Малиов веќе една недела имаше запек и повраќаше,сега пак поточно синоќа и утрово има пролив,и не за џабе ја создадов темата со тој наслов "чудна" бидејки утрово столицата му беше светла кремова накај бела па и пролив беше. Пелената полна,бодито полно,панталоните па дури и чорапите полни со измет. Некој со вакво искуство и совет што да правам.
Млеко пие ли? Кај нас од млеко се има случено таква столица! И ова сега добронамерно, немојте до толку детално да гледате на небитни работи! Бојата, количината, мирисот... аман те! Успокој се, не верувам дека нешто страшно му се случува на детето!
Vo momentov vo nasata opstina ima epidemija na sipanica i grip. Zatoa me fati strav da ne faka virus deka povraka sekoja nok dodeka spie i preku den i toa vo golemi mlazovi. Pie on mleku sekoj den po 2 litri ama dosea se nema deseno.
Ако периодов кога бил болен не јадел друго а пиел повеќе млеко од тоа му ,,чудната столица,, Инаку ако сеуште сте со повраќање како што велиш секоја ноќ подобро да посетите лекар! Повраќањето и проливот го истоштуваат организмот! Со лесно да оздрави малото!
Нели е многу 2 литри млеко? Да не му прави млекото проблем? Прашувам бидејќи не знам ама многу ми дојде некако 2 литри, јас толку да испијам ќе ми е лошо.
pa vo tekot na 24 casa go pie plus domasno mleko zboram ne mu e problem si saka. Jade se sto jademe i nie posledno proliv fati koa jadese kiselo mleko so spanak mandza(spanak i oriz)
Два литри се премногу. Пролив и повраќање не се симптом ни на сипаница ни на грип туку на труење со храна или стомачен вирус.Однеси си го детето одма на лекар.
Не се секирајте,не е ништо страшно,ќе му помине. Многу често се има случувано кај моите деца.Тоа е од што имал пролив.Јас од памет се вадев,се додека педијатарот не ми објасни. Бојата на столицата доаѓа од жолчни бои и од добрите бактерии во стомакот.Заради дисбаланс на цревната флора,се јавуваат вакви столици. Ништо страшно,давај Пролајф и Ентерофурил,но прво прашај си лекар. Штом ќе се постави нормална исхрана,ќе се среди и столицата.
Јас имав таква ситуација и верувај ми само од премногу млеко и премалку друга храна. Повраќањето е знак на презаситеност на организмот од млекото. Ако не ја намалиш количинатс поголем проблем ќе направиш. На толку повраќање во млазови одма на лекар. Кај двајца педијатри бев и истото ми го ксжаа.
Κρавјо млеκо или мајчино? Пρашувам зашто сношти синми цицаше еден час можеби и цело вρеме течеше млеκо,и тоа се засρκнуваше,а вечеρаше пρед 2ч. И наеднаш од нигд ниκаде повρати млаз,мене ме напρави лом а и тој беше лом. Се мислам деκа имам пρемногу млеκо,а дојам 17месеци сκоρо.
Напишав за син ми после 2 години пиеше кравјо млеко ама не толку многу колку што ич не јадеше друга храна. Инаку мајчино млеко не може да му биде многу. Тоа што повратило бебето може да е од шлајм, вирус....па и дека вечерата била пред два часа значи нема шанси да е од прејадување или прецицување.
Kravjo mleko pie 1 ipol godina veke. Ednas ni se sluci istovo koga kravata bila stelna a ne znaevme. Sega isto sea zemav od druga krava I se e vo red
Тогаш е појаκо млеκото,и внимавајте со κρавјото домашно,κρавите често фаќаат мастит,и тоа млеκо ме смее да се употρебува.
Дечки дајте совет, па нека преместуваат муслење. Многу има мака малово со столицата ама денес ептен. Од вчера вечерта се стега цело сабајле е со плачки никако не може да се олесни. Парафинско масло и дадовме ама ништо. Нешто др бргу што ќе има ефект
Mojata od sliva zavrsuvase rabota, ili vo kraen slucaj cepce. Ili pritisni go na stomaceto, po papoceti I drzi pritisnato 30ina sekundi.
Слива натопена во вода преку ноќ и сабајле водичката да ја испие со се сливата на гладно. Штом е итно натопи сега нека отстови 2-3 часа па нека испие. Па утре сабајле дај му пак.
Пие скоро секој ден, последниве денови и правам плус од счивата како кашиќка страв и е изгледа и враќа назад. Какви чепчиња има во аптека, како се викаат?
Внимавај и на исхрана, нека има течни оброци во денот. Плус многу вода треба да пие. За чепшињата не знам искрено, прашај во аптека ќе ти кажат.