:
    10.786
    Каде можам да сменам батерија на ајфон 15?

14. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    1.634
    Прашај во мобеликс или ледиком колку им чини поправката. Обично мобеликс имаат објавено на нивната страна ама моментално нема за твојот ајфон, можеби зошто е релативно нов.

15. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    3.815
    Види дали кога ќе отвориш камера има линија или можеби е скроз црна. Ако нема значи дека само надворешното стакло пукнало. Се менува тоа ич не е страшно. Пошо ти е нов, би требало и се уште да имаш гаранција па прашј од кај си го купила, може во официјален сервис да го однесеш.

Ако ти е под гаранција официјален сервис можеш, прашај кај си го купила. Ако не, ледиком, мобиликс и остали, само нз кој се подобри искрено

На bookslover и senjorita-v им се допаѓа ова.
  16. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.853
    Допаѓања:
    10.786
    Се јавив во мобеликс менувале батерија

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Се извинувам што доцнам , сега видов . Мене ме буни што на моменти оваа " флека " ја нема воопшто , просто ја нема . Но од фокус , ни ф . Ако леќата е пукната , нели ќе е ова секогаш тука ? Мислам , не се разбирам нешто многу , ама по некоја логика би требало да не се губи воопшто . Оваа еднаш е на сред екран , еднаш на ќош , еднаш ја нема воопшто , а некогаш е поприлично голема линија ..

Не ми се исплати да ја менувам , подобро нов телефон ќе земам :D . Се работи за Xiaomi Redmi Note 10 pro стар околу 4 години , кој полека но сигурно откажува . Ама сакав да знам дали му има спас за краткорочно ( надевајќи се дека нема да морам да менувам делови кои откажале веќе ) . Со оглед на тоа дека батеријата не е ок , aux џекот откажа начисто , звучникот некогаш знае да дава неартикулирани тонови .. тури му пепелот :D . Ќе го траскам додека не откаже тотално :D потоа Јово на ново :D .

Ви благодарам на одговорите , мислам дека потсвесно знаев дека ќе мора на сервис да оди , ама сепак сакав да слушнам/прочитам мислења од луѓе што умеат повеќе со телефони од мене :sun: .

На awkey и BobyPetar им се допаѓа ова.