Девојки ми треба помош. Пред 3 години ја изгубив невиноста (на 19) , од тогаш сум била со тројца сексуално активна. Проблемот е што до сега ниту еднаш не сум доживеала нешто "WOW" во сексот. Убаво ми е првите две минути а потоа чувствувам болка, печење, недоволна влажност.. Со првиот дечко ми беше така и искрено мислев дека е до него нешто,па не превземав ништо, но истото ми се случи и со вториот и сега еве со третиот што сум моментално. Никогаш немам свршено, нити пак чувствувам нешто посебно при сексот. Отидов кај гинекологот да се консултирам и тој ми кажа дека гинеколошки немам никаков проблем и дека тоа ми било на психичка база. Но сепак не ми е вероватно тоа три години со тројца различни партнери да ми биде на психичка база. Сум имала и секс некогаш и под дејство на алкохол, тогаш сум поопуштена, но немало никаква промена. Имала ли некоја од вас ваков проблем? Стварно почна да ми смета ова и мене, а и дечко ми што не проба сиротиот - џабе. Се пробав од пози,од место, буквално се. Мислите ли дека би помогнало нешто, читав по интернет има некои апчиња, чаеви не знам што..
Kazi mu so sakas.Esperimentiraj sama so sebe,neznam dali me razbiras dopiraj se sama.Taka ke znaes so ti e ubavo.Kazi mu na partnerot so sakas. Otvoreno bez stram.Toa apcinja takvi gluposti nemoj gola voda e se.
И како ќе ја е*е женското ? Од машко не осеќа она задоволство,не па од женско,глупости. Тоа ти е се до психата,изгледа не си доволно опуштена.
Да не примаш некакви лекарства? Не мора да ми одговориш, зборот ми е дека некои терапии имаат нуспојава како намалување на либидото и сл. Покачен пролактин исто така може да е причина за ситуацијава, провери го пролактинот.
Пробај уште повеќе да се опуштиш. Масажа, вино, подолга предигра, нека се потруди многу повеќе да те напали па тогаш пробај пак. Сама си создраваш блокада. Го блокираш мозокот да не може да прими чувство на задоволство...опушти се, и не брзај одма на главното.
Аа јас кој проблеем го имам и нз што да правам више немам хихи поради недоразбирање со дечкото ние нонстоп имавме ии ми беше убаво ама најсмртно ми беше на почеток на секс додека ми го стави ненормално ме болеше сум плачела јајниците ме болаат ии кога ќе се потсетам се ежам ми се крева косата нагоре како да ја пребродам болката пробав секако несака и ми е страв да имам аас он запиња са имаме више немаме 5месеци можам јас и без секс ама мшко си е машко ....
Да, тоа е изговорот машко си е машко ...тој ако те сака, ако му значиш, ако те почитува ќе издржи колку и да треба и нема да пукне ако се задоволува сам или со твоја помош орално. Појди ти на гинеколог и види што е проблемот, а тој нема да пукне без секс.
Несакам орално ниту пак он ме притиска пн да не ме сакаср нема 5месеца да ме чека а пред ходно имавме 8месеца редовно мислам и не бап редовно секој дневно. Ии добро јас кога ке отидам на гинеколог што да кажам? Дека со дечко ми кога имам ненормални болки имам :3 срам ми еее
Па ќе отидеш и убаво објасни му на др исто ко овде што си пишала, зошто срам? Тие затоа плата земаат, тоа им е работа, и верувај дека се виделе и слушнале. И немора орално, така само реков, можеш со рака, нога, гради, стомак Зависи што го пали...
Нема срам тука девојче, кога си сексуално активна гинеколошки прегледи се неминовна работа. Замисли недајбоже фатиш инфекција и што? Ќе чекаш црвци да ти фати или ќе идеш фино лепо на доктор како сите нормални. Иди си слободно и кажи си ја маката, за твое добро.
Kaj mene ginekoloski se e vo red no sekogas ja imam taa bolka na pocetokot duri i pri vaginalno eho cuvstuvam ogromna bolka i odgovorot na mojot ginekolog bese deka muskulot mi e pretesen (top za maz mi no ne i za mene) Mozno da e i kaj tebe toa pa ako rodis prirodno ke ja snema bolkata, jas rodiv carski taka da toe e toa ke ideme na vtoro prirodno pa ke vidime rezultati
Шо убаво и кажаа уживај , мењај сестро Сеа не да осудувам ,ама според мене проблемот е во нема, неможе од 3ца еден да не го бива ,мајко му стара. Па ако не ја привлекува , зашто и се впушта воопшто ?!?! Ваљда треба да се испита се пред чинот Ја мислам проблемот лежи во тоа што уште не си го има запознаено сопственото тело , грешка кај многу жени. Ако ти незнаеш што ти причинува задоволство и не го споделиш , отиде јабана , уше 3ца да смени , џабе. Е сеа може да е и медицински проблем , тоа треба да си се испита, не сум стручна тука.
На почетокот и мене ми се случуваше истото, ама открив дека можам да свршам само со триење на клиторисот. Значи прво убаво нека те запали типот, па после преминете на главното. Предиграта е многу важна работа за сексот и ако не се запалена џабе е се`. И пробај малце да мислиш на сексот, на пенисот, на некои возбудливи работи.